Genealogie Maasbree

Foto van jsg vaessen
De publicatie Genealogie Maasbree is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 35.622 personen. Vanwege privacy zijn 3.805 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 17 februari 2024.


Bronnen: doopregisters St.Aldegundis parochie Maasbree, kerkeboeken Bree,  gezinsklapper Peeters, Genlias,  publicaties o.a. van de familie Vaessen, Hendrix, Lenders, Pennings, Peeters, Grubben, Janssen, Trepels, Hesen, Wijnen,Tielen, boek Rinkesfort, en op genealogie online etc., ’t Heljes Blèdje' , 'Op den  Baum', en  bidprentjes uit verschillende verzamelingen (o.a. van Vaessen, Lenders, Pennings, Wijnen) en veel van de De Brede en de Moennik.  

Voor 1818 heette Maasbree nog Bree.

In "Genealogie Maasbree" staan ALLE overleden inwoners van Maasbree van 1668 tot 1950 met hun relaties ook van buiten Maasbree. 

Daarom staan er ook veel gegevens van dorpen rond Maasbree. Vooral van Helden en Baarlo. Gezinnen uit Maasbree zijn meestal compleet, maar in gezinnen van buiten Maasbree worden soms alleen de gezinsleden vermeld met een binding met Maasbree. De gegevens van na 1950 zijn onvolledig.

Woonplaats. In de Burgerlijke Stand werd de naam van de Gemeente vermeld Maasbree of Helden, terwijl geboorten of overlijdens plaatsvonden in een van de dorpen (Hout)-Blerick, Boekend, Baarlo, Helden-Dorp, Panningen, Egchel, Beringe, Grashoek, Koningslust. Waar mogelijk is dit aangepast op basis van bidprentjes. Indien het overlijden plaatsvond in ziekenhuis of verpleeghuis (Venlo,Tegelen,Horst, Panningen) wordt  ook de plaats van begraven vermeld; dat was meestal ook de woonplaats.

Als voornamen worden de doopnamen vermeld. in de loop van de 20e eeuw wordt steeds vaker de roepnaam vermeld.  U kunt zoeken op roepnaam en/of doopnaam. Patroniemen (bijnamen) worden als 'notitie' vermeld.

Foto's en Bidprentjes. Deze publicatie bevat ruim 14000 foto's, rouwadvertenties, foto's van graven en vooral veel scans van bidprentjes. Deze afbeeldingen kunnen worden gedownload voor eigen stamboomonderzoek; niet voor commercieel gebruik.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.
Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie

  • Voorouders van Lucia Wilhelmina Catharina Maria Peeters (kwartierstaat van generaties)
  • Afstammelingen van Willem Vaessen (parenteel van generaties)


Vandaag in het verleden
Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken

Tweede WereldoorlogslachtoffersDe toegang tot de inhoud van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.


Deze publicatie bevat 14.163 afbeeldingen!


Bekijk de afbeeldingengalerij
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!