De temperatuur op 17 augustus 1919 lag tussen 12,1 °C en 24,4 °C en was gemiddeld 18,3 °C. Er was 0.9 mm neerslag. Er was 7,9 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 januari » Ernest Rutherford slaagt erin een atoom te splitsen.
25 januari » De Volkenbond wordt opgericht.
1 augustus » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub De Treffers uit Groesbeek.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
6 november » Eerste radio-uitzending in Nederland voor een algemeen publiek verzorgd door radiopionier Hanso Schotanus à Steringa Idzerda
22 december » 250 linkse Amerikanen, onder wie de anarchistische voorvrouw Emma Goldman, worden naar Rusland gedeporteerd.
Trouwdag 7 mei 1943
De temperatuur op 7 mei 1943 lag tussen 3,9 °C en 14,0 °C en was gemiddeld 9,7 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 2,8 uur. Er was 10,5 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
2 februari » Het Duitse leger verliest de Slag om Stalingrad van het Rode Leger. Dit is een van de keerpunten van de Tweede Wereldoorlog.
19 april » Het twintigste jodentransport vanuit de Dossinkazerne te Mechelen richting Auschwitz wordt op de spoorlijn Mechelen-Leuven (tussen Boortmeerbeek en Haacht) tegengehouden door drie jonge verzetslieden waardoor een aantal van de gedeporteerden kon ontsnappen. Nergens in Europa werd er tijdens de Tweede Wereldoorlog een dergelijke bevrijdingsactie uitgevoerd.
13 juli » Het Tsjechische dorpje Český Malín wordt verbrand door Duitse troepen. 374 inwoners komen om het leven.
18 augustus » Nachtelijk bombardement op Peenemünde, uitgevoerd door de RAF onder de codenaam Operation Hydra.
14 oktober » In het vernietigingskamp Sobibór komen de gevangenen in opstand.
9 november » Het onafhankelijkheidsfront brengt een verzetseditie van het dagblad Le Soir.
Dag van overlijden 21 augustus 1958
De temperatuur op 21 augustus 1958 lag tussen 12,2 °C en 20,0 °C en was gemiddeld 16,2 °C. Er was 6,8 uur zonneschijn (47%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
1 januari » Het Verdrag van Rome treedt in werking.
1 januari » In Venezuela begint een opstand tegen het regime van president Marcos Pérez Jiménez.
3 januari » De West-Indische Federatie wordt opgericht.
18 februari » Zwemster Dawn Fraser uit Australië brengt in Melbourne het wereldrecord op de 100 meter vrije slag op 1.01,5.
18 maart » Het Atomium in Brussel wordt voltooid. De enorme uitvergroting van een ijzerkristal moest dienen als de blikvanger op de wereldtentoonstelling (Expo 58) van dat jaar.
24 mei » United Press en International News Service fuseren tot United Press International (UPI).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tijs van den Brink, "Parenteel van Geurt Jacobs", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/geurt-jacobs/I4490.php : benaderd 8 mei 2025), "Klaas Kamphuis (1919-1958)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.