Genealogie van de families Van Elswijck, De Roo, Wilhelm en Wolters

Foto van Bram de Roo
De publicatie Genealogie van de families Van Elswijck, De Roo, Wilhelm en Wolters is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 12.896 personen. Vanwege privacy zijn 1.905 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 14 januari 2024.


Wat de naam Van ELSWIJK, de naam van mijn tweede vrouw, betreft, die komt voor in Zuid-Holland. Halverwege de 19e eeuw splitst de tak zich in Van ELSWIJK en Van ELLESWIJK. Voor 1700 kwam de familie uit Dinther en Heeswijk. En daarvoor misschien wel uit het Overkwartier van Gelre.  
In Weeze vlak bij Kleve heeft vanaf de 14e eeuw een leen Elswyck gelegen tot in de 18e eeuw toe. In de 14e en 15e eeuw was het in handen van de familie Van ELSWYCK. In de thans Duitse gemeente Geldern komen we de naam in  de DTB's tegen. In oude oorkonden komt de naam daar in 1270 al voor. In de Verenigde Staten wordt de naam vaak VANELSWYK (aan elkaar) geschreven 

 

De naam WILHELM komt uit Duitsland. Aan het eind van de 19e eeuw kwam een lid van deze familie uit de buurt 
van Leipzig en Dresden naar Nederland. Hij was geronseld door het Nederlandse leger om in de Atjeh-oorlog te vechten.

De familie WOLTERS komt uit een onderdeel van de gemeente Hardenberg, nl. Lutten. Via het Duitse grensgebied 
en Emmen kwam de familie in Den Haag terecht.

Wat de naam de ROO betreft, deze komt overal in Nederland voor. In het noorden – Groningen, Friesland en Drenthe – is de naam in verschillende families in 1811 aangenomen. Verder komt de naam voor in Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland. Of deze laatste families ook aan elkaar verwant zijn, heb ik nog niet kunnen vaststellen.  Verder is het zo dat mijn voorouders - de familie De Roo uit Delft - van oorsprong van Roijen hebben geheten. In de 18e eeuw werd het De Roo.
 

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!