De temperatuur op 16 mei 1917 lag tussen 9,5 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 2,3 uur zonneschijn (15%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
1 februari » Het Duitse Keizerrijk verklaart de onbelemmerde duikbootoorlog.
8 maart » De februarirevolutie begint in Petrograd (Sint-Petersburg), Rusland (23 februari op de juliaanse kalender).
6 april » De Verenigde Staten verklaren Duitsland de oorlog (zie Eerste Wereldoorlog).
16 april » Vladimir Lenin keert terug naar Sint-Petersburg na jaren ballingschap.
6 december » Finland en Litouwen verklaren zich onafhankelijk van Rusland.
15 december » Matrozen van de Z 8 organiseren uit ontevredenheid over de slechte kwaliteit van het brood een eigen voedselactie. Hierbij wordt bij de aanleverende bakkerij het bedorven brood onder druk omgeruild.
Dag van overlijden 7 augustus 1989
De temperatuur op 7 augustus 1989 lag tussen 13,9 °C en 24,0 °C en was gemiddeld 19,1 °C. Er was 0.6 mm neerslag gedurende 3,7 uur. Er was 1,2 uur zonneschijn (8%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robin Lortz, "Lortz Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/lortz-family-tree/P15893.php : benaderd 14 mei 2025), "Richard Odell Nason (1917-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.