Genealogische data Golse Genen » Henricus Franciscus Moonen (1773-1845)

Persoonlijke gegevens Henricus Franciscus Moonen 

  • Hij werd gedoopt op 21 augustus 1773 in Blaarthem (Eindhoven).
    Notitie bij Henricus Franciscus: Werd te Gestel op 21 augustus 1773. Ten doop gehouden door Arnoldus Hoeben en Joanna Aerts. Hij trouwde op 2 mei 1802 te Gestel met Adriana Christina de Beer, dochter van Gerardus de Beer en van Catharina Swagemakers.
    Het huwelijk vond plaats kort nadat Hendrik f2175 had geleend; het moet dus een feestelijke trouwpartij zijn geweest en ongetwijfeld heeft het jonge paar zich nog wat aangeschaft.
    In ieder geval vond de grootste koop plaats op 10 juni 1802, dus een maand na de huwelijksdag. Hendrik Moonen kocht toen van Jan de Groot voor f 3440 het Pannenhuijs, een extra schoon en wel ter neering staande logement van ouds genaamd het Pannenhuijs voorsien van verscheide kamers, kelders, kelderkamers, stookkeukens met fornuijsen, schoone put, stallinge tot berging van vee, en twee tuinen in hunne bueke heggen leggende agter gemelde stallinge, groot 2 lopense vijf en twintig roeden, gelegen te Gestel, van voor de Gemeene Straat, van agteren de Laagstraat, aan de Eene zijde de heer H.v.Rijsingen, aan de andere zijd de Laagstraat en Piet van Kuijten.
    Dit logement stond op de hoek van de huidige Catharinastraat en het begin van de Hoogstraat in Eindhoven.
    Het is wel duidelijk, dat Hendrik Moonen daarvoor het vele geld had geleend. Overigens voor een goede koop, want meer dan een eeuw later stond het Pannenhuijs er nog en het is een drukbewoond en drukbezocht logement geweest. Ook werd er veel verhandeld; zo werden er diverse malen varkens of paarden verkocht.
    Op 24 maart 1797 besluit de gecombineerde Dingbank van Gestel, Strijp en Stratum voortaan te vergaderen in het Pannehuijs te Gestel, sijnde het centrum voor de vergaderingh ter raadcamer.
    Als Hendrik de herbergier wordt, heeft hij er dus evenals zijn vader de Dingbank bij, een belangrijke klant.
    Dat er vfeel te doen was zien we ook in 1814. Dan verteren bij Hendrik Moonen de Cosakken.
    Ook Hendrik Moonen was lid van het st. Catharinagilde te Gestel. Hij werd er in 1790 gildebroeder en bleef dit tot 25 november 1843. Hij betaalt dan f 1,50 zoals dat in het gilde gebruikelijk was, waarbij werd opgeschreven: uijtgegaan en voldaan.
    Hoewel Hendrik in het gilde geen bestuursfuncties heeft gehad, speelde hij er toch een belangrijke rol; niet alleen zal hij gildehuisheer zijn geweest, maar ook werd hij in 1805 koning, iets dat zijn vader en grootvader nog niet hadden bereikt. Hij liet ’zijn’ gilde een fraai zilveren schild na met het opschrift: HENDRICKUS MOONEN, KONING VAN ST. CATERINA GILD TOT GESTEL ANNO 1805.
    In 1807/1808 is Hendrik borgemeester te Gestel en in 1809 wordt hij benoemd tot lid van het Gestelse gemeentebestuur. In die functie zet hij zijn handtekening onder een rekening van de gemeente van Gestel betreffende werkzaamheden en leveranties op den geboortedag van den nûve Koning van Roeme.
    Op 31 augustus 1814 wordt ten woonhuize van Hendricus Moonen, voerman en herbergier, verkocht een Hoeve of Erve, genaamd het Severeijn, gelegen te Zeelst, te zamen met een aantal percelen grond. De verkoop geschiedt namens de zwagers en gildebroeders Hendricus van der Waerden en Hendricus Moonen. Hendricus van der Waerden was getrouw met Digna de Beer, een zus van Adriana Christiana, welke laatstein de wandeling Christina werd genoemd.
    De bovengenoemde Hoeve was in hetzelfde jaar door de beide zister geërfd. Op genoemde datum werd f 3300 voor de hoeve geboden; op 14 september daaropvolgend vonden de beide zwagers dat bedrag na hunneberekeninge niet genoeg, zodat zij besluiten de verkooping op te houden.
    Een jaar later, op 6 september 1815, worden de bezittingen van wijlen Reijnier Moonen en Joanna van Stratum door de kinderen Moonen verkocht.
    Dit zijn dan: Henricus Moonen, logementhouder te Gestel, Jan Moonen, linnenfabrikant te Gestel, Johanna Moonen, gehuwd met Johannes Franciscus de Wit, notaris, wonende te Veldhoven, Elisabeth Moonen, gehuwd met Johannes Cornelis Elen, medicinae doctor, wonende te Gorinchem en Mechtildis Moonen, weduwe van Norbertus Bakers, koopvrouw te Eindhoven.
