De temperatuur op 21 juni 1904 lag tussen 6,9 °C en 17,7 °C en was gemiddeld 13,6 °C. Er was 7,6 uur zonneschijn (45%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
20 februari » Manuel Amador Guerrero treedt aan als eerste president van het onafhankelijke Panama. De volgende dag ondertekent hij een verdrag, dat de Amerikanen tegen een betaling van $ 10 miljoen de zeggenschap geeft over het Panamakanaal.
16 juni » Op deze dag speelt het boek Ulysses van James Joyce zich af.
29 juni » In Drenthe worden twee prehistorische veenlijken gevonden: het paar van Weerdinge.
8 oktober » Een zware storm raast langs de Nederlandse kust. Verscheidene vissersvaartuigen zinken. Alleen uit Urk al komen 14 vissers om het leven.
31 oktober » Einde van de pogingen van de Japanners om Port Arthur te veroveren in de Russisch-Japanse Oorlog
5 november » De Engelse atleet Alfred Shrubb vestigt het werelduurrecord atletiek in Glasgow: in één uur tijd loopt hij 18742 m.
Trouwdag 1 juni 1945
De temperatuur op 1 juni 1945 lag tussen 8,5 °C en 19,6 °C en was gemiddeld 13,1 °C. Er was 4,3 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 4,6 uur zonneschijn (28%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
19 maart » Tweede Wereldoorlog: voor de kust van Japan wordt het Amerikaanse vliegdekschip USS Franklin geraakt door een bom. Achthonderd man personeel komt om, en het schip is zwaar beschadigd.
15 april » De Nederlandse provincie Friesland wordt bevrijd.
19 april » De Duitsers zetten de Wieringermeerpolder onder water om de opmars van de geallieerden te vertragen.
20 april » Nijkerk wordt bevrijd. Het Canadese leger staakt haar opmars richting West-Nederland voor de Grebbelinie.
25 juli » Winston Churchill verliest tegen de verwachting in de Britse verkiezingen.
31 augustus » Nationale viering van de Bevrijding, tegelijk met Koninginnedag.
Dag van overlijden 6 april 2002
De temperatuur op 6 april 2002 was gemiddeld 5,7 °C. Er was 12,4 uur zonneschijn (93%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
27 januari » Jennifer Capriati verlengt haar titel op de Australian Open. In de herhaling van de finale van een jaar eerder verslaat de Amerikaanse tennisster in Melbourne haar Zwitserse collega Martina Hingis: 4-6, 7-6 en 6-2.
9 februari » Wilbert Pennings verbetert in Siegen het Nederlands indoorrecord hoogspringen met een hoogte van 2,31 meter.
25 februari » Venus Williams lost Jennifer Capriati na zes weken af als de nummer één op de wereldranglijst der proftennissters; de Amerikaanse moet die positie na drie weken alweer afstaan aan diezelfde landgenote.
28 mei » Bert De Graeve neemt ontslag als gedelegeerd bestuurder bij de VRT.
31 mei » In de openingswedstrijd van het WK voetbal verliest titelverdediger Frankrijk in Seoel met 1-0 van debutant Senegal door een treffer van Papa Bouba Diop.
19 juni » PandaDroom in de Efteling wordt geopend.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I18171.php : benaderd 11 mei 2025), "Teuntje van Meerveld (1904-2002)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.