Vraag/antwoord » Hoe maak ik een GEDCOM vanuit GensDataPro?

Bij GensDataPro 3 is het maken van een Gedcom bestand inclusief alle dossierverwijzingen en verwijzingen naar de pasfoto's ondergebracht in de optie 'Bestand – Export – Gedcom met pasfoto's'. Hierbij geldt dat ook activiteiten en bronnen al of niet weggelaten kunnen worden en de te kiezen karakterset is uitgebreid met UTF-8. Het GEDCOM bestand wordt samen met de bijbehorende pasfoto's in een gecomprimeerde map (zip-bestand) geplaatst. Dit zip-bestand, met als naam .zip, staat in de speciaal hiervoor aangemaakte map 'GedcomMetThumbs' in de datagd1 map, of een submap hiervan, waarin ook je GD3 bestand staat. Het door GensDataPro aangemaakte zip-bestand kan dan vanuit Genealogie Online worden ge-upload.

Meer informatie hierover is te vinden op de GensDataPro website bij het item 'Gedcom met pasfoto's' op de Veelgestelde vragen – GedCom uitvoer pagina.

De informatie voor gebruikers van GensDataPro 2.9.9.5 en oudere versies is te vinden op de GensDataPro website bij het item 'Publicatie bij Genealogie Online' op de Informatie – GensDataPro 2.9 pagina.


Terug naar lijst met veelgestelde vragen


Gerelateerde vragen


Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!