1 januari » Einde van de Spaanse overheersing in Cuba.
14 maart » Terugkeer van de Belgica, het expeditieschip waarmee Adrien de Gerlache het Zuidpoolgebied verkende.
9 april » Cercle Sportif Brugeois (Cercle Brugge) wordt opgericht binnen de muren van de school van de broeders Xaverianen.
3 mei » Oprichting van de Hongaarse voetbalclub Ferencvárosi TC.
10 augustus » In Stavanger wordt de Noorse voetbalclub Viking FK opgericht.
16 december » Engelse immigranten richten de Italiaanse voetbalclub AC Milan op.
Trouwdag 25 oktober 1933
De temperatuur op 25 oktober 1933 lag tussen 5,4 °C en 11,6 °C en was gemiddeld 8,9 °C. Er was 0,2 mm neerslag gedurende 0,1 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
30 januari » Adolf Hitler wordt ingezworen als Kanselier van Duitsland.
28 februari » Met de Rijksdagbrandverordening komt er een eind aan vele vrijheden in het Duitse Rijk.
25 juni » Vrijgave van de Verklaring van Feiten door Jehova's getuigen in nazi-Duitsland.
25 augustus » Wielrenner Jan van Hout rijdt op de baan van Roermond een nieuw werelduurrecord.
30 augustus » Oprichting van Air France.
1 september » Oprichting Eindhovense hockeyclub Oranje Zwart.
Dag van overlijden 10 januari 1985
De temperatuur op 10 januari 1985 lag tussen -15.6 °C en -3 °C en was gemiddeld -6.7 °C. Er was 0.7 mm neerslag gedurende 2,0 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
12 februari » Minister Elco Brinkman weigert de P.C. Hooft-prijs uit te reiken aan Hugo Brandt Corstius.
14 juni » Ondertekening van de Verdragen van Schengen door de regeringsleiders van België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.
21 juli » De Franse wielrenner Bernard Hinault wint voor de vijfde en laatste keer de Ronde van Frankrijk.
4 september » Het Nederlands voetbalelftal bereidt zich voor op de play-offs tegen België en verslaat Bulgarije. Rob de Wit maakt in Heerenveen het enige doelpunt voor Oranje. Ernie Brandts (28ste) en Huub Stevens (18de) spelen hun laatste interland.
10 oktober » Een F-14 gevechtsvliegtuig onderschept een Egyptisch vliegtuig met de kapers van de Achille Lauro aan boord. Het vliegtuig wordt gedwongen te landen op Sicilië en de kapers worden gearresteerd.
20 november » De eerste versie van Microsoft Windows wordt uitgebracht.
Dag van begraven 14 januari 1985
De temperatuur op 14 januari 1985 lag tussen -12.4 °C en -3.4 °C en was gemiddeld -7.7 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 0.8 uur zonneschijn (10%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
31 januari » Benoeming van Johannes ter Schure tot bisschop van Bisdom 's-Hertogenbosch.
19 februari » Na een motordefect valt China Airlines-vlucht 006 ruim 9 kilometer naar beneden voordat de piloten het vliegtuig weer onder controle krijgen.
11 mei » Bij een voetbalwedstrijd tussen Bradford City en Lincoln City vinden 56 mensen de dood door brand op de tribunes.
14 mei » Het Nederlands voetbalelftal behoudt kans op deelname aan het WK voetbal 1986 door in Boedapest met 1-0 te winnen van Hongarije. Rob de Wit maakt het enige doelpunt voor Oranje.
10 juli » Na veel weerstand tegen de nieuwe smaak van cola herintroduceert Coca-Cola de oude formule onder de naam Coca-Cola Classic.
25 oktober » Kraker Hans Kok overlijdt in zijn cel in het politiebureau van Amsterdam.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Sim Mostert, "Genealogie Pot en Smit", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie_pot_smit/I662.php : benaderd 21 april 2025), "CORNELIS POT (1899-1985)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.