    De kinderen veropen: een huijs, schuur, stallingen, bakhuijs, hoven en daar bij hoorende groes en teullanden, gelegen te Gestel aan de Hoog of Regte straat, groot een lopense, dertig roeden, en een Perceel groes, genaamd het stuk van den overhof, gelegen ter zijde van gemelde Huijzinge oostwaarts, groot sestien roeden, belend aan erve met d’eene zijde Peter en Jacobus Vechel, d’andere zijde Godefridus Hurkx, d’een einde de goederen in deze, en van voren de Hoogstraat.
    Verder worden nog verkocht diverse stukken grond te Gestel en Stratum.
    Op het hele bezit wordt f 4655 geboden. Dit vinden de kinderen Moonen te weinig en daarom worden de goederen separaat verkocht.
    Het is niet weinig, wat de kinderen Moonen erven. De separate verkoop betreft het volgende onroerend goed: het huis, den overhof, een perceel teulland den Donk, een perceel groes de beemd achter LucasJansen in de Leegstraat, een perceel groes het klein Mortelke, een perceel land de Sterrebeemd van Jan Wouters, een perceel groes en teulland aan de Bleik, twee beemden aan de Gender, een akker aan de Schenkenschans, een perveel groes het veld van Raassens Bleik in de Sandstraat, de twee beemden achter de Mortel, alle gelegen te Gestel. Dan nog grond te Stratum. Dit alles wordt verkocht op 20 september 1815. Drie maanden later verkopen ze de rest van de grond (nog eens zeven percelen).
    Tellen we de verkopen op, dan blijkt, dat de kinderen Moonen in totaal f 4870 hebben ontvangen;. alle extra moeite heeft hun ruim tweehonderd gulden meer opgeleverd!
    In diezelfde maand , op 18 december 1815, worden ook de meubilaire goederen van wijlen Reijnier Moonen en Joanna van Stratum verkochr. Overigens ontbreken de persoonlijke beziitingen, die zullen door moeder Johanna wel van te voren verdeeld zijn.
    De kinderen Moonen kopen zelf ook nog iets uit de boedel; zo schafte b.v. Hendrik twee koeien, een theeservies en een pop aan; Jan ’n Coffijcan, ’n spoelcom, twee tafels, borden, een hoogkar en een aardkar; Mechtildis (de wed. Bakers) een schilderij; Elisabeth (via haar man) diverse borden etc.
    In 1820 behoorde Hendrik Moonen tot de twintig Notabelste Ingezetenen van Gestel en Blaarthem; hij wordt dan in de gronbelasting aangeslagen voor f 14,25 en stond daarmee in de lijst van grondbezitters op de 10e plaats.
    Op 5 september 1825 wordt aan Hendrik Moonen te Gestel toestemming verleend tot het rijden van vrachtkarren tussen Eindhoven en Den Bosch v.v. Dit wordt bekrachtigd bij Koninklijk Besluit dd 13 september 1825.
    Dat hij al wat langer voerman was blijkt uit een notitie uit 1814; in dat jaar brengt hij in opdracht van de gemeente Gestel een aantal Franse deserteurs naar Veldhoven.
    In 1836 wordt door Maria Roos, Gerardus van Rijsingen, Ambrosius van Rijsingen en Wilhelmina van Rijsingen toestemming gegeven tot ophef en vernietiging van twee inschrijvingen ten kantore van de hypotheken te Eindhoven tegen Hendrikus Moonen, wijlen Renier Moonen en wijlen Nicolaas van Mierlo.
    Het betreft hier o.a. de hypotheek van f 675, die Hendrik in 1802 opnam van Hendrina van Duijnhooven, wed. van Gerrit van Rijsingen, namens haar kinderen Jan, Ambrosius, Gerardus en Wilhelmina. Uit deinhoud van de akte blijkt dat de schuld was afgelost. Kennelijk wilden de kinderen van Rijsingen de zaak goed afwerken.
    Op 7 mei 1841 tekent Hendrik Moonen mede namens zijn vrouw een schuldbekentenis van f1000; het onderpand vormde zijn huis, erf en bouwland, te zamen groot 3 bunder 40 roeden te Gestel.
    Zo blijft Hendrik in de geldzaken;. mogelijk heeft hem zijn grote gezin erg veel gekost. Hij had elf kinderen van wie er in 1841 nog negen in leven waren.
    Het gezin van Hendrik Moonen en Adriana de Berr te Gestel had 11 kinderen.
    Hendrik Moonen woonde tot op het eind van zijn leven in het Pannenhuijs. Hij overleed te Gestel op 20 september 1845. Zijn vrouw Christina, die te Gestel geboren was op 1 juli 1870, overleed op 4 augustus 1856, eveneens te Gestel.
    Dopeling Henricus Fransciscus Moonen

