Kwartierstaat van Gijs en Frank Edelbroek

Foto van Aad Edelbroek
De publicatie Kwartierstaat van Gijs en Frank Edelbroek is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 17.612 personen. Vanwege privacy zijn 70 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 7 februari 2024.


Voor U ligt het resultaat van ca 30 jaar onderzoek naar de voorouders van mijn twee zonen. Rond 1982 ben ik gestart met deze fascinerende hobby. Mijn kennis van de informatica, veel interesse in historie, en een klassieke achtergrond (Gymnasium B opleiding) zijn daarbij zeer waardevol. De speurtocht naar het verleden is spannend en heeft veel weg van wetenschappelijk onderzoek.
Mijn langste voorouderlijn reikt tot Merovech ongeveer 400 na Christus. Dit dank zij een 'Franse' bisschop die de periode tussen 400 en 800 na Christus op schrift heeft gesteld. Natuurlijk zijn er veel onzekerheden op de lange weg naar het verleden zoals vervalste stambomen en nep-historiën maar dat mag de zoekpret niet drukken!
Ik heb veel voorouders in het gebied rond Breda en Tilburg. Dat is boffen want het Regionaal Archief Tilburg is een van de actiefste van Nederland en is al in een vroeg stadium met digitalisering begonnen.
In dit gebied reiken de gegevens vaak tot in de 14de eeuw. Ik had het geluk via mijn beide oma's terug te kunnen gaan tot de adelijke heren van Dongen, en via Tilburgse voorouders (Niclaeske Spapen) naar Hertog Jan I en II van Brabant en verder terug. Via voorouders van mijn vrouw loopt een lijn naar Limburgse adel, 'Broeckhuijsen van Oeijen' en 'van Aefferden'.

Andere website waar deze kwartierstaat op staat, is:

https://gw.geneanet.org/aadedelbroek (met veel goede bron verwijzingen) - kwartierstaat van Gijs en Frank Edelbroek - 16.209 personen in april 2019 
 

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van Aad Edelbroek

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van Aad EdelbroekCollecties

Deze publicatie is onderdeel van de volgende collectie(s):

Logo Genealogie Online collectie GensDataPro gebruikersGensDataPro gebruikers

Publicaties van genealogen die gebruik maken van het stamboomprogramma GensDataPro.

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!