De temperatuur op 6 juli 1955 lag tussen 10,8 °C en 15,8 °C en was gemiddeld 13,0 °C. Er was 2,5 uur zonneschijn (15%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
6 januari » De Katholieke Radio Omroep zendt het eerste kinderprogramma op de Nederlandse televisie uit: ‘Opstand in de kribbe', een toneelspel van de Volendammer Pé Mühren over rebellerende beelden in een kerststal.
17 maart » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético El Tanque.
3 april » In Sclessin bij Luik breekt brand uit in Cinema Rio. Hierbij vallen 39 doden waarvan 22 kinderen.
20 mei » De Benelux-landen presenteren het Benelux-Memorandum aan de andere lidstaten van de EGKS.
17 juli » In het Belgische Ploegsteert ontploft een niet gebruikte mijntunnel door blikseminslag. Er ontstaat een enorme krater.
5 september » Fred Kaps wordt wereldkampioen goochelen.
Trouwdag 3 april 1992
De temperatuur op 3 april 1992 lag tussen 4,6 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 6,2 °C. Er was 3,7 mm neerslag gedurende 7,3 uur. Er was 2,3 uur zonneschijn (18%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
7 februari » Ondertekening van het Verdrag van Maastricht betreffende de Europese Unie.
7 april » De twaalf lidstaten van de Europese Gemeenschap erkennen de voormalige Joegoslavische deelrepubliek Bosnië-Herzegovina als zelfstandige staat.
24 mei » Uit de autonoom georganiseerde - volgens Servië "illegale" - verkiezingen in Kosovo komt de Liga voor een Demokratisch Kosovo (LDK) van Ibrahim Rugova als grote overwinnaar uit de bus.
31 mei » Heiligverklaring van Claude de la Colombière (1641-1682), Frans jezuïet.
28 juni » De Franse president François Mitterrand bezoekt de belegerde stad Sarajevo.
14 oktober » De Haagsche Academie voor Internationaal Recht ontvangt de Félix Houphouët-Boigny-Vredesprijs 1992, een belangrijke onderscheiding van de Unesco, de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur.
Dag van overlijden 26 september 2013
De temperatuur op 26 september 2013 lag tussen 7,3 °C en 16,4 °C en was gemiddeld 13,0 °C. Er was 6,2 uur zonneschijn (52%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
20 januari » De Amerikaanse president Barack Obama legt in de "Blue Room" van het Witte Huis de eed af voor zijn tweede ambtstermijn.
27 januari » Schaatsster Thijsje Oenema scherpt in Salt Lake City haar eigen en één dag oude Nederlands record op de 500 meter (37,38 seconden) aan tot 37,06.
30 januari » De Europese Commissie maant Roemenië om meer vaart te maken bij de hervormingen van het juridisch systeem en de rechtsstaat.
26 mei » Go Ahead Eagles promoveert na een afwezigheid van zeventien jaar naar de Eredivisie.
29 september » De Keniaanse atleet Wilson Kipsang verbetert in Berlijn het wereldrecord op de marathon van zijn landgenoot Patrick Makau met vijftien seconden: twee uur, drie minuten en 22 seconden
12 december » Het Catalaanse parlement keurt het Akkoord over de volksraadpleging in Catalonië goed.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I162075.php : benaderd 13 mei 2025), "Paulus Cornelis Kamphuis (1955-2013)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.