De temperatuur op 3 september 1924 lag tussen 14,7 °C en 19,1 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 4,8 mm neerslag. Er was 3,5 uur zonneschijn (26%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 januari » Oprichting van de Féderation Internationale de Hockey (FIH), oftewel de overkoepelende wereldhockeybond, op initiatief van de Fransman Paul Léautey.
24 januari » Sint-Petersburg wordt hernoemd tot Leningrad.
25 juni » Albert Calmette en Camille Guérin introduceren het vaccin tegen tuberculose.
7 juli » Tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs wint de Britse atleet Harold Abrahams goud op de 100 meter.
30 augustus » Opening van Selhurst Park, een voetbalstadion in het zuiden van de Britse hoofdstad Londen, in de Londense voorstad South Norwood, en de thuishaven van Crystal Palace.
6 september » Mislukte aanslag op de Italiaanse fascistenleider Mussolini.
Trouwdag 2 november 1944
De temperatuur op 2 november 1944 lag tussen 0.8 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 5,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 5,3 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
18 mei » De Nederlandse torpedoboot Arend zinkt na op een mijn te zijn gelopen.
5 juni » Tweede Wereldoorlog: Rome wordt bevrijd door de geallieerde troepen en geallieerde luchttroepen landen 's avonds laat in Normandië om strategische plaatsen te bezetten ter voorbereiding van de eigenlijke invasie in de vroege ochtend van de dag daarna.
20 juli » Bomaanslag van kolonel Claus Schenk Graf von Stauffenberg op het leven van Adolf Hitler mislukt.
18 september » Bevrijding van Eindhoven door Britse grond- en Amerikaanse luchtlandingstroepen (Operatie Market Garden).
28 september » Duitse troepen verslaan de Britse parachutisten in de Slag om Arnhem.
31 december » Tweede Wereldoorlog: Hongarije verklaart Duitsland de oorlog.
Dag van overlijden 20 juli 1998
De temperatuur op 20 juli 1998 lag tussen 12,9 °C en 30,5 °C en was gemiddeld 23,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 10,1 uur zonneschijn (63%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Van maandag 3 augustus 1998 tot maandag 22 juli 2002 was er in Nederland het kabinet Kok II met als eerste minister W. Kok (PvdA).
29 januari » Zestien landen tekenen de akkoorden voor het Internationaal ruimtestation ISS.
19 maart » Bisschopswijding van Stanisław Dziwisz, privésecretaris van de paus, James Harvey, prefect van de pauselijke huishouding, en Piero Marini, ceremoniemeester van de paus, door Paus Johannes Paulus II.
30 maart » Marcelo Ríos lost Pete Sampras na 102 weken af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals; de Chileen moet die positie na vier weken weer afstaan aan diezelfde Amerikaan.
15 augustus » Een bom in Omagh, Noord-Ierland, kost aan negenentwintig mensen het leven.
29 augustus » Bisschopswijding van Antoon Hurkmans, Nederlands bisschop van Bisdom 's-Hertogenbosch, door bisschop Johannes ter Schure in de Sint-Janskathedraal te 's-Hertogenbosch.
12 oktober » Lindsay Davenport lost Martina Hingis na tachtig weken af als de nummer één op de wereldranglijst der proftennissters; de Amerikaanse moet die positie na zeventien weken weer afstaan aan haar Zwitserse collega.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I30596.php : benaderd 10 mei 2025), "Hendrikje Doppenberg (1924-1998)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.