22 maart » Onder veenarbeiders in Appelscha breekt een grote staking uit; begin van de georganiseerde stakingen in Nederland.
15 juni » De regeerperiode van de Duitse keizer Wilhelm II begint.
4 juli » De Belgische bankbiljetten worden tweetalig en het Belgisch Staatsblad wordt gedeeltelijk in het Nederlands gepubliceerd.
31 augustus » Jack the Ripper slaat voor het eerst toe: hij vermoordt Mary Ann Nichols.
30 oktober » De Amerikaanse leerlooier John J. Loud verkrijgt octrooi op de kogelpen, een apparaat om leer mee te merken. Hoewel het geen succes wordt, geldt het als de voorloper van de balpen.
9 december » Herman Hollerith installeert zijn rekenmachine bij het Amerikaanse War Department.
Dag van overlijden 14 juli 1979
De temperatuur op 14 juli 1979 lag tussen 8,1 °C en 22,1 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 5,2 uur zonneschijn (32%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
16 maart » De Duitse bondspresident Roman Herzog opent te Heidelberg een documentatiecentrum voor Sinti in Duitsland.
28 maart » Kees Kist, John Metgod en Jan Peters scoren in Eindhoven voor het Nederlands voetbalelftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland.
29 april » Kate Bush geeft haar eerste concert in Nederland in Koninklijk Theater Carré.
15 mei » Luchtmachtofficier Jerry Rawlings leidt in Ghana met zes collega's een coup tegen het zittende regime van generaal Fred Akuffo. Drie voormalige Ghanese militaire staatshoofden worden geëxecuteerd.
1 juli » Openingsceremonie van de achtste Pan-Amerikaanse Spelen, gehouden in San Juan.
26 oktober » De Zuid-Koreaanse president Park Chung Hee wordt in Seoel doodgeschoten.
Dag van begraven 18 juli 1979
De temperatuur op 18 juli 1979 lag tussen 12,9 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 16,4 °C. Er was 7,4 mm neerslag gedurende 8,4 uur. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
7 maart » Bokser Rudi Koopmans wint de Europese titel in het halfzwaargewicht door de Italiaan Aldo Travesaro te verslaan in Ahoy'.
25 maart » Nederland wordt in Roemenië wereldkampioen ijshockey in de B-poule en dwingt zo deelname af aan de Olympische Winterspelen van 1980 in Lake Placid.
4 april » Heftige protesten komen uit de hele wereld als bekend wordt dat de Pakistaanse oud-premier Zulfikar Ali Bhutto is opgehangen.
19 juli » In Nicaragua komt een einde aan de dictatuur van de Somoza-dynastie als een junta van wederopbouw, onder leiding van Daniel Ortega, de macht overneemt.
1 september » Pioneer 11 bereikt als eerste sonde Saturnus.
1 november » De Boliviaanse legerkolonel Albero Natusch zet het elf weken oude burgerbewind van president Walter Guevara opzij en roept zichzelf uit tot president.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Ruud Heemskerk, "Heemskerk door de eeuwen heen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/heemskerk-door-de-eeuwen-heen/R31.php : benaderd 5 mei 2025), "Martinus van der Drift (1888-1979)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.