De temperatuur op 28 februari 1914 lag tussen -1.4 °C en 5,8 °C en was gemiddeld 1,6 °C. Er was 0.2 mm neerslag. Er was 0.3 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
2 mei » In Antwerpen richten de politici Van Cauwelaert, Van de Perre en Hendrix de krant De Standaard op.
7 juni » De Ancona vaart als eerste schip door de sluizen van het Panamakanaal.
15 juni » In Durrës (Albanië) sneuvelt de Nederlandse majoor Lodewijk Thomson tijdens een vredesmissie.
30 juni » Gandhi wordt gearresteerd in zijn anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika.
10 oktober » Onder druk van Duitse bombardementen, werd de officiële overgave van Antwerpen ondertekend door de Antwerpse burgemeester, Jan De Vos.
22 november » Brand van de Lakenhallen in Ieper.
Trouwdag 3 maart 1939
De temperatuur op 3 maart 1939 lag tussen 3,2 °C en 14,7 °C en was gemiddeld 8,7 °C. Er was 8,8 uur zonneschijn (80%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
11 februari » Lise Meitner en Otto Frisch publiceren in Nature voor het eerst over kernsplitsing.
2 maart » Kardinaal Eugenio Pacelli wordt op zijn 63ste verjaardag gekozen tot Paus Pius XII.
28 maart » Einde Spaanse Burgeroorlog, generaal Francisco Franco verovert Madrid.
22 mei » Onthulling van het grafmonument voor kardinaal Willem Marinus van Rossum in de Kloosterkerk te Wittem door kardinaal Pietro Fumasoni Biondi, zijn opvolger als prefect van de Propaganda Fide.
17 september » De Sovjet-Unie valt Polen binnen (Sovjet-aanval op Polen)
15 december » Première van Gone with the Wind in Atlanta (Georgia).
Dag van overlijden 7 oktober 1992
De temperatuur op 7 oktober 1992 lag tussen 6,9 °C en 14,3 °C en was gemiddeld 11,2 °C. Er was 1,3 mm neerslag gedurende 3,0 uur. Er was 1,7 uur zonneschijn (15%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
1 maart » De Amerikaanse zwemster Jenny Thompson scherpt in Indianapolis het wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 54,48 seconden. De mondiale toptijd was tot dan toe met 54,73 seconden in handen van de voormalig Oost-Duitse Kristin Otto.
20 april » In Londen vindt een concert plaats ter nagedachtenis aan Freddie Mercury, de aan aids overleden zanger van de popgroep Queen.
6 mei » Premier Omar Karam van Libanon biedt zijn ontslag aan te midden van een algemene staking, demonstraties en onlusten uit protest tegen het falende economische beleid van zijn regering.
10 juli » In Miami wordt de voormalige leider van Panama, Manuel Noriega, veroordeeld tot veertig jaar gevangenisstraf voor drugshandel en fraude.
1 augustus » Sprinter Frankie Fredericks eindigt achter Linford Christie als tweede in de finale van de 100 meter bij de Olympische Spelen van Barcelona en wint daardoor de allereerste olympische medaille ooit voor zijn vaderland Namibië.
21 december » Op het vliegveld van Faro (Portugal) stort een DC-10 van Martinair afkomstig van Schiphol neer. Bij deze vliegramp komen 56 mensen om het leven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I30659.php : benaderd 5 mei 2025), "Rik van den Brink (1914-1992)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.