De temperatuur op 1 januari 1915 lag tussen 3,0 °C en 5,0 °C en was gemiddeld 3,8 °C. Er was 4,5 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
17 januari » In Amsterdam wordt het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gesticht, ten behoeve van kankerpatiënten.
18 maart » De Geallieerden lijden een zware nederlaag op zee in Turkije bij de slag om Gallipoli.
24 april » De Armeense Genocide begint.
3 mei » Rome zegt het drievoudig bondgenootschap met Duitsland en Oostenrijk-Hongarije op en verklaart op 23 mei de oorlog aan de Donaumonarchie.
5 augustus » Duitse troepen nemen de Poolse hoofdstad Warschau in.
25 november » Albert Einstein presenteert zijn algemene relativiteitstheorie in het paper The field equations of gravitation.
Trouwdag 31 oktober 1946
De temperatuur op 31 oktober 1946 lag tussen 1,1 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 3,7 °C. Er was 4,7 mm neerslag gedurende 6,8 uur. Er was 0,7 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
19 januari » Eerste uitzending van RON (Regionale Omroep Noord), de voorloper van RONO.
19 februari » Eerste uitzending van het AVRO-radioprogramma Arbeidsvitaminen.
19 maart » Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique en Réunion worden departementen van Frankrijk.
17 april » Syrië wordt onafhankelijk van Frankrijk.
1 mei » Encycliek Deiparae Virginis Mariae van paus Pius XII over de Tenhemelopneming van Maria.
15 november » De overeenkomst van Linggadjati wordt op 15 november gesloten: politiek akkoord tussen de Nederlandse regering en de leiding van de eenzijdig uitgeroepen Republik Indonesia.
Dag van overlijden 1 maart 1989
De temperatuur op 1 maart 1989 lag tussen 4,2 °C en 7,7 °C en was gemiddeld 5,8 °C. Er was 17,4 mm neerslag gedurende 10,0 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
5 februari » Emiel Mellaard verbetert in Den Haag het Nederlands indoorrecord verspringen met een afstand van 8,23 meter.
18 maart » In Egypte wordt een 4400-jaar-oude mummie gevonden in de Piramide van Cheops.
15 april » Op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking begint een studentenopstand.
12 juni » De Italiaanse rechters gaan voor twee dagen in staking om meer aandacht voor de problemen van de rechterlijke macht te vragen.
19 augustus » Pan-Europese picknick, vredesdemonstratie die wordt gezien als het begin van de opheffing van het IJzeren Gordijn.
18 oktober » Egon Krenz vervangt Erich Honecker als president van de DDR en blijft tot de val van de Berlijnse Muur staatshoofd van het communistische Oost-Duitsland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I4459.php : benaderd 12 mei 2025), "Hendrikus Bouwman (1915-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.