Genealogie Kuijken-Dikschei » Willem Frederik BREMER (1834-1918)

Persoonlijke gegevens Willem Frederik BREMER 

Bronnen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Gezin van Willem Frederik BREMER

Hij is getrouwd met Johanna Elisabeth de LIEFDE.Bron 2

Zij zijn getrouwd op 8 mei 1861 te Haarlem (NH),NL, hij was toen 26 jaar oud.

[[Huwelijksakte Nr.66 dd 06-05-1861]]

Kind(eren):

  1. Lodewijk BREMER  1862-1863
  2. Willem Frederik BREMER  1864-1936 
  3. Hendrik BREMER  1866-1920 
  4. David BREMER  1868-1943

  • Het echtpaar heeft gemeenschappelijke voorouders.

  • Notities over Willem Frederik BREMER

    Hij begon zijn werkzame leven als koffiehuisbediende. Kocht in 1861 het logement "De Kroes", dat hij, na renovatie, heropende op 03-06-1861 als Koffie- en Bierhuis "Het Haasje". Het was gelegen op de hoek van de Groote Markt en de St.Jansstraat. Hij bezat dit etablisement tot 27-09-1875. Toen verkocht hij dit aan S.Bouman. Intussen bekwaamde hij zich tot houtkoper. Hij richtte samen met zijn broer Cornelis Daniel op 24 (of 10) October 1874 houthandel Bremer op. Zij kochten toen de molen "Het Nieuwe Fortuin", voor de houtbewerking. Het bleek echter dat de molen hiervoor minder geschikt was, waarop naast de molen een stoomzagerij werd gestart, samen met schoonzoon Caalen, onder de naam "Caalen & Bremer en Zn". Na het overlijden van Cornelis Daniel Bremer, werd de overeenkomst met Caalen in 1892 ontbonden en werd de houthandel voortgezet onder de naam Bremer en Zn. In 1904 werden de activiteiten beeindigd, maar in 1905 kwam een doorstart onder de naam"Het Nieuwe Fortuin v.h. Bremer en Zn", onder leiding van zijn zoon David Bremer. Hij was politiek geinteresseerd (1894), in 1896 voorzitter van de Neutrale Kiesvereniging "Burgerplicht"en was een aantal malen lid van de verschillende stemdistricten (zeker tot 1905). Was in 1905 lid van de Huurwaarborg Vereniging Haarlem en Omstreken.
    Woonde 1862/74 Groote Markt (Herberg "Het Haasje) wijk 6, nr.75, Daarna Groote Houtstraat 5. Hij koopt 30-10-1900 voor f 5200,- een woning met erf Spaarne 53, waar hij tot zijn overlijden woont.

    Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Willem Frederik BREMER?
    De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


    Tijdbalk Willem Frederik BREMER

      Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
    Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Willem Frederik BREMER


