Genealogie Polman-Cros

Foto van Mark Polman

De publicatie Genealogie Polman-Cros is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 3.980 personen. Vanwege privacy zijn 1 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Het publicatie begon als een onderzoek naar de oudste Amsterdamse voorvader. Ondanks de voortdurende komst van burgers uit den vreemde, voerde een meanderende afstammingslijn naar de watergeus Hendrick Sijmonsz Hoppesack (ca1515-1594), wiens voorouders al in de 15de eeuw in de stad leefden. Geleidelijk groeit de publicatie echter uit tot een kwartierstaat met meerdere specifieke onderzoeksgebieden: Amsterdamse families, Hollandse families, afstammelingen van adellijke kwartieren in Waals-Limburg en de tak Polman uit de Achterhoek en Liemers. Nog niet alle gegevens die ik heb, zijn opgenomen. Het meeste is geverifieerd in de bron, maar soms was de verleiding om informatie voorlopig over te nemen groot. Aanvullingen kom ik vanzelf op het spoor in de publicaties van anderen, maar als er onjuistheden zijn, dan wordt ik daar graag op geattendeerd. Waar blijkt dat resultaten uit onderzoek onjuist of onvoldoende gefundeerd blijken om over te nemen, zal ik dat in deze publicatie vermelden.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicatie van Mark Polman
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!