1 januari » Oprichting van het Gemenebest van Australië.
7 februari » Koningin Wilhelmina trouwt met Prins Hendrik. De Gouden Koets wordt daarbij voor het eerst gebruikt.
17 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Ranheim Fotball.
21 maart » Op de rede van Vlissingen wordt het Engelse schip Tay aangevaren door het Duitse Chemnitz, 14 doden.
8 juli » Oprichting van de Peruviaanse voetbalclub Club Sportivo Cienciano.
2 augustus » André Dumont ontdekt in de Belgische Kempen belangrijke kolenlagen.
Trouwdag 2 april 1926
De temperatuur op 2 april 1926 lag tussen 2,6 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 12,4 °C. Er was 3,5 uur zonneschijn (27%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
23 januari » Nederland speelt in Antwerpen zijn eerste officiële hockeyinterland. Tegenstander is België, dat met 2-1 wordt verslagen.
14 maart » François Morel, Canadees componist/muziekpedagoog/dirigent/pianist († 2018)
9 mei » De Amerikaanse ontdekkingsreizigers Richard Byrd en Floyd Bennett vliegen als eersten over de Noordpool.
21 juni » Paus Pius XI benoemt twee nieuwe kardinalen.
31 oktober » Mislukte aanslag op Benito Mussolini
10 november » In Brussel vindt het kerkelijk huwelijk plaats van de jonge Belgische kroonprins Leopold met de Zweedse prinses Astrid.
Dag van overlijden 10 maart 1984
De temperatuur op 10 maart 1984 lag tussen -0.5 °C en 4,8 °C en was gemiddeld 1,6 °C. Er was 7,8 mm neerslag gedurende 16,2 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
14 april » Doe Maar geeft afscheidsconcert in Maaspoort Sports & Events te 's-Hertogenbosch.
13 mei » Johan Cruijff neemt afscheid als voetballer. Tijdens de wedstrijd Feyenoord – PEC Zwolle '82 gaat hij 10 minuten voor tijd onder groot applaus van het veld.
27 juni » Joop van Tijn en Max van Weezel, redacteuren van het opinieweekblad Vrij Nederland, ontvangen de Anne Vondelingprijs 1983 gekregen voor hun artikelen over de Nederlandse politiek in het algemeen en voor de door hen geschreven bijlage 'De Voorlichter' in het bijzonder.
3 juli » Sovjet-atleet Joeri Sedych scherpt in Cork het wereldrecord kogelslingeren (84,14 meter) aan tot een afstand van 86,34 meter.
3 december » Er vindt tussen voor- en tegenstanders van Desi Bouterse een vecht- en schietincident plaats in de talkshow van Karel van de Graaf.
23 december » Het Nederlands voetbalelftal behaalt de eerste overwinning in de WK-kwalificatiereeks door Cyprus in Nicosia met 1-0 te verslaan. Peter Houtman maakt de enige treffer voor Oranje.
Dag van begraven 14 maart 1984
De temperatuur op 14 maart 1984 lag tussen -0.7 °C en 8,7 °C en was gemiddeld 3,5 °C. Er was 8,6 uur zonneschijn (73%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
14 maart » Het Nederlands voetbalelftal veegt in een oefenduel met 6-0 de vloer aan met Denemarken. Doelman Piet Schrijvers speelt zijn 46ste en laatste interland voor Oranje, Feyenoord-spits André Hoekstra speelt zijn eerste en enige interland.
8 april » Elisa Waut wint de Rock Rally, een wedstrijd die georganiseerd wordt door het Vlaamse tijdschrift Humo.
18 april » In het boksen wordt de Belg Jean-Marc Renard Europees kampioen in het superpluimgewicht.
8 mei » In Nantes wordt het Stade de la Beaujoire officieel geopend.
4 oktober » Benoeming van Johannes ter Schure tot hulpbisschop van Roermond.
7 december » In Den Haag opent het Omniversum zijn deuren.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I32034.php : benaderd 10 mei 2025), "Teunis Schuit (1901-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.