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Notariele akte aangaan vennootschap
    2. Blijkens Akte, den 16en December 1898 verleden voor den Notaris Arnold Joseph Cornelis Daamen, is tusschen de Heeren HENDRIK BREMER WILLEMSZOON, DAVID BREMER WILLEMSZOON, beiden Houthandelaar en WILLEM FREDERIK BREMER Junior, zonder beroep, allen wonende te Haarlem, aangegaan een Vennootschap van Koophandel, onder de Firma W.F.Bremer en Zonen, ten doel hebbende, het gemeenschappelijk drijven van Handel in Gezaagd en Ongezaagd Hout, alsmede den Commissiehandel daarin.
      De Vennootschap zal zijn gevestigd te Haarlem en wordt aangegaan voor 10 achtereenvolgende jaren, in te gaan 1 Januari 1890, en alzoo eindigende 31 December 1909.
      Indien geen schriftelijke opzegging één jaar voor het eindigen van het contract door één of meer der Vennooten plaats heeft, zal deze Vennootschap na 31 December 1909 telkens van jaar tot jaar worden gecontinueerd zoolang geen gelijke opzegging plaats heeft.
      Ieder Vennoot heeft het recht om voor de Firma te teekenen en is bevoegd de Firma aan derden en derden aan de Firma te verbinden, doch slechts in zooverre als hunne handelingen betrekking hebben op den zelfstandigen handel en den commissiehandel hiervoor omschreven.
      Tot het aangaan van borgtochten, het vervreemden en bezwaren van onroerende goederen en het ter leen opnemen of geven van gelden en tot alles wat niet direct in verband staat tot deb handel hiervoor omschreven, wordt de handteekening van alle vennooten vereischt.
      HAARLEM, December 1898 Namens de Vennooten, A.Daamen, Notaris
      Gebeurtenissen 16 december 1898
    3. BS Overlijden Lodewijk Bremer
    4. Archief: B Burgerlijke Stand-Overlijdensakte
      Inventarisnr.: 1863, akte nr. 26-2
      Archiefnaam: Archief Kennemerland
      Gebeurtenissen 25 februari 1863
    5. Bremer's Houthandel
    6. Historie van 137 jaar "Bremer"
      De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug tot 1874, toen in dat jaar, op 24 oktober (of volgens sommige stukken de 10e), de broers Willem Frederik Bremer en Cornelis David Bremer de molen "Het Nieuwe Fortuin" kochten.
      Het was de bedoeling dat deze molen met aangrenzende gebouwen, werf en schuitenhuis, een houtzagerij werd. De molen was echter niet geschikt om hout te zagen dus begonnen de heren Bremer samen met de schoonzoon van Cornelis, de heer Caalen, naast de molen een stoomzagerij. Het bedrijf werd "Houthandel Caalen en Bremer en Co." genoemd. De houtzagerij verliep voorspoedig en al snel werden en 1882 de twee zonen van Willem in de zaak opgenomen.
      Toen Cornelis kort daarna overleed besloot men om de overeenkomst met Caalen te ontbinden. De verstandhouding was echter niet zo goed en het was niet mogelijk om tot een goede verdeling te komen, zodat het bedrijf opnieuw geveild moest worden. Willem wilde graag de houtzagerij voortzetten, maar was niet de hoogste bieder. De molen en andere gronden werden eigendom van de IJzeren Spoorweg Maatschappij, waarvan hij het complex voorlopig mocht huren. De molen werd verhuurd aan de heer Visser, die er graan mee ging malen en Willem Bremer zocht elders ruimte voor opslag van zijn hout. Toen in 1903 de huur van het molencomplex werd opgezegd door H.IJ.S.M. vonden de Bremer's op de Friese Varkensmarkt 16 een ander terrein voor hun houthandel en daar werden het huige kantoorgebouw met woonruimte en enkele loodsen gebouwd. Inmiddels wasook de jongste zoon Willem Jr. tot het bedrijf toegetreden en liet Willem Sr. het bedrijf aan zijn zonen over. De firma werd pmgedoopt tot "N.V.Houthandel Het Nieuwe Fortuin".
      Na de eerst wereldoorlog kwam het bedrijf tot grote bloei en werd groot met ruim twintig man personeel, vier vrachtauto's en een motordekschuit. Toen de crisis uitbrak in de jaren dertig werd het moeilijker voor de heren Bremer en waren zij genoodzaakt de helft van het terrein van de hand te doen. Jonge Willem zette het overgebleven deel voort met zijn zwager de heer Karel Blits. Zij wisten het hoofd boven water te houden en deden het bedrijf over aan de schoonzoon van jonge Willem, de heer Vermeulen.
      Toen hij er in 1984 mee stopte werd het bedrijf onder de naam "Bremer's Houthandel" verkocht aan de huidige eigenaren, de familie de Boer, die volgens de traditie het bedrijf runnen met vader en zonen. Na deze overname moest het berijf wat worden wakker geschud maar werd vanaf toen weer fortuinlijker waardoor het mogelijk was om in 1997 hwt aangrenzende pand over te nemen waar de huidige showroom is gemaakt. In 2004 vieren we het 130-jarig bestaan van inmiddels de oudste houthandel van Haarlem.
