Genealogieën vanuit de Antwerpse Rupelstreek » Engelbertus De Raedemaeker (1831-????)

Persoonlijke gegevens Engelbertus De Raedemaeker 


Gezin van Engelbertus De Raedemaeker

Waarschuwing Let op: Partner (Maria Magdalena Pint) is 43 jaar jonger.

Hij is getrouwd met Maria Magdalena Pint.

Zij zijn getrouwd op 14 januari 1874 te Haren, Brussels Hoofdstedelijk gewest, Belgium, hij was toen 42 jaar oud.

Haren is een plaats en deelgemeente van de stad Brussel.
Haren ligt in het noorden van de Brusselse agglomeratie.

In Haren liggen de stations Haren en Haren-Zuid.
-Station Haren is een spoorweghalte langs spoorlijn 26 (Schaarbeek - Halle). Het station Haren vormt niet het belangrijkste station voor het dorp. Het is pas sinds enkele decennia dat dit station gewoon Haren heet, voordien was dit een goederenstation Haren-Linde. Het is een station zonder loketten.Het station wordt ook wel het witloofstation genoemd.
-Station Haren-Zuid (Frans: Haren-Sud) is een spoorweghalte langs spoorlijn 36 (Brussel - Luik).
Er is een aansluiting met de MIVB-buslijn 54.

Het eerste vliegveld van Belgie was grotendeels op Harens grondgebied gelegen. De eerste vliegtuigterminal en oudste -terminal van Belgie werd er in 2007 afgebroken om plaats te maken voor de gebouwen van de NAVO. Het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO neemt nu meer en meer de vrijgemaakte oppervlakte van het vroegere vliegveld in. Het vliegveld verhuisde in de jaren 1950 naar Melsbroek en Zaventem. Het formatiestation van de Belgische Spoorwegen NMBS omschreven als "Schaarbeek Vorming" ligt grotendeels op het grondgebied van de vroegere gemeente Haren. Het 40 ha grote bus- en tramstelplaats van de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) is eveneens in Haren gevestigd. Talrijke bedrijven zijn in het oostelijk en het noordelijk deel gevestigd (SABCA, BCC,...). Industriegronden langsheen het zeekanaal Brussel-Willebroek, nu in beheer door de Haven van Brussel tot de bekende Budabrug en het Noordelijk Waterzuiveringstation van Brussel liggen op Harens grondgebied.Haren bezit ook een Computermuseum. Een klein deel van de gemeente is nog woonzone. Een prachtige kleine kerk waarvan de oudste delen uit de elfde eeuw dateren beheerst het dorpcentrum. Uit dezelfde periode stamt het Castrum, een vierkant boerderijdie de toegang langs de Zenne moest beheren, en voorheen met moerasgrond was omgeven. De vroegere welvarende gemeente, die in 1920 door Brussel werd geannexeerd, wordt door de 9 km verderop gelegen hoofdgemeente reeds decenia lang zwaar verwaarloosd.De bevolking vormt slechts een kleine minderheid binnen de grootstad Brussel en heeft geen enkel politiek gewicht.

Personen met de achternaam Haren
Onno Zwier van Haren; een Nederlands auteur
Willem van Haren; een Nederlands auteur en politicus

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Engelbertus De Raedemaeker?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Engelbertus De Raedemaeker

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Engelbertus De Raedemaeker


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 15 februari 1831 lag rond de 5,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Typering van het weer: omtrent helder. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1831: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
    • 5 februari » De 29-jarige Nederlandse marineofficier Jan van Speijk laat zijn eigen kanonneerboot vol munitie exploderen in de haven van Antwerpen om te voorkomen dat het in handen zou vallen van de Belgen; dat was tijdens de Belgische Onafhankelijkheidsoorlog.
    • 7 februari » De Belgische Grondwet wordt afgekondigd. België wordt een parlementaire monarchie met scheiding van de drie machten: de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht.
    • 16 juni » Het eerste nummer van het Belgisch Staatsblad rolt van de persen.
    • 17 juli » Koning Leopold I komt naar België.
    • 8 september » Opening van de eerste zitting van het Belgisch Parlement, dat 102 volksvertegenwoordigers en 51 senatoren telt.
    • 27 december » Charles Darwin vertrekt voor zijn historische reis met het schip de Beagle.
  • De temperatuur op 14 januari 1874 lag rond de 8,7 °C. De winddruk was 17 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
  • Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
  • In het jaar 1874: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
    • 1 januari » Afschaffing van de 'differentiële rechten' in Nederlands-Indië; de in- en uitvoerrechten worden gelijk voor Nederlanders en buitenlanders. Minister van Koloniën Fransen van de Putte verwezenlijkt hiermee een belangrijk liberaal programmapunt.
    • 1 januari » De stad New York annexeert de Bronx.
    • 14 maart » Anton Philips, Nederlands industrieel († 1951)
    • 15 april » In Parijs start een groep jonge, voornamelijk impressionistische kunstenaars een geruchtmakende expositie.
    • 5 juni » K.S.R.V. Njord opgericht, eerste Nederlandse studentenroeivereniging.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia


Over de familienaam De Raedemaeker


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Luc Jan Anna Van Camp (Boom-B), "Genealogieën vanuit de Antwerpse Rupelstreek", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogieen-vanuit-de-antwerpse-rupelstreek/I111613.php : benaderd 27 april 2024), "Engelbertus De Raedemaeker (1831-????)".