    Bruidegom Henricus Moonen ,
    Bruid Adriana Christiana de Beer ,

    Plaats Blaarthem
    Datum trouwen 02-05-1802

    Vader Raynerus Moonen
    Moeder Catharina Houben
    Getuige Arnoldus Houben
    Joanna Aerts

    Plaats Blaarthem
    Datum doop 21-08-1773

    DTB Blaarthem inv.nr. 5.4 , folio 20v
    ==========================================

    DTB Blaarthem inv.nr. 5.2 , folio 58v

    Notitie bij de geboorte van Arnoldus: Kind Arnoldus Moonen
    Geslacht m
    Datum doop 31-08-1778
    Plaats doop Blaarthem
    Vader Raynerus Moonen
    Moeder Joanna van Stratom
    Getuige Arnoldus van Stratom
    Getuige Joanna Hoeben
    Deel Rooms-Katholiek doopboek 1765-1800
    Plaats Blaarthem
    Toegangsnr. 8015
    Inv.nr. 4
    Folio/pagina 33v
  • Hij is overleden op 20 september 1845 in Eindhoven.
  • Een kind van Reijnier Moonen en Catharina Elisabetha Hoeben
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 11 oktober 2018.

Gezin van Henricus Franciscus Moonen

Hij is getrouwd met Adriana Christiana de Beer.

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):

