Genealogie Maasbree

Foto van jsg vaessen

De publicatie Genealogie Maasbree is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 30.263 personen. Vanwege privacy zijn 2.070 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Bronnen: doopregisters St.Aldegundis parochie Maasbree, kerkeboeken Bree,  gezinsklapper Peeters, Genlias,  publicaties o.a. van de familie Vaessen, Hendrix, Lenders, Pennings, Peeters, Grubben, Janssen, Trepels, Hesen etc. en ’t Heljes Blèdje' en 'Op den Baum'. Www.landvankessel.nl (JVN) is nagenoeg identiek. Voor 1818 heette Maasbree nog Bree.

In "genealogie maasbree" staan alle overleden inwoners van Maasbree van 1668 tot 1950 met hun relaties ook van buiten Maasbree. 

Daarom staan er op deze site ook veel gegevens van dorpen buiten Maasbree. Vooral van Helden!. Gezinnen uit Maasbree vanaf de 1e helft 20e eeuw en ouder zijn compleet, maar gezinnen van buiten Maasbree vaak niet ook omdat soms alleen gezinsleden worden vermeld met een binding met Maasbree. Raadpleeg voor de Burgerlijke Stand van dorpen buiten Maasbree ook Www.landvankessel.nl.

Woonplaats. In de Burgerlijke Stand werd de naam van de Gemeente vermeld Maasbree of Helden, terwijl geboorten of overlijdens plaatsvonden in een van de dorpen Blerick, Baarlo, Helden-Dorp, Panningen, Egchel, Beringe, Grashoek, Koningslust. Waar mogelijk is dit aangepast op basis van bidprentjes maar zeker niet overal. Indien het overlijden plaatsvond in ziekenhuis of verpleeghuis (Venlo,Tegelen,Horst, Panningen) wordt  ook de plaats van begraven vermeld indien bekend; dat is meestal ook de woonplaats.

Foto's en Bidprentjes. Deze publicatie bevat ruim 10500 foto's, rouwadvertenties, foto's van graven en vooral veel scans van bidprentjes. Deze afbeeldingen kunnen worden gedownload voor eigen stamboomonderzoek; maar niet voor commercieel gebruik.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen
Vandaag in het verleden
Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken

Tweede WereldoorlogslachtoffersDe toegang tot de inhoud van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.


Deze publicatie bevat 10.808 afbeeldingen!


Bekijk de afbeeldingengalerij
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!