Nationaal Archief, Beheersdossier W. van de Torre, wonende te Rotterdam Nederlands Beheersinstituut (NBI), Den Haag, archief 2.09.16.14, inventarisnummer 179302
28 januari » Scheepsramp SS Holland tijdens een zware storm op het hoofd van de Nieuwe Waterweg, 16 opvarenden verdrinken.
7 februari » Koningin Wilhelmina trouwt met Prins Hendrik. De Gouden Koets wordt daarbij voor het eerst gebruikt.
1 maart » De Wuppertaler Schwebebahn wordt geopend.
24 juni » Oprichting van de Engelse voetbalclub Brighton & Hove Albion in Brighton.
22 juli » Servië herstelt de diplomatieke betrekkingen met Montenegro.
14 september » Drie wetenschappers vinden aan de oevers van de rivier Berezovka in Siberië een buitengewoon volledig lichaam van een mammoet.
Trouwdag 14 december 1927
De temperatuur op 14 december 1927 lag tussen -1,3 °C en 1,5 °C en was gemiddeld 0,1 °C. Er was 3,1 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
24 mei » Oprichting van de Chileense voetbalclub Universidad de Chile.
26 mei » De Ford Motor Company staakt de productie van de T-Ford.
1 juni » Een hevige tornado richt grote verwoestingen aan in de Achterhoek.
6 oktober » De eerste sprekende film The Jazz Singer in première.
1 november » In Lima verliest het Peruviaans voetbalelftal de allereerste officiële interland uit de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land met 4-0 van Uruguay.
6 november » In Lima behaalt het Peruviaans voetbalelftal de grootste overwinning uit de geschiedenis van de nationale ploeg door Bolivia met 9-0 te verslaan.
Dag van overlijden 16 juli 1944
De temperatuur op 16 juli 1944 lag tussen 11,7 °C en 21,9 °C en was gemiddeld 16,9 °C. Er was 7,9 uur zonneschijn (49%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
15 augustus » Operatie Dragoon: de Geallieerden vallen Zuid-Frankrijk aan.
21 september » De Poolse 1e Onafhankelijke Parachutistenbrigade landt bij Driel in het kader van Operatie Market Garden.
30 oktober » De gaskamers van Auschwitz worden voor de laatste keer gebruikt.
31 oktober » Oprichting van de MARVA, de Marine Vrouwen Afdeling.
18 november » Bombardement op de Maasbruggen: omstreeks 14.00 uur worden door de geallieerden 72 bommen van 1000 pond en 92 bommen van 500 pond afgeworpen.
29 november » Albanië wordt bevrijd van bezetting door Duitsland.
Dag van begraven 19 juli 1944
De temperatuur op 19 juli 1944 lag tussen 11,3 °C en 22,5 °C en was gemiddeld 16,5 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 7,7 uur zonneschijn (48%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
22 januari » De geallieerden beginnen Operatie Shingle met een aanval op de plaats Anzio in Italië.
19 maart » Nadat Hongarije in het geheim besprekingen heeft aangeknoopt met de Geallieerden wordt het land bezet door Duitsland.
20 juni » Het Japans vliegdekschip Hiyo wordt tijdens de Slag in de Filipijnenzee door torpedobommenwerpers van het Amerikaans vliegdekschip Belleau Wood tot zinken gebracht.
24 september » Bevrijding Deurne en verwoesting van het Groot Kasteel aldaar.
3 december » In Griekenland breekt meteen na de bevrijding een burgeroorlog uit tussen communisten en koningsgezinden. Deze duurt tot 1949.
16 december » Begin van het Ardennenoffensief. Een V-2-raket treft de Cinema Rex in Antwerpen waarbij 567 mensen omkomen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lennart Helsloot, "Helsloot genealogie", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/helsloot-genealogie/I58.php : benaderd 23 juni 2025), "Willem "Wim" van der Torre (1901-1944)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.