Genealogie Van der Linden en aanverwante families

Foto van Hans van der Linden
De publicatie Genealogie Van der Linden en aanverwante families is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 18.031 personen. Vanwege privacy zijn 2.184 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 23 februari 2020.


Ik ben Hans van der Linden, geboren en getogen in Wijk bij Duurstede. Omstreeks 1975 ben ik besmet geraakt met het genealogie virus. Vanaf die tijd doe ik onderzoek naar mijn voorouders. De naam VAN DER LINDEN komt al omstreeks 1650 voor in Wijk bij Duurstede. Tussen 1650 en 1900 stamt iedereen met de naam VAN DER LINDEN die woonde in Wijk bij Duurstede en de omliggende plaatsen Cothen, Langbroek en Werkhoven af van dezelfde stamvader. Verder zijn er nog vertakkingen naar Houten, Schalkwijk, Bunnik, Odijk, Vinkeveen, Arnhem, Uden, Vorden en Sittard. Ook aanverwante families, zoals Udo, Berk, Sweserijn, van Wijngaarden, de Bouter, Lienesch, Sontrop, Elberse, Schellings, ter Beek, Bakkenes enz, kunt u hier vinden. De oudste gegevens betreffende de familie Udo zijn ontleend aan de gegevens die ter beschikking zijn gesteld door W.J. Udo. Hij heeft samen met M.H.J. Udo en A.J.G.Hogendoorn onderzoek gedaan naar de familie Udo en daarover geschreven in een publicatie Stukken en Brokken van de afd. Betuwe van de NGV. Die stamboom is mede tot stand gekomen dankzij de vele gegevens van drs. W.F.M. Ahoud te Arnhem. De oudste gegevens van de familie Van Wijngaarden zijn ontleend aan de gegevens die ter beschikking zijn gesteld door Hans van Wijngaarden in Emmeloord. Hij heeft in 2005 een familiekroniek van het geslacht Van Wijngaarden uitgegeven. Omdat een genealogie eigenlijk nooit compleet is heb ik deze website bedoeld om mijn informatie met anderen te delen. Ik hoop dan ook via deze website nieuwe aansluitende gegevens, van een ver verleden, maar juist ook van de jongere generaties, te krijgen. Ieder die informatie heeft over personen met voornoemde achternamen, wordt vriendelijk uitgenodigd om mij te e-mailen. Klik hier voor sturen van mail. Ook heb ik belangstelling voor foto’s en bidprentjes van familieleden.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!