voorouders van der Ploeg-Mosterman » Leendert Cornelisz Tetterode

Persoonlijke gegevens Leendert Cornelisz Tetterode 

 • Beroep: vanaf 12 maart 1619 NAA RA Monster no. 115 fol. 107-111 en 121-122.Bron 1
  Op verzoek van de voogden van de kinderen van Cornelis Willemsz. van Tetroede, in zijn leven gewoont hebbende opte woninge van Jacob Heerman, tresorier van den Haege gelegen in desen Ambachte van Monster, om te verkopen beesten, paarden, enz. bouwgereetschappen, huysraet ende Inboel.

  Voorwaerden:
  de coopers zullen gehouden wesen de belooffde penningen te betalen Baemisse toecomende (1 oktober); zij moeten op staende voet stellen een of twee borgen, op wie de schulden te verhalen zullen zijn, vermeldende dat vrouw persoonen haer voor niemant en mogen verbinden (als borgen). Ende sullen Schepenen, secretaris ene bode, over dese vercopinge staende, voor niemant borge mogen werden, anders als voor malcander.

  Op de coop van eenig paert moet de XXe penning betaald worden; op branthout en vleys 't recht van impost.

  De copers ende cooppersse syn gehouden te betalen ten behoeve van de Secretaris ende Bode voor heurlyeden pontgelt opte gulden een stuver, ende ten behoeve van de vercopers tot vervallinge haerder oncosten boven dien opte gulden vier penningen etc.
 • Een kind van Cornelis Willemsz van Tetrode en Marritgen Lenertssen
 • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 26 februari 2022.

Gezin van Leendert Cornelisz Tetterode


Kind(eren):


Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Leendert Cornelisz Tetterode?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!

Voorouders (en nakomelingen) van Leendert Cornelisz Tetterode

Leendert Cornelisz TetterodeOnbekend


  Toon totale kwartierstaat

  Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).  Visualiseer een andere verwantschap

  Bronnen

  1. http://www.marceltettero.nl/mtettero/Cornelis.html

  Over de familienaam Tetterode


  Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
  Daniel van der Ploeg, "voorouders van der Ploeg-Mosterman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-der-ploeg-mosterman/I23614.php : benaderd 13 april 2024), "Leendert Cornelisz Tetterode".