Genealogie Wink en Schmaltz

Foto van Rein Wink
De publicatie Genealogie Wink en Schmaltz is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 126.319 personen. Vanwege privacy zijn 541 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 31 oktober 2021.


Dit is de Collectieve Biografie “ De Laatste de Beste “ Het is een zeer uitgebreide stamboom met vele aan en verwante families. Ik kijk naar familie banden en probeer de gezinnen compleet te maken met aangetrouwde kinderen, hun ouders, broers en zusters. De hoofdlijnen zijn, fam. Wink, Noord Holland en Overijssel. fam. Schmaltz, Noord Holland. fam. Middelkoop, Utrecht en Noord Holland. fam. van de Merwe, Zuid Holland en Zuid Afrika, fam. Snoek, Zuid Holland. fam. de Groot en fam. van der Wal, beide uit Friesland. De naam Wink ben ik voor het eerst tegengekomen in het Doodboek van Staphorst in 1762. Mijn filisofie over onze tak Wink is dat Harmen Wink deze woonde in de wijk Westerveld bij Staphorst zich voorzag in levensonderhoud door het vangen van “ Eenden en Ganzen “ waaronder de Kleine Rietgans “Anser Brachyrhynchus” deze heeft een geluid van twee-of driedelige, nasaal gakkende roep. Een muzikaal ung-ungk, wink-wink-wink of king-wink, er was toen voldoende voedsel voor de komende wintergast. Vermoedelijk heeft Harm de bijnaam Wink gekregen door het roepen van de ganzen. Voor de naam Schmaltz zijn we opzoek geweest in het gem. archief van Amsterdeam, 3 verschillende takken gevonden, wel als elkaars getuige maar geen familie verband kunnen vinden. De naam Schmaltz komt regelmatig voor rond 1700 in Amsterdam. We zijn nog steeds op zoek naar Conrardus Schmaltz gehuwd 1800 in Amsterdam en komt volgens de huw. akte van Brussel, geb. rond 1765. Ook staan er 6000 nakomelingen in van Willem van de Merwe, van Oud Beijerland 1643 en Elsje Cloete. Die zich vestigde in Zuid Afrika. Met genealogen uit Zuid Afrika zijn er diverse gegevens uitgewisseld. Het is een leuke hobby maar helaas is alles fictief, ik zeg altijd je weet nooit wie je Opa is met andere woorden er kan van alles gebeurt zijn in de familie. Alleen een DNA onderzoek is betrouwbaar maar dat kan je misschien 5 generaties terug volgen. Met veel leesplezier Rein.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen
Vandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!