De temperatuur op 15 februari 1923 lag tussen -5.1 °C en 1,8 °C en was gemiddeld -1.8 °C. Er was 0.4 uur zonneschijn (4%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
2 februari » Verheffing van het Rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Siberië in de Sovjet-Unie tot Bisdom Vladivostok.
15 april » Insuline wordt voor de eerste keer algemeen beschikbaar voor lijders aan suikerziekte.
23 juni » Oprichting van de Roemeense voetbalclub Rapid Boekarest.
14 september » Miguel Primo de Rivera wordt dictator van Spanje.
6 oktober » In Vught wordt de Vughtse Mixed Hockey & Cricket Club MOP opgericht.
6 november » Jacob Schick verkrijgt een octrooi op 's werelds eerste elektrische scheerapparaat.
Dag van overlijden 8 februari 2001
De temperatuur op 8 februari 2001 lag tussen 2,7 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 8,6 °C. Er was 16,2 mm neerslag gedurende 10,6 uur. Er was 2,1 uur zonneschijn (22%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
10 januari » Larry Sanger stelt voor een wiki te gebruiken voor Nupedia.
20 februari » Er wordt in Groot-Brittannië bij 20 varkens mond-en-klauwzeer (MKZ) ontdekt, een maand later worden de eerste gevallen in Nederland vastgesteld. Begin 2002 is de MKZ crisis officieel voorbij.
3 maart » Ontslag van de Australische kardinaal Edward Idris Cassidy als president van de Pauselijke Raad ter bevordering van de Eenheid van de Christenen en benoeming van de Duitse kardinaal Walter Kasper tot zijn opvolger.
11 mei » Ahmed Hossam van KAA Gent wint voor de eerste keer de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League.
22 mei » De Congolese Bevrijdingsbeweging (MLC) zegt haar strijders per 1 juni terug te trekken van het front in Noord-Congo.
13 oktober » Oprichting van de Vlaamse partij N-VA.
Dag van begraven 12 februari 2001
De temperatuur op 12 februari 2001 lag tussen 5,8 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 3,8 mm neerslag gedurende 4,0 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
15 januari » De Engelstalige Wikipedia gaat van start.
20 februari » Er wordt in Groot-Brittannië bij 20 varkens mond-en-klauwzeer (MKZ) ontdekt, een maand later worden de eerste gevallen in Nederland vastgesteld. Begin 2002 is de MKZ crisis officieel voorbij.
23 april » Intel introduceert de Pentium 4-processor.
23 mei » Ex-koning Michaël I van Roemenië zet weer voet in het paleis in Boekarest.
24 augustus » een Airbus A330-243 van Air Transat, vlucht 236 onderweg van Toronto naar Lissabon, maakt zonder brandstof boven de Atlantische Oceaan nog een zweefvlucht van meer dan honderd kilometer en een succesvolle noodlanding op de Azoren.
4 september » Tokyo DisneySea, het tweede attractiepark binnen het Tokyo Disney Resort, opent zijn deuren.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I31797.php : benaderd 12 mei 2025), "Gijsbertus van den Brink (1923-2001)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.