  1. Reijnerus Moonen  1806-1886


Notities over Henricus Franciscus Moonen

Werd te Gestel op 21 augustus 1773. Ten doop gehouden door Arnoldus Hoeben en Joanna Aerts. Hij trouwde op 2 mei 1802 te Gestel met Adriana Christina de Beer, dochter van Gerardus de Beer en van Catharina Swagemakers.
Het huwelijk vond plaats kort nadat Hendrik f2175 had geleend; het moet dus een feestelijke trouwpartij zijn geweest en ongetwijfeld heeft het jonge paar zich nog wat aangeschaft.
In ieder geval vond de grootste koop plaats op 10 juni 1802, dus een maand na de huwelijksdag. Hendrik Moonen kocht toen van Jan de Groot voor f 3440 het Pannenhuijs, een extra schoon en wel ter neering staande logement van ouds genaamd het Pannenhuijs voorsien van verscheide kamers, kelders, kelderkamers, stookkeukens met fornuijsen, schoone put, stallinge tot berging van vee, en twee tuinen in hunne bueke heggen leggende agter gemelde stallinge, groot 2 lopense vijf en twintig roeden, gelegen te Gestel, van voor de Gemeene Straat, van agteren de Laagstraat, aan de Eene zijde de heer H.v.Rijsingen, aan de andere zijd de Laagstraat en Piet van Kuijten.
Dit logement stond op de hoek van de huidige Catharinastraat en het begin van de Hoogstraat in Eindhoven.
Het is wel duidelijk, dat Hendrik Moonen daarvoor het vele geld had geleend. Overigens voor een goede koop, want meer dan een eeuw later stond het Pannenhuijs er nog en het is een drukbewoond en drukbezocht logement geweest. Ook werd er veel verhandeld; zo werden er diverse malen varkens of paarden verkocht.
Op 24 maart 1797 besluit de gecombineerde Dingbank van Gestel, Strijp en Stratum voortaan te vergaderen in het Pannehuijs te Gestel, sijnde het centrum voor de vergaderingh ter raadcamer.
Als Hendrik de herbergier wordt, heeft hij er dus evenals zijn vader de Dingbank bij, een belangrijke klant.
Dat er vfeel te doen was zien we ook in 1814. Dan verteren bij Hendrik Moonen de Cosakken.
Ook Hendrik Moonen was lid van het st. Catharinagilde te Gestel. Hij werd er in 1790 gildebroeder en bleef dit tot 25 november 1843. Hij betaalt dan f 1,50 zoals dat in het gilde gebruikelijk was, waarbij werd opgeschreven: uijtgegaan en voldaan.
Hoewel Hendrik in het gilde geen bestuursfuncties heeft gehad, speelde hij er toch een belangrijke rol; niet alleen zal hij gildehuisheer zijn geweest, maar ook werd hij in 1805 koning, iets dat zijn vader en grootvader nog niet hadden bereikt. Hij liet 'zijn' gilde een fraai zilveren schild na met het opschrift: HENDRICKUS MOONEN, KONING VAN ST. CATERINA GILD TOT GESTEL ANNO 1805.
In 1807/1808 is Hendrik borgemeester te Gestel en in 1809 wordt hij benoemd tot lid van het Gestelse gemeentebestuur. In die functie zet hij zijn handtekening onder een rekening van de gemeente van Gestel betreffende werkzaamheden en leveranties op den geboortedag van den nûve Koning van Roeme.
Op 31 augustus 1814 wordt ten woonhuize van Hendricus Moonen, voerman en herbergier, verkocht een Hoeve of Erve, genaamd het Severeijn, gelegen te Zeelst, te zamen met een aantal percelen grond. De verkoop geschiedt namens de zwagers en gildebroeders Hendricus van der Waerden en Hendricus Moonen. Hendricus van der Waerden was getrouw met Digna de Beer, een zus van Adriana Christiana, welke laatstein de wandeling Christina werd genoemd.
De bovengenoemde Hoeve was in hetzelfde jaar door de beide zister geërfd. Op genoemde datum werd f 3300 voor de hoeve geboden; op 14 september daaropvolgend vonden de beide zwagers dat bedrag na hunneberekeninge niet genoeg, zodat zij besluiten de verkooping op te houden.
Een jaar later, op 6 september 1815, worden de bezittingen van wijlen Reijnier Moonen en Joanna van Stratum door de kinderen Moonen verkocht.
Dit zijn dan: Henricus Moonen, logementhouder te Gestel, Jan Moonen, linnenfabrikant te Gestel, Johanna Moonen, gehuwd met Johannes Franciscus de Wit, notaris, wonende te Veldhoven, Elisabeth Moonen, gehuwd met Johannes Cornelis Elen, medicinae doctor, wonende te Gorinchem en Mechtildis Moonen, weduwe van Norbertus Bakers, koopvrouw te Eindhoven.