    7. Houthandel Bremer
    8. Historie van 137 jaar "BREMER"
      De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug tot 1874, toen in dat jaar, op 24 oktober (of volgens sommige stukken de 10e), de broers Willem Frederik Bremer en Cornelis Daniël Bremer de molen ‘Het Nieuwe Fortuin’ kochten.
      Het was de bedoeling dat deze molen met aangrenzende gebouwen, werf en schuitenhuis, een houtzagerij werd. De molen was echter niet geschikt om hout te zagen dus begonnen de heren Bremer samen met de schoonzoon van Cornelis, de heer Caalen, naast de molen een stoomzagerij. Het bedrijf werd ‘Houthandel Caalen en Bremer en Co’ genoemd. De houtzagerij verliep voorspoedig en al snel werden in 1882 de twee zonen van Willem in de zaak opgenomen.
      (Molen Het NieuweFortuin omstreeks 1880, links Caalen en Bremer)
      Toen Cornelis kort daarna overleed besloot men om de overeenkomst met Caalen te ontbinden. De verstandhouding was echter niet zo goed en het was niet mogelijk om tot een goede verdeling te komen zodat het bedrijf opnieuw geveild moest worden. Willem wilde graag de houtzagerij voortzetten maar hij was niet de hoogste bieder. De molen en andere gronden werden eigendom van de IJzeren Spoorweg Maatschappij, waarvan hij het complex voorlopig mocht huren. De molen werd verhuurd aan de heer Visser, die er graan mee ging malen en Willem Bremer zocht elders ruimte voor de opslag van zijn hout. Toen in 1903 de huur van het molencomplex werd opgezegd door H.IJ.S.M vonden de Bremers op de Friese Varkenmarkt 16 een ander terrein voor hun houthandel en daar werden het huidige kantoorgebouw met woonruimte en enkele loodsen gebouwd. Inmiddels was ook de jongste zoon Willem jr. tot het bedrijf toegetreden en liet Willem sr. het bedrijf aan zijn zonen over. De firma werd omgedoopt tot: ‘N.V.Houthandel Het Nieuwe Fortuin’.
      Na de eerste wereldoorlog kwam het bedrijf tot grote bloei en werd groot met ruim twintig man personeel, vier vrachtauto’s en een motordekschuit.Toen de crisis uitbrak in de jaren dertig werd het moeilijker voor de heren Bremer en waren zij genoodzaakt de helft van het terrein van de hand te doen. Jonge Willem zette het overgebleven deel voort met zijn zwager de heer Karel Blits. Zij wisten het hoofd boven water te houden en deden het bedrijf over aan de schoonzoon van jonge Willem, de heer Vermeulen.
      (foto: Bremer's Houthandel anno 1920)
      Toen hij er in 1984 mee stopte werd het bedrijf onder de naam ‘Bremer’s Houthandel’ verkocht aan de huidige eigenaren, de familie de Boer, die volgens de traditie het bedrijf runnen met vader en zonen. Na deze overname moest het bedrijf wat worden wakker geschud maar werd vanaf toen weer fortuinlijker waardoor het mogelijk was om in 1997 het aangrenzende pand over te nemen waar de huidige showroom is gemaakt. In 2004 vieren we het 130-jarig bestaan van inmiddels de oudste houthandel van Haarlem.
    9. Notariele akte Liquidatie Vennootschap
    10. Bij Akte, den 27 April 1904, ten overstaan van Notaris A.J.C.Daamen te Haarlem verleden, is tusschen de Heeren HENDRIK BREMER Willemszoon, DAVID BREMER Willemszoon, en WILLEM FREDERIK BREMER Junior, allen Houthandelaar en wonende te Haarlem, bestaan hebbende Vennootschap van Koophandel onder de firma: W.F. Bremer en Zonen, gevestigd te Haarlem, aangegaan bij Akte verleden den 16 December 1898 voor genoemden Notaris Daamen, ten doel hebbende het gemeenschappelijk drijven van handel in gezaagd en ongezaagd hout, alsmede den commissiehandel daarin, te rekenen van 1 Mei 1904 ontbonden.
      Alle firmanten zijn belast met de liquidatie van voorschreven firma en zullen teekenen W.F.BREMER EN ZONEN in liquidatie.
      Namens de Vennooten, A.Daamen, Notaris.
      Onderwerp: Firma W.F.Bremer en Zonen
      Archiefnaam: Advertentie
      Gebeurtenissen 27 april 1904
    11. BS Huwelijk Klaas Bakker en Johanna Catharina Bremer Er zijn gekoppelde afbeeldingen
    12. Archiefnaam: Noord-Hollands Archief Haarlem
      Archief: Burgerlijke Stand
      Inventarisnr.: Akte Nr.227
      Haarlem, BS. Huwelijksakte Nr.227, dd 6 aug.1891 Klaas Bakker en Johanna Catharina Bremer
