Genealogie Kuijken-Dikschei » Johannes KUIJKEN (1830-1897)

Persoonlijke gegevens Johannes KUIJKEN 

Bronnen 1, 2, 3, 4

Gezin van Johannes KUIJKEN

(1) Hij is getrouwd met Anna Catharina KAPPELHOF.

Zij zijn getrouwd op 23 mei 1855 te Haarlem (NH),NL, hij was toen 25 jaar oud.Bron 1

Getuige: Johannes Hulsebosch, Johannes Cremers, Laurens Arets, Jozef Snijders

Woonachtig op 27 oktober 1861: Haarlem, Noord-Holland, NederlandVrouwensteeg wijk 1, nr.492.


(2) Hij is getrouwd met Hendrica Joanna BOUMA.Bron 4

Woonden 1870 in het Krom,wijk 1, nr.533

Zij zijn getrouwd op 10 september 1862 te Haarlem (NH),NL, hij was toen 32 jaar oud.Bron 2

Getuige: Josephus Snijders (behuwdbroer), Johannes Creemers (behuwdbroer), Johannes Hulsebosch (behuwdbroer), Johannes G

Kind(eren):


Woonachtig tussen 1868 en 1873: Haarlem, Noord-Holland, Nederland't Krom wijk 1 nr.435a.

Woonachtig op 29 augustus 1870: Haarlem, Noord-Holland, Nederland't Krom wijk 1, nr. 533.

Woonachtig van 1874 tot 1878: Haarlem, Noord-Holland, NederlandLeliestraat wijk 1 nr.329.

Woonachtig vanaf 1878: Haarlem, Noord-Holland, Nederland't Krom 37.


Notities over Johannes KUIJKEN

Woonde op het Krom, wijk 1, nr.553, in de Vrouwensteeg, op 12-7-1854 in de Klerksteeg te Haarlem.[[overlijdensinfo. opgave R.Kuiken dd 5-3-1996]]

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Johannes KUIJKEN?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Johannes KUIJKEN

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Johannes KUIJKEN


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. BS Huwelijk Johannes Kuijken en Anna Catharina Kappelhof Er zijn gekoppelde afbeeldingen
    2. Archief: BS-Huwelijksakte
      Archiefnaam: SA-Kennemerland
      Transcriptie Huwelijksakte van Johannes Kuijken en Anna Catharina Kappelhof, Haarlem dd 23-05-1855, akte nr.82
      Op heden den Drieentwintigsten Mei achttien honderd vijf en vijftig, zijn voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Stad Haarlem, verschenen, ten einde een Huwelijk aantegaan:
      Johannes Kuyken, Oud Vijfentwintig Jaren, geboren alhier, Smid, wonende in de Klerksteeg, meerderjarige Zoon van Christiaan Kuyken, Winkelier,en Suzanna Arends, zonder beroep, Echtelieden, wonende als voren, En Anna Catharina Kappelhof, oud eenentwintig Jaren, geboren alhier, Naaister, wonende op het groot Heiligland, minderjarige dochter van Cornelis Kappelhof, Zeepziedersknecht, wonende als voren, Anna Maria Pleunis, overleden, indertijd Echtelieden, En hebben de beide afkondigingen, zonder stuiting, plaats gehad alhier op den dertienden en twintigsten dezer. En hebben zij tot dat einde aan ons overgelegd; Een geboorte extract van de eerste Contractant, Een Certificaat van voldoening aan de Nationale militie, een geboorte extract van de tweede Contractant, een dood extract van de moeder van de tweede Contractante. De ouders van de Eerste Contractant en de vader van de tweede Contractante, hier tegenwoordig, hebben ons verklaard in dit huwelijk toetestemmen.
      Waarna wij hun in het openbaar hebben afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouwelijk alle de pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn, hetwelk door hen uitdrukkelijk met ja beantwoord zijnde, hebben wij in naam der wet uitspraak gedaan, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden; in tegenwoordigheid van: Johannes Hulsenbosch, oud dertig Jaren, Bloemistekneckt, wonende in de Klerksteeg, Johannes Cremers, oud zevenentwintig Jaren, Metselaar, wonende in de Brouwerssteeg, behuwd Broeders van den Bruidegom, Laurens Arets, oud Zeven en vijftig jaren, Fabriekswerker, wonende aan de Raamgracht, Jozef Snijders, oud drien en dertig jaren, koperslager, wonende in de Klerksteeg, behuwd Broeders van de Bruid,
      En is hiervan door ons opgemaakt deze akte, welke na voorlezingdoor de comparanten, de getuigen en ons is ondertekend.
      w.g. J.Kuijken, A.C.Kappelhof, C.Kuijken, J.Creemers, C.Kappelhof, J.Hulsebosch, Laurens Arets, J.Snijders
      Inventarisnr.: 1855 akte nr.82
      Gebeurtenissen 23 mei 1855
    3. BS Huwelijk Jihannes Kuijken en Hendrica Joanna Bouma Er zijn gekoppelde afbeeldingen
    4. Inventarisnr.: 1862, akte nr.178
      Archiefnaam: RA Noord Holland
      Extract trouwakte: Op 10 September 1862 zijn te Haarlem gehuwd JOHANNES KUIJKEN, oud 32 jaren, geboren alhier, smid, weduwnaar van Anna Christina Kappelhof, zoon van Christiaan Kuijken en Suzanna Arends, beide zonder beroep en HENDERICA JOANNA BOUMA, oud 23 jaren, geboren te Nieuwer Amstel, zonder beroep, wonende alhier, dochter van Wijtze Bouma, tapper en Elisabet Weddelooper, zonder beroep.
      Archief: BS-Huwelijksakte
      Gebeurtenissen 10 september 1862
    5. BS Overlijden Anna Catharina Kappelhof Er zijn gekoppelde afbeeldingen
    6. Archief: BS-Overlijdensreg.
      Archiefnaam: Arch.Kennemerland
      Inventarisnr.: 1861, akte nr.29-10
      Gebeurtenissen 29 oktober 1861
    7. Overlijden Johannes Christiaan Kuijken Er zijn gekoppelde afbeeldingen
    8. Extract overlijdensakte: Op 29 Auigustus 1870 verscheen bij de Burgerlijke Stand te Haarlem Christiaan Kuijken, oud 71 jaren,, wonende alhier, grootvader van de overledene, verklarende dat op 27 Augustus 1870 is overleden in het Krom, wijk 1, no.533 Johannes Christiaan Kuijken, oud 3 maanden, geboren alhier, zoon van Johannes Kuijken, arbeider en van Hendrica Joanna Bouma.
      Archief: BS-Overlijdensakte
      Archiefnaam: Arch.Kennemerland
      Inventarisnr.: 1870, akte nr.649
      Gebeurtenissen 29 augustus 1870
    9. RANH: HAARLEM BS-Geboorteakte dd 8-3-1830
    10. Extract geboorteakte: Op 8 Maart 1830 wordt bij de Burgerlijke Stand te Haarlem aangegeven, dat op 7 Maart 1830, om 16:00 uur in de Vrouwensteeg alhier is geboren Johannes, zoon van Christiaan Kuijken, oud 36 jaren, werkman en van Suzanna Arends. Getuigen: Jan Kuijken, oud 37 jaren, bierbrouwer, wonende op de Burgwal alhier.

