Genealogie Naessens, Kint, Versele, Gaytant » Marcomir I Chlodiosson (365-404)

Persoonlijke gegevens Marcomir I Chlodiosson 

  • Hij is geboren in het jaar 365 in Duitsland.
  • Feit: (vermelding) Heerschap.
    Roi des Francs Ripuaires de Cologne 289, Duc des Francs de l'Est, hertog van de East Franks, King of East Frank
  • Hij is overleden in het jaar 404 in Saxony (Duitsland), hij was toen 39 jaar oud.
  • Een kind van Chldio Iv (Clovis I Koning van Sicambrië Dagobertsson en Blesinde van Zwaben
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2022.

Gezin van Marcomir I Chlodiosson

Hij is getrouwd met Hildegonde (Ildegond) De Lombardy.

Zij zijn getrouwd.

Hildegonde di Lombardia is geboren in het jaar ca 340 in Lombardy, Italy, dochter van Flavius Richomeres di Franken en Ascyla Franken.

Kind(eren):

  1. Ildegonde van Keulen  ± 399-± 499 


Notities over Marcomir I Chlodiosson

Marcomer (Marcomeres, Marchomer, Marchomir) was een Frankische leider ( dux ) in de late 4e eeuw die het Romeinse Rijk binnenviel in het jaar 388, toen de usurpator en leider van de hele Romeinse Galliër , Magnus Maximus , omringd was door Aquosia door Theodosius Ik .
De invasie is gedocumenteerd door Gregory van Tours die het nu verloren werk van Sulpicius Alexander citeerde. Volgens dit verslag vielen Marcomer, Sunno en Genobaud de Romeinse provincies Germania Inferior en Gallia Belgica in Gallië binnen. Ze braken door de limoenen , doodden veel mensen, vernietigden de meest vruchtbare landen en maakten de stad Keulen in paniek. Na deze overval bewogen het hoofdlichaam van de Franken met hun buit over de Rijn . Sommige Franken bleven in de Belgische bossen. Toen de Romeinse generaals Magnus Maximus , Nanninus en Quintinus het nieuws in Trier hoorden, vielen ze de overgebleven Frankische troepen aan en doodden velen van hen. Na deze verloving stak Quintinus de Rijn over om de Franken in hun eigen land te straffen, maar zijn leger werd omringd en geslagen. Sommige Romeinse soldaten verdronken in de moerassen, anderen werden gedood door Franken; weinigen haalden het terug naar hun rijk.
Nanninus en Quintinus werden vervangen door Charietto en Syrus , die opnieuw werden geconfronteerd met een aanval van niet-geïdentificeerde Franken.
Later, na de val van Magnus Maximus, hielden Marcomer en Sunno een korte bijeenkomst over de recente aanslagen met de Frank Arbogastes , die een generaal ( magister militum ) was in het Romeinse leger. De Franken leverden zoals gewoonlijk gijzelaars en Arbogastes keerde terug naar zijn winterkwartier in Trier.
Een paar jaar later, toen Arbogastes de macht greep en het West-Romeinse leger bijna volledig in handen was van Frankische huursoldaten, stak hij de Rijn over met een Romeins leger naar Germania, omdat hij zijn eigen familie haatte. Marcomer werd gezien als leider met Chatti en Ampsivarii, maar de twee schakelden niet in.
Later horen we van de dichter Claudian dat Marcomer werd gearresteerd door Romeinen en verbannen naar een villa in Toscane. Zijn broer Sunno stak de Rijn over en probeerde zich te vestigen als leider van de band van Marchomir, maar hij werd vermoord door zijn eigen volk.
Volgens de latere Liberhistoriae Francorum probeerde Marcomer de Franken te verenigen na de dood van Sunno. Hij stelde voor dat de Franken onder één koning zouden leven en zijn eigen zoon Pharamond (wiens vroegste vermelding in dit werk, en die door geleerden als mythologisch wordt beschouwd) voor het koningschap heeft voorgesteld. Deze bron heeft geen betrekking op of Marcomer erin slaagde, maar uit andere latere bronnen die herinneren aan het verhaal van Liber Historiae Francorum, kan de indruk worden gewekt dat Pharamond als de eerste koning van de Franken werd beschouwd. Moderne wetenschappers, zoals Edward James, accepteren dit bericht in de Liber Historiae Francorum echter niet als historisch, omdat Marcomer de zoon van de Trojaanse koning Priamus wordt genoemd . Traditioneel wordt Marcomer ook wel Marcomir VI genoemd en heeft hij een nakomeling van koning Priam Podarces van Troje gemaakt door Priamus 'zoon Helenus van wie de Koningen van Cimmerian Bosporus zouden afstammen.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Marcomir I Chlodiosson?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Marcomir I Chlodiosson

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Over de familienaam Chlodiosson


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Christiaan Naessens, "Genealogie Naessens, Kint, Versele, Gaytant", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-naessens-naesens/I369.php : benaderd 1 juni 2024), "Marcomir I Chlodiosson (365-404)".