Genealogie Lemckert

Foto van Henk Lemckert
De publicatie Genealogie Lemckert is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 4.852 personen. Vanwege privacy zijn 1.479 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 21 december 2023.


De samensteller van deze Genealogie Lemckert probeert inzicht te verschaffen in de historie van de familie Lemckert, een geslacht waarvan de Nederlandse stamvader zich in de achttiende eeuw vanuit Duitsland in Den Haag vestigde.Ter wille van de overzichtelijkheid is een structuur ontworpen, ingedeeld in startpunten. Het eerste startpunt geeft een overzicht vanaf de oudste met zekerheid getraceerde voorvader, Ernestus Albrecht Lenker, geboren rond 1700 in Duitsland. Hij bracht een zoon voort Henrich Wilhelm (1738), de man tijdens de tweede helft van de achttiende eeuw in Nederland  arriveerde. Diens oudste zoon Ernst Albregt  (1773) wordt beschouwd als stamvader van wat we de Rotterdamse tak zijn gaan noemen. Hiervan is nog één mannelijke nazaat over die wel een Lemckert is maar (door omstandigheden) een andere achternaam draagt. Twee broers woonden al jong in Amsterdam. Carolus (1776) werd niet oud en had geen nageslacht, zijn iets jongere broer Ludwig (1778) zorgde voor nakomelingen hetgeen een bescheiden Amsterdamse tak opleverde die echter uitgestorven is. De jongste zoon van Henrich Wilhelm  was Johan Th. Lemckert (1789) stamvader van de Loosduinse tak. Deze is de vader van alle thanse levende Lemckerts. Zijn jongste zoon uit dit (protestantse) geslacht Arie Antonie (1827) trouwde in 1854 met een roomse vrouw waardoor een protestantse en een roomse tak ontstond. De rooms geworden Arie Antonie had drie zonen. Twee van hen Johannes Willem Hendrik (1861) en Theodorus Stephanus (1867) zouden ieder voor uitgebreid nageslacht zorgen vandaar dat we deze tak onder twee stamvaders verdeeld hebben. De samensteller van deze genealogie ontvangt graag informatie over deze familie. Onlangs is toegevoegd de genealogie van de Haagse orgelbouwer Joachim Reichner die in 1780 in de Loosduinse Dorpskerk en in 1786 in de Oude Kerk van Rijswijk een orgel bouwde.

Info over recente generaties van in deze genealogie genoemde families is zeer welkom.    

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.
Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie


VerhalenVandaag in het verleden
Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken

Tweede WereldoorlogslachtoffersDe toegang tot de inhoud van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!