Genealogie Kuijken-Dikschei » Elisabeth HILVERS (1789-1828)

Persoonlijke gegevens Elisabeth HILVERS 

Bronnen 1, 2

Gezin van Elisabeth HILVERS

Zij is getrouwd met Joannes KUIJKEN.

Woonden aan de Smalle Oude Gracht,wijk 5,nr.87
[[BS]]

Zij zijn getrouwd op 7 mei 1823 te Haarlem (NH),NL.Bron 1

Getuige: Christiaan Kuijken, Pieter Koster, Jan Hilvers, Christiaan Reiné

Kind(eren):

  1. Johannes KUIKEN  1824-1824
  2. Anna KUIJKEN  1826-1826

Woonachtig tussen 1824 en 1828: Haarlem, Noord-Holland, NederlandSmalle Oude Gracht wijk 5, nr.87.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Elisabeth HILVERS?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Elisabeth HILVERS

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Elisabeth HILVERS

Jan HILVERS
????-> 1823
Pieternel SMITS
????-< 1823

Elisabeth HILVERS
1789-1828

1823
Anna KUIJKEN
1826-1826

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. BS-Trouwakte Joannes Kuijken en Elisabeth Hilvers Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  2. Inventarisnr.: 1823, akte nr.52
    Archiefnaam: Archief Kennemerland
    Archief: BS-Huwelijksakte
    Op heden den Zevenden Meij des jaars achttien-honderd drie-en-twintig, des voormiddags ten Elf uren, zijn voor ons Burgemeester, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der stad Haarlem, verschenen, ten einde een Huwelijk aantegaan:
    Joannes Kuijken, jongeman, oud negen ent wintigjaren, werkman, geboren te Lommel, Provincie Limburg, wonende aan de Smalle Oude Gragt, doch onlangs gewoond hebbende te Heemstede, meerderjarige zoon van Willem Kuijken, landbouwer, wonende te Lommel en van wijlen Aldegonda Coninghs en ELISABETH HILVERS, oud 33 jaren, zonder beroep, geboren onder Heemstede, wonende aan de Smalle Oude Gracht, meerderjarige dochter van Jan Hilvers, tapper en van wijlen Pieternel Smits.
    De voorafgaande Acten, welke nevens het zesde hoofdstuk van het Huwelijk, volgens de wet van 25 Ventose van 't XIde jaar, voorgelezen zijn, bestaan, ten eersten in een extract uit het register der afkondigingen, gedateerd op heden, waaruit blijkt, dat deze alhier behoorlijk zijn geschied; ten tweeden; in ......houdende dat dezelve te Heemstede insgelijks hebbende plaatsgehad, en gedateerd als voren; ten derden; een doopcedel van de eerste Contractant; den den Eersten Junij agttien Honderd twee en twintig, te Lommel afgegeven; ten vierden, in een Certificaat van den Gouverneur van Limburg, houdende dat eerste contractant aan de Wet op de Landmilitie heeft voldaan in dato den Vijftienden Maart; ten vijfden, in Een doopcedel van de tweede Contractante, den Eersten November agttien Honderd twee en twintig te Heemstede afgegeven; ten zesden, in een acte waarbij vader van de eerste Contractant in dit Huwelijk consenteerd, den dertigsten december agttien Honderd twee en twintig, voor den Notaris Jacobus van Breugel en getuigen te Lommel gepasseerd, zijnde, door de vader van de tweede Contractante, welke hierbij tegenwoordig is, insgelijks in dit Huwelijk geconsenteerd is.
    Waarna wij hun bij name en afzonderlijk hebben afgevraagd, of zij elkander aannamen als man en vrouw, het welk door hun, ieder in 't bijzonder, met ja beantwoord zijnde, hebben wij, in naam der wet, uitspraak gedaan, dat zij door het Huwelijk zijn vereenigd; alles ingevolge het derde hoofdstuk der wet van 20 Ventose van 't XIde jaar, en in tegenwoordigheid van Christiaan Kuijken, oud vijf en twintig jaren, blekersknecht, woont onder Heemstede, broeder, Pieter Koster, oud zesen vijftig jaren, tapper, woont aan de Smalle ouide gragt, goede bekende van de Bruidegom; Jan Hilvers, oud drie en zeventig jaren, tapper, woont als voren, vader, en Christiaan Reiné, oud zeven en zestig jaren, kleermaker, woont in de Korte Begijnestraat, goede bekende van de Bruid.