      Op heden de Zesden Augustus Achttienhonderd Een en Negentig, zijn voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Haarlem, verschenen, tot het aangaan van een huwelijk, waarvan de bij de wet gevorderde afkondigingen hier hebben plaats gehad op den Zes en twintigste des vorige- en den tienden dezer maand Klaas Bakker, oud Vier en twintig jaren, geboren te Zijpe, ambtenaar bij de Hollandsche IJzeren Spoorwegmaatschappy, wonende alhier, meerderjarige zoon van Sijbrand Bakker, Stationschef, wonende te Rijswijk (Zuidholland) en van Klaartje Oostindië, overleden, Bruidegom En Johanna Catharina Bremer, oud Zes en twintig jaren, geboren alhier, zonder beroep,, wonende alhier, merderjarige dochter van Willem Frederik Bremer, houtkoper en van Johanna Elisabeth de Liefde, zonder beroep, wonende beiden alhier, Bruid.
      Nog zijn voor ons verschenen de vader des bruidegoms en de ouders van de bruid, die verklaarden toestemming tot het aangaan van dit huwelijk te verlenen.
      Door de aanstaande echtgenooten zijn aan ons overgelegd:
      1e hunne geboorteakten
      2e de doodakte van de moeder des bruidegoms
      Daarna hebben wij hun in het openbaar afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouw al de plichten zullen vervullen, die door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn, hetgeen door hen toestemmend beantwoord is, en hebben wij daarop verklaard, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden in tegenwoordigheid van Willem Frederik Bremer, oud Zeven en twintig jaren, winkelier, Hendrik Bremer, oud Vier en twintig jaren, boekhouder, broeders van de bruid, David Bremer, oud Vier en zestig jaren, koopman in brandstoffen en Hendrik Bremer, oud acht en veertig jaren, godsdienstonderwijzer, ooms van de bruid, wonende allen in deze gemeente.
      En is hiervan door ons opgemaakt deze akte, die na voorlezing, door de comparanten, de getuigen en ons is ondertekend.
      w.g. K.Bakker, W.F.Bremer, H.Bremer, J.C.Bremer, D.Bremer, H.Bremer, S.Bakker, W.F.Bremer, J.E.de Liefde, A.C.Wallen
      Gebeurtenissen 6 augustus 1891
    13. BS Huwelijk Willem Frederik Bremer en Johanna Elisabeth de Liefde Er zijn gekoppelde afbeeldingen
    14. BS. Haarlem, Huwelijksakte Nr.66 dd 8-5-1861, Willem Frederik Bremer en Johanna Elisabeth de Liefde
      Op heden den Achtsten Mei achttien honderd een en zestig, zijn voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Haarlem, verschenen, ten einde een huwelijk aantegaan, Willem Frederik Bremer, oud Zesentwintig jaren, geboren alhier,, logementhouder, woonachtig alhier, meerderjarige zoon van Jan Bremer, overleden en Maria de Liefde, winkelierster, woonachtig als voren, indertijd echtelieden, en Johanna Elisabeth de Liefde, oud vijf en twintig jaren, geboren alhier, dienstbode, wonende als voren,meerderjarige dochter van David de Liefde en Johanna Catharina Visser van Aalst, beide overleden, indertijd echtelieden. De beide afkondigingen hebben zonder stuiting plaatsgehad alhier op den achtentwintigsten der vorige- en op den vijfden dezer maand. En hebben zij aan ons overgelegd een Certificaat van voldoening aan de Nationale Militie van den eersten Comparant, zijn geboorte-extract, een dood-extract van zijnen vader en een geboorte-extract van de tweede Comparant. De moeder van den eersten Comparant, hier tegenwoordig, heeft ons verklaard in dit huwelijk toetestemmen.
      Waarna wij hun in het openbaar hebben afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk al de pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn, hetwelk door hen uitdrukkelijk met ja beantwoord zijnde, hebben wij in naam der wet uitsprak gedaan, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden, in tegenwoordigheid van: Pieter de Liefde, oud negenentwintig Jaren, koetsier, wonende alhier, Dirk Ferdinand de Liefde, oud een en veertig Jaren, huisbediende, wonende te Amsterdam, Behuwdbroeders van den eersten Comparant, Cornelis Daniël Bremer, oud negen en dertig Jaren, Blikslager,, David Bremer, oud vijfendertig Jaren, Schoenmaker, behuwdbroeders van de tweede Comparante, wonende beide alhier.
      En is hiervan door ons opgemaakt deze akte, welke na voorlezing, door de comparanten, de getuigen en ons is ondertekend.
      w.g. W.F.Bremer, J.C.de Liefde, D.Bremer, M.de Liefde, D.F.de Liefde, C.D.Bremer, P.de Liefde
      (De in het renvooi gemaakte en goedgekeurde aanvullingen zijn in de transcriptie ingevoerd.)
      Inventarisnr.: 1861 Akte Nr.66
      Archiefnaam: Streekarchief Kennemerland, Haarlem
      Archief: Burgerlijke Stand
      Gebeurtenissen 8 mei 1861
    15. RANH: HAARLEM BS-Huw.bijl.W.F.Bremer