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 8 maart 1830 lag rond de -2 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-oosten. Typering van het weer: helder. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • In het jaar 1830: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 2,6 miljoen inwoners.
      • 25 maart » De pangeran Diponegoro wordt ondanks een vrijgeleide door luitenant-generaal baron De Kock te Magelang gevangengenomen. Einde van de Java-oorlog (opstand tegen het Nederlands gezag in Java).
      • 13 mei » Ecuador wordt onafhankelijk.
      • 18 mei » Het dorp Gendringen in de Achterhoek wordt door een grote brand grotendeels in de as gelegd.
      • 5 juli » Frankrijk valt Algerije binnen.
      • 4 oktober » België heeft de troepen van Koning Willem I verjaagd en roept de onafhankelijkheid uit bij monde van het Voorlopig Bewind.
      • 5 december » De Symphonie fantastique van Hector Berlioz wordt voor het eerst uitgevoerd in het conservatorium van Parijs.
    • De temperatuur op 10 september 1862 lag rond de 13,2 °C. Er was 5 mm neerslag. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 91%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
    • Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
    • In het jaar 1862: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
      • 3 januari » Slag bij Cockpit Point in Prince William County, Virginia (Amerikaanse Burgeroorlog).
      • 9 maart » Slag bij Hampton Roads, De Slag bij Hampton Roads vond plaats tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het was de eerste zeeslag tussen gepantserde stoomschepen.
      • 5 mei » Slag bij Puebla, Mexico verslaat de Fransen. Deze overwinning wordt elk jaar gevierd onder de naam Cinco de mayo.
      • 7 mei » Het centrum van Enschede wordt door brand verwoest.
      • 27 juni » Slag bij Gaines'Mill tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Beslissende Zuidelijke overwinning en redding van Richmond.
      • 1 juli » Huwelijk van prins Lodewijk van Hessen-Darmstadt en prinses Alice van het Verenigd Koninkrijk op het eiland Wight.
    • De temperatuur op 13 juni 1897 lag rond de 21,5 °C. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 59%. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Regentes Emma (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1898 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 9 mei 1894 tot 27 juli 1897 was er in Nederland het kabinet Roëll met als eerste minister Jonkheer mr. J. Roëll (oud-liberaal).
    • Van 27 juli 1897 tot 1 augustus 1901 was er in Nederland het kabinet Pierson met als eerste minister Mr. N.G. Pierson (unie-liberaal).
    • In het jaar 1897: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,1 miljoen inwoners.
      • 14 januari » De 6962 meter hoge Aconcagua in Argentinië wordt door Matthias Zurbriggen voor de eerste maal beklommen.
      • 13 juli » Guglielmo Marconi verkrijgt octrooi op de draadloze telegraaf.
      • 18 juli » In Parijs wordt het Parc des Princes officieel geopend.
      • 30 oktober » In café de Kruif aan de Houttuinen in Delft wordt de 'Delftsche Studenten Bond' opgericht.
      • 31 oktober » Oprichting van de Eerste Groninger Tramway-Maatschappij.
      • 28 december » Het toneelstuk Cyrano de Bergerac van Edmond Rostand gaat in première.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam KUIJKEN

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam KUIJKEN.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over KUIJKEN.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam KUIJKEN (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    F. Kuijken, "Genealogie Kuijken-Dikschei", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-kuijken-dikschei/I361.php : benaderd 25 september 2024), "Johannes KUIJKEN (1830-1897)".