    Zijnde deze Acte door mij vervaardigd en voorgelezen aan de comparanten, welke met ons hebben geteekend.
    w.g. Elizabeth Hilvers, Christiaan Kuijken, P.Koster. Joannes Kuijken, Jan Hilvers en Christiaan Reiné verklaren niet te kunnen schrijven.
    J.Sibmacher
    Gebeurtenissen 7 mei 1823
  3. BS Huwelijk Wilhelmus Johannes Kuijken en Petronella Alida Verkerk Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  4. Archief: BS-Huwelijksakte
    Archiefnaam: Archief Kennemerland
    Inventarisnr.: 1853, akte nr.181
    Transcriptie Huwelijksakte Wilhelmus Johannes Kuyken en Petronella Alida Verkerk
    Op heden den negenden November achttien honderd drie en vijftig, zijn voor ons Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Stad Haarlem, verschenen, ten einde een Huwelijk aantegaan:
    Wilhelmus Johannes Kuyken, oud drie en twintig jaren, geboren alhier, Bierbrouwersknecht, wonende op de Burgwal, meerderjarige zoon van Joannes Kuyken, Overleden, en Anna Maria Beaufort, Winkelierster, wonende als voren, in der tijd Echtelieden En Petronella Alida Verkerk, oud zes en twintig jaren, geboren te Breda, dienstbode, wonende in de Zijlstraat, meerderjarige dochter van Jan Verkerk en Johanna Maria van Keulen, geschreven Johanna van Keulen, beide overleden. indertijd Echtelieden, En hebben de beide afkondigingen zonder stuiting plaats gehad alhier op den dertigsten October en zesden November dezes jaars. En hebben zij tot dat einde aan ons overgelegd; een geboorte extract van de eerste Contractant; Een dood extract van den vader van de eerste Contractant; Een certificaat van voldoening aan de nationale militie; Een Geboorte extract van de tweede Contractante; de doods extracten der ouders van de tweede Contractante, zijnde door de tweede Contractante en de na te noemen getuigen verklaard de identiteit van de voornamen harer moeder, welke niet goed in de hierbij overgelegde dood extracten staat uitgedrukt, de moeder van de eerste Contractant heeft aan ons verklaard in dit huwelijk toe te stemmen.
    Waarna wij hun in het openbaar hebben afgevraagd of zij elkander aannemen tot echtgenoten en getrouwelijk alle pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn, hetwelk door hen uitdrukkelijk met ja beantwoord zijnde, hebben wij in naam der wet uitspraak gedaan, dat zij door den echt aan elkander zijn verbonden; in tegenwoordigheid van:
    Christiaan Kuyken, oud Vierenvijftig Jaren, Fabriekwerker, wonende in de Klerksteeg, Franciscus Beaufort, oud acht en dertig Jaren, Timmerman, wonende in de Korte Wijngaardstraat, ooms van de Bruidegom, Johannes Theodorus Beaufort, oud een en veertig Jaren, Zadelmaker, wonende in de Gierstraat, Johannes Jacobus Waning, oud Vijfendertig Jaren, Kamerbehanger, wonende als voren, bekenden van de Bruid.
    En is hiervan door ons opgemaakt deze akte, welke na voorlezing door de comparanten, de getuigen en ons is ondergetekend.
    w.g. W.J.Kuyken, P.A.Verkerk, A.M.Beaufort Kuyken, Fr.Beaufort, J.T.Beaufort, J.J.Waning
  5. RANH: HEEMSTEDE BS-Huwelijksbijlage
  6. Overlijden Elisabeth Hilvers Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  7. Archiefnaam: Arch. Kennemerland
    Inventarisnr.: 1828
    Archief: BS-Overlijdensreg.
    Gebeurtenissen 19 maart 1828

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 15 november 1789 lag rond de 7,0 °C. Er was 4 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: betrokken regen. Bron: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
  • In het jaar 1789: Bron: Wikipedia
    • 4 februari » George Washington wordt unaniem tot eerste President van de Verenigde Staten gekozen.
    • 28 april » Muiterij op de Bounty onder leiding van Fletcher Christian tegen kapitein William Bