De temperatuur op 1 januari 1908 lag tussen -7.4 °C en -1.2 °C en was gemiddeld -4.8 °C. Er was 6,4 uur zonneschijn (82%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
15 januari » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub AS Bari.
1 april » Oprichting van de Argentijnse voetbalclub CA San Lorenzo de Almagro.
10 juli » Heike Kamerlingh Onnes maakt voor het eerst helium vloeibaar.
19 juli » Oprichting in Manchester van de wereldzwembond Fédération Internationale de Natation Amateur (FINA).
19 juli » Oprichting van Rotterdamse voetbalclub Feijenoord.
25 juli » Oprichting van de Duitse roei-, tennis- en hockeyclub Rüsselsheimer RK uit Rüsselsheim am Main.
Trouwdag 2 mei 1930
De temperatuur op 2 mei 1930 lag tussen 5,9 °C en 20,7 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 11,3 uur zonneschijn (76%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
18 februari » Clyde Tombaugh ontdekt de planeet Pluto na bestudering van foto's die in januari zijn genomen (sinds 24 augustus 2006 wordt Pluto niet langer als planeet maar als dwergplaneet bestempeld).
24 maart » In Rijnsburg wordt de Nederlandse amateurvoetbalclub Rijnsburgse Boys opgericht.
22 april » Het Verenigd Koninkrijk, Japan en de Verenigde Staten tekenen in Londen een verdrag waarin de onderzeebootoorlog en de bouw van marineschepen worden gereguleerd.
29 juni » De Z. Robertus Bellarminus, SJ wordt heilig verklaard door Paus Pius XI.
13 juli » Het eerste wereldkampioenschap voetbal begint in Uruguay. Lucien Laurent van Frankrijk scoort in de negentiende minuut van de openingswedstrijd tegen Mexico het allereerste WK-doelpunt.
28 september » Oprichting van de Portugese voetbalclub CD Trofense.
Dag van overlijden 16 januari 1984
De temperatuur op 16 januari 1984 lag tussen 2,3 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was 13,4 mm neerslag gedurende 7,3 uur. Er was 1,8 uur zonneschijn (22%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
3 januari » President Habib Bourguiba roept de noodtoestand uit in Tunesië na dagen van ernstige ongeregeldheden vanwege de verdubbeling van de broodprijs.
21 april » Jacques Hanegraaf wint de negentiende editie van Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
13 mei » Johan Cruijff neemt afscheid als voetballer. Tijdens de wedstrijd Feyenoord – PEC Zwolle '82 gaat hij 10 minuten voor tijd onder groot applaus van het veld.
4 oktober » Benoeming van Johannes ter Schure tot hulpbisschop van Roermond.
13 oktober » John Lowe gooit de allereerste nine-darter ooit op televisie.
Dag van begraven 20 januari 1984
De temperatuur op 20 januari 1984 lag tussen -3.4 °C en 4,9 °C en was gemiddeld 0.4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 6,3 uur zonneschijn (75%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Gisbert Jansen Snapper", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/gisbert-jansen-snapper/I3089.php : benaderd 8 mei 2025), "Evert van den Bor (1908-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.