Genealogie Kuijken-Dikschei » Jacobus Hendricus VISSER (1915-1996)

Persoonlijke gegevens Jacobus Hendricus VISSER 

Bronnen 1, 2Bronnen 1, 2

Gezin van Jacobus Hendricus VISSER

Hij is getrouwd met (Niet openbaar).

Zij zijn getrouwd op 5 januari 1944, hij was toen 28 jaar oud.Bron 2

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jacobus Hendricus VISSER?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Jacobus Hendricus VISSER

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Jacobus Hendricus VISSER


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. Huwelijk Antonius Hendrikus Visser en Elisabeth Geerda le Noble
    2. Inventarisnr.: 1906, akte nr.4
      In het jaar negentienhonderd zes den zeventienden Januari zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Leiden, in het Raadhuis verschenen: Antonius Hendrikus visser, oud tweeentwintig jaren, spekslager, geboren te Leiderdorp, wonende te Leiden, meerderjarige zoon van Hendrik Johannes Visser, koffiehuishouder en van Wilhelmina Maria Zwetsloot, zondr beroep, beide wonende te Leiden, beide alhier tegenwoordig en toestemmende; overleggende zijne geboorte-acte en het militiebewijs; en Elisabeth Geerda le Noble, oud negentien jaren, zonder beroep, geboren en wonende te Leiden, minderjarige dochter van Jacob Hendrik le Noble, timmerman en van Elisabeth Kuijters, zonder beroep, beide wonende te Leiden, beide alhier tegenwoordig en toestemmende; overleggende hare geboorte-acte;
      welke aan ons verzocht hebben het door hen voorgenomen huwelijk te voltrekken, waarvan de afkondigingen zijn geschied binnen deze gemeente.
      Geene verhindering tegen het gemelde huwelijk ter onzer kennis zijnde gebracht, hebben wij, aan hun verzoek voldoende, in tegenwoordigheid der na te noemen getuigen, aan den bruidegom en de bruid afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk alle die plichten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn, waarop door elk hunner afzonderlijk een toestemmend en bevestigend antwoord zijnde gegeven; verklaren wij in naam der wet, dat Antonius Hendrikus Visser en Elisabeth Geertruida le Noble, door het huwelijk verenigd zijn, waarvan wij hebben opgemaakt in tegenwoordigheid van Johannes Hendrikus Visser, oud vier en twintig jaren, teekenaar, Hendrikus Antonius Visser, oud zeven en twintig jaren, slager, beide broedersvan den bruidegom, Adrianus Hendrikus Fuchs, oud acht en twintig jaren, slager, halfbroeder van de bruid, alle woonende te Leiden en Petrus Slingerland, oud dertig jaren, kantootbediende, wonende te Oegstgeest, zwager van de bruid. En is deze acte na voorlezing, door ons, den bruidegom, de bruid, de ouders van den bruidegom, de ouders van de bruid en de getuigen geteekend.
      wg A.H.Visser, E.G.le Noble, H.J.Visser, W.H.Zwetsloot, J.H.Visser,H.A.Visser, A.H.Fuchs ea.
      Archief: BS-Huwelijksreg.
      Archiefnaam: Arch.Leiden
      Gebeurtenissen 17 januari 1906
    3. Elisabeth Geerda le Noble
    4. Achterkant (J/N): J

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 1 november 1915 lag tussen 2,9 °C en 8,7 °C en was gemiddeld 5,7 °C. Er was 3,8 mm neerslag. Er was 0.7 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
    • In het jaar 1915: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 6,3 miljoen inwoners.
      • 25 januari » Alexander Graham Bell voert het eerste transcontinentale telefoongesprek, van New York naar San Francisco
      • 20 februari » (VS) - Onder het motto Panama-Pacific wordt in San Francisco de 20e wereldtentoonstelling geopend.
      • 17 april » Op 17 april 1915 werden zware mijnladingen onder de Duitse stellingen op Hill 60 tot ontploffing gebracht, het begin van de Tweede Slag om Ieper
      • 3 mei » Rome zegt het drievoudig bondgenootschap met Duitsland en Oostenrijk-Hongarije op en verklaart op 23 mei de oorlog aan de Donaumonarchie.
      • 7 mei » De RMS Lusitania wordt getorpedeerd door een Duitse onderzeeboot.
      • 1 juli » Oprichting van de Luxemburgse voetbalclub Avenir Beggen.
    • De temperatuur op 5 januari 1944 lag tussen -2.1 °C en 5,1 °C en was gemiddeld 1,5 °C. Er was 1,6 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 5,6 uur zonneschijn (71%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • In het jaar 1944: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 9,1 miljoen inwoners.
      • 4 augustus » Anne Frank wordt, na te zijn verraden, opgepakt in Amsterdam. Ze was ondergedoken in het achterhuis van Prinsengracht 263 te Amsterdam.
      • 5 augustus » Tussen Hoogeveen en Beilen wordt een trein beschoten door Amerikaanse vliegtuigen. Er komen 43 mensen om, ongeveer 160 raken gewond.
      • 12 augustus » Van het Italiaanse dorpje Sant'Anna worden vrijwel alle burgers, in totaal 560, door de 16e Panzergrenadierdivisie van de Duitse SS, vermoord.
      • 4 september » Tweede Wereldoorlog: de geallieerde troepen bevrijden Antwerpen, maar de Scheldemonding blijft nog weken bezet.
      • 12 september » In Limburg begint de bevrijding van Nederland. Noorbeek wordt als eerste gemeente van Nederland bevrijd door de geallieerden.
      • 25 september » De bevrijding van Helmond tijdens de Tweede Wereldoorlog.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam VISSER

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam VISSER.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over VISSER.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam VISSER (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    F. Kuijken, "Genealogie Kuijken-Dikschei", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-kuijken-dikschei/I6906.php : benaderd 24 juni 2024), "Jacobus Hendricus VISSER (1915-1996)".