De kinderen veropen: een huijs, schuur, stallingen, bakhuijs, hoven en daar bij hoorende groes en teullanden, gelegen te Gestel aan de Hoog of Regte straat, groot een lopense, dertig roeden, en een Perceel groes, genaamd het stuk van den overhof, gelegen ter zijde van gemelde Huijzinge oostwaarts, groot sestien roeden, belend aan erve met d'eene zijde Peter en Jacobus Vechel, d'andere zijde Godefridus Hurkx, d'een einde de goederen in deze, en van voren de Hoogstraat.
Verder worden nog verkocht diverse stukken grond te Gestel en Stratum.
Op het hele bezit wordt f 4655 geboden. Dit vinden de kinderen Moonen te weinig en daarom worden de goederen separaat verkocht.
Het is niet weinig, wat de kinderen Moonen erven. De separate verkoop betreft het volgende onroerend goed: het huis, den overhof, een perceel teulland den Donk, een perceel groes de beemd achter LucasJansen in de Leegstraat, een perceel groes het klein Mortelke, een perceel land de Sterrebeemd van Jan Wouters, een perceel groes en teulland aan de Bleik, twee beemden aan de Gender, een akker aan de Schenkenschans, een perveel groes het veld van Raassens Bleik in de Sandstraat, de twee beemden achter de Mortel, alle gelegen te Gestel. Dan nog grond te Stratum. Dit alles wordt verkocht op 20 september 1815. Drie maanden later verkopen ze de rest van de grond (nog eens zeven percelen).
Tellen we de verkopen op, dan blijkt, dat de kinderen Moonen in totaal f 4870 hebben ontvangen;. alle extra moeite heeft hun ruim tweehonderd gulden meer opgeleverd!
In diezelfde maand , op 18 december 1815, worden ook de meubilaire goederen van wijlen Reijnier Moonen en Joanna van Stratum verkochr. Overigens ontbreken de persoonlijke beziitingen, die zullen door moeder Johanna wel van te voren verdeeld zijn.
De kinderen Moonen kopen zelf ook nog iets uit de boedel; zo schafte b.v. Hendrik twee koeien, een theeservies en een pop aan; Jan 'n Coffijcan, 'n spoelcom, twee tafels, borden, een hoogkar en een aardkar; Mechtildis (de wed. Bakers) een schilderij; Elisabeth (via haar man) diverse borden etc.
In 1820 behoorde Hendrik Moonen tot de twintig Notabelste Ingezetenen van Gestel en Blaarthem; hij wordt dan in de gronbelasting aangeslagen voor f 14,25 en stond daarmee in de lijst van grondbezitters op de 10e plaats.
Op 5 september 1825 wordt aan Hendrik Moonen te Gestel toestemming verleend tot het rijden van vrachtkarren tussen Eindhoven en Den Bosch v.v. Dit wordt bekrachtigd bij Koninklijk Besluit dd 13 september 1825.
Dat hij al wat langer voerman was blijkt uit een notitie uit 1814; in dat jaar brengt hij in opdracht van de gemeente Gestel een aantal Franse deserteurs naar Veldhoven.
In 1836 wordt door Maria Roos, Gerardus van Rijsingen, Ambrosius van Rijsingen en Wilhelmina van Rijsingen toestemming gegeven tot ophef en vernietiging van twee inschrijvingen ten kantore van de hypotheken te Eindhoven tegen Hendrikus Moonen, wijlen Renier Moonen en wijlen Nicolaas van Mierlo.
Het betreft hier o.a. de hypotheek van f 675, die Hendrik in 1802 opnam van Hendrina van Duijnhooven, wed. van Gerrit van Rijsingen, namens haar kinderen Jan, Ambrosius, Gerardus en Wilhelmina. Uit deinhoud van de akte blijkt dat de schuld was afgelost. Kennelijk wilden de kinderen van Rijsingen de zaak goed afwerken.
Op 7 mei 1841 tekent Hendrik Moonen mede namens zijn vrouw een schuldbekentenis van f1000; het onderpand vormde zijn huis, erf en bouwland, te zamen groot 3 bunder 40 roeden te Gestel.
Zo blijft Hendrik in de geldzaken;. mogelijk heeft hem zijn grote gezin erg veel gekost. Hij had elf kinderen van wie er in 1841 nog negen in leven waren.
Het gezin van Hendrik Moonen en Adriana de Berr te Gestel had 11 kinderen.
Hendrik Moonen woonde tot op het eind van zijn leven in het Pannenhuijs. Hij overleed te Gestel op 20 september 1845. Zijn vrouw Christina, die te Gestel geboren was op 1 juli 1870, overleed op 4 augustus 1856, eveneens te Gestel.
Dopeling Henricus Fransciscus Moonen
Vader Raynerus Moonen
Moeder Catharina Houben
Getuige Arnoldus Houben
Joanna Aerts

