genealogieonline

Genealogie Maasbree

Foto van jsg vaessen

De publicatie Genealogie Maasbree is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 22.928 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Bronnen: doopregisters St.Aldegundis parochie Maasbree, kerkeboeken Bree,  gezinsklapper Peeters, Genlias,  publicaties o.a. van de familie Vaessen, Hendrix, Lenders, Pennings, Peeters, Grubben, Janssen, Hesen etc. en ’t Heljes Blèdje' en 'Op den Baum'. Www.landvankessel.nl (JVN) is nagenoeg identiek.  "Genealogie (Maas)Bree" bevat de overleden inwoners van (Maas)Bree vanaf 1668 tot circa 1950 met hun relaties ook van buiten Maasbree. Daarom ook veel gegevens uit  't gehele "Land van Kessel", vooral uit Helden (!). Gezinnen uit Maasbree zijn meestal compleet, maar gezinnen van buiten Maasbree vaak niet, omdat alleen gezinsleden worden vermeld met een binding met Maasbree. Voor 1818 heette Maasbree nog Bree.

Woonplaats. In de Burgerlijke Stand gegevens werd de naam van de Gemeente (!) vermeld, Maasbree of Helden, terwijl geboorten of overlijdens hadden plaatsgevonden in een van de dorpen Blerick, Baarlo of een van de kerkdorpen van de gemeente Helden (Helden-Dorp, Panningen, Egchel, Beringe, Grashoek, Koningslust). Waar mogelijk is dit aangepast, maar zeker niet overal. Omdat vanaf circa 1960 veel mensen overleden in ziekenhuizen of verzorgingshuizen (Venlo,Tegelen,Horst, Panningen etc) wordt ook de plaats van begraven (d i. meestal  de woonplaats) vermeld indien bekend.

Fotos en Prentjes. Deze publicatie bevat ruim 6500 scans van bidprentjes, rouwadvertenties, en (graf) foto's. Scans van prentjes en foto's kunnen worden gedownload voor eigen stamboomonderzoek; niet voor commercieel gebruik.

'ZOEKEN' in Genealogie-Maasbree kan via

1) met de rode knop hierboven zoek je in alle stambomen op genealogie online, ook in Genealogie Maasbree

2) zoek de naam via het alfabet hieronder; je zoekt alleen in Genealogie Maasbree

3) door een deel van de naam (voornamen) te typen in het zoekveld hieronder; je zoekt alleen in Genealogie Maasbree 

of 4) gewoon via Google. Zeker als je de 1e doopnaam of doopnamen van een voorouder kent en je typt die als zoekterm in Google, is de kans groot dat je meteen wordt doorverwezen naar goede pagina in Genealogie Maasbree. Eenmaal bij een voorouder in Genealogie Maasbree dan kun je 'huppen' van de ene voorouder naar de andere of terug naar de kinderen. Nog in leven zijnde personen worden aangeduid met 'niet openbaar'  o.b.v. de Privacywet.


Index op familienamen
Vandaag in het verleden
Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen


Tweede WereldoorlogslachtoffersDe toegang tot de inhoud van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.


Deze publicatie bevat 6.802 afbeeldingen!


Bekijk de afbeeldingengalerij
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!


Het inloggen op het besloten deel van deze
publicatie is alleen mogelijk als u daartoe
bent uitgenodigd door de auteur!


Annuleren


Bent u uw wachtwoord vergeten?