De temperatuur op 1 juni 1908 lag tussen 13,2 °C en 29,0 °C en was gemiddeld 22,3 °C. Er was 9,0 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
18 juni » In Nature wordt door A. A. Campbell Swinton een volledig elektronisch televisiesysteem beschreven.
20 juni » Melitta Bentz, een huisvrouw uit Dresden neemt een patent op de koffiefilter.
25 juli » Oprichting van de Duitse roei-, tennis- en hockeyclub Rüsselsheimer RK uit Rüsselsheim am Main.
1 oktober » De eerste T-Ford loopt van de band.
5 oktober » Oostenrijk-Hongarije annexeert Bosnië, dat vanaf 1878 een condominium was, bestuurd samen met het Ottomaanse Rijk.
7 november » Ernest Rutherford slaagt er voor het eerst in een atoom te isoleren.
Trouwdag 29 januari 1930
De temperatuur op 29 januari 1930 lag tussen 0.5 °C en 2,0 °C en was gemiddeld 1,3 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
22 april » Het Verenigd Koninkrijk, Japan en de Verenigde Staten tekenen in Londen een verdrag waarin de onderzeebootoorlog en de bouw van marineschepen worden gereguleerd.
18 juni » Oprichting van het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR), de Belgische officiële radio.
25 juli » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Girona FC.
24 augustus » De IJzertoren, langs de Belgische rivier de IJzer, wordt ingewijd.
28 september » Oprichting van de Portugese voetbalclub CD Trofense.
2 november » Haile Selassie wordt tot keizer van Ethiopië gekroond.
Dag van overlijden 18 januari 1945
De temperatuur op 18 januari 1945 lag tussen 1,0 °C en 4,2 °C en was gemiddeld 3,3 °C. Er was 4,5 mm neerslag gedurende 3,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
30 januari » In de Oostzee wordt het schip de Wilhelm Gustloff getorpedeerd. Van de naar schatting vijf- tot zevenduizend opvarenden aan boord overleven slechts 1239 personen de ramp. De ondergang van de Wilhelm Gustloff is de grootste scheepsramp uit de geschiedenis.
3 maart » De Britten bombarderen abusievelijk de Haagse woonwijk Bezuidenhout (zie Bombardement op het Bezuidenhout).
30 maart » Tweede Wereldoorlog: Russische troepen vallen Oostenrijk binnen en bezetten Wenen. Canadese troepen die enkele dagen eerder bij Rees de Rijn zijn overgestoken, passeren bij de Achterhoek de Duits-Nederlandse grens waarmee de bevrijding van Oost-en Noord-Nederland begint.
19 april » De Duitsers zetten de Wieringermeerpolder onder water om de opmars van de geallieerden te vertragen.
29 april » Operatie Manna gaat van start: West-Nederland wordt vanuit de lucht door de RAF van voedsel voorzien.
10 september » Vidkun Quisling wordt ter dood veroordeeld wegens collaboratie met de nazi's.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I20191.php : benaderd 11 mei 2025), "Willem Buitenhuis (1908-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.