Plaats Blaarthem
Datum doop 21-08-1773

DTB Blaarthem inv.nr. 5.4 , folio 20v
==========================================
Bruidegom Henricus Moonen ,
Bruid Adriana Christiana de Beer ,

Plaats Blaarthem
Datum trouwen 02-05-1802

0

DTB Blaarthem inv.nr. 5.2 , folio 58v

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Henricus Franciscus Moonen?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Henricus Franciscus Moonen

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Henricus Franciscus Moonen


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 21 augustus 1773 lag rond de 16,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-noord-westen. Typering van het weer: omtrent helder. Bijzondere weersverschijnselen: droog. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1773: Bron: Wikipedia
    • 17 januari » Het motet Exultate, jubilate van Wolfgang Amadeus Mozart wordt in Milaan voor het eerst opgevoerd, door de castraat Rauzzini.
    • 17 januari » James Cook bereikt als eerste de Zuidpoolcirkel.
    • 26 april » Paus Clemens XIV creëert twee nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse curieprelaat Giovanni Angelo Braschi.
    • 21 juli » Opheffing van de Jezuïetenorde door paus Clemens XIV.
    • 27 november » Het VOC-schip Vrouwe Elisabeth Dorothea vergaat nabij Callantsoog. Slechts 6 van de 145 man weten deze ramp te overleven.
    • 16 december » De Boston Tea Party was een van de gebeurtenissen die leidden tot de Amerikaanse Revolutie. De Tea Party-beweging ontleent aan deze gebeurtenis haar naam.
  • De temperatuur op 20 september 1845 lag rond de 12,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1845: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
    • 4 maart » James Knox Polk wordt beëdigd als 11e president van de Verenigde Staten
    • 17 juni » In 's-Hertogenbosch verschijnt het eerste nummer van het dagblad De Tijd, dat toen driemaal per week uitkwam.
    • 10 september » Opening Beurs van Zocher in Amsterdam door koning Willem II.
    • 19 oktober » Wereldpremière van de opera Tannhäuser van Richard Wagner in het Hoftheater in Dresden.
    • 5 december » Aaron Allen vraagt octrooi aan op de klapstoel.
    • 29 december » Texas ratificeert de grondwet van de Verenigde Staten van Amerika en treedt daarmee toe als 28e staat van de Unie.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Moonen

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Moonen.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Moonen.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Moonen (onder)zoekt.

De publicatie Genealogische data Golse Genen is opgesteld door J. Eijsermans.neem contact op
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
J. Eijsermans, "Genealogische data Golse Genen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogische-data-golse-genen/I97027.php : benaderd 8 mei 2024), "Henricus Franciscus Moonen (1773-1845)".