De temperatuur op 25 februari 1939 lag tussen 2,3 °C en 7,1 °C en was gemiddeld 4,7 °C. Er was 4,4 mm neerslag gedurende 7,3 uur. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
26 januari » Troepen van Francisco Franco nemen Barcelona in tijdens de Spaanse Burgeroorlog.
11 februari » Lise Meitner en Otto Frisch publiceren in Nature voor het eerst over kernsplitsing.
17 mei » Oprichting van de Portugese voetbalclub GD Estoril-Praia.
24 mei » Het Nationaal park Hartz Mountains wordt opgericht.
27 augustus » Het Slowaaks voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis. In Bratislava wordt Duitsland met 2-0 verslagen.
1 september » Nazi-Duitsland valt Polen binnen bij Westerplatte (Fall Weiss): begin van de Tweede Wereldoorlog.
Dag van overlijden 13 december 1964
De temperatuur op 13 december 1964 lag tussen 6,3 °C en 10,4 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 15,0 mm neerslag gedurende 9,9 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Gisbert Jansen Snapper", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/gisbert-jansen-snapper/I75050.php : benaderd 13 mei 2025), "Hijmen Aalten (1939-1964)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.