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 8 oktober 1834 lag rond de 20,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Typering van het weer: half bewolkt winderig. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1834: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
      • 1 januari » De Duitse Zollverein treedt in werking. Deze economische vereniging is de eerste aanzet tot de Duitse eenheid.
      • 27 mei » Heroprichting van het Bisdom Brugge in België, dat eerder bestond van 1559-1801.
      • 14 juni » Isaac Fischer, Jr. verkrijgt vier patenten voor schuurpapier.
      • 14 oktober » Onder leiding van Hendrik de Cock scheiden de Gereformeerden zich af van de Hervormde Kerk.
      • 27 november » Uitvinding van de elektromotor, door Thomas Davenport.
      • 3 december » Oprichting van het Bisdom Ceylon.
    • De temperatuur op 8 mei 1861 lag rond de 10,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 44%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
    • Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
    • In het jaar 1861: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
      • 4 februari » Stichting van de Geconfedereerde Staten van Amerika.
      • 9 februari » Jefferson Davis wordt gekozen als eerste en enige president van de Geconfedereerde Staten van Amerika.
      • 18 februari » Jefferson Davis legt de eed af als president van de Geconfedereerde Staten van Amerika.
      • 11 maart » De grondwet van de Geconfedereerde Staten van Amerika wordt aangenomen.
      • 17 maart » Het Koninkrijk Italië wordt uitgeroepen.
      • 20 mei » Kentucky verklaart zich neutraal in het conflict dat de Amerikaanse Burgeroorlog zou gaan heten.
    • De temperatuur op 10 augustus 1918 lag tussen 9,8 °C en 21,4 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was 7,6 uur zonneschijn (51%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
    • Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • In het jaar 1918: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 6,6 miljoen inwoners.
      • 9 april » Succesvolle Duitse aanval in Vlaanderen.
      • 1 juni » Oprichting van de Nederlandse amateurvoetbalvereniging Excelsior Maassluis.
      • 11 november » De Britse regering erkent de onafhankelijkheid van Letland.
      • 12 november » Nederland verleent asiel aan de gevluchte Duitse keizer Wilhelm II.
      • 12 november » Oostenrijk wordt een republiek.
      • 9 december » Oprichting van de Finse Nationale Coalitiepartij.
    • De temperatuur op 14 augustus 1918 lag tussen 7,6 °C en 22,9 °C en was gemiddeld 16,3 °C. Er was 12,7 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
    • Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
    • In het jaar 1918: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 6,6 miljoen inwoners.
      • 27 januari » De Finse Burgeroorlog breekt uit.
      • 3 maart » Vrede van Brest-Litovsk wordt ondertekend, einde aan het oostfront van de Eerste Wereldoorlog.
      • 19 maart » Het Amerikaanse Congres stelt de tijdzones vast, en keurt de zomertijd goed.
      • 4 april » Het komt in Amsterdam als gevolg van voedselschaarste tot ongeregeldheden.
      • 21 april » De Duitse jachtdriedekker van Manfred von Richthofen (de Rode baron) wordt neergeschoten, waarbij hij om het leven komt.
      • 1 december » IJsland wordt onafhankelijk van Denemarken
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam BREMER

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam BREMER.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over BREMER.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam BREMER (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    F. Kuijken, "Genealogie Kuijken-Dikschei", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-kuijken-dikschei/I849.php : benaderd 6 mei 2024), "Willem Frederik BREMER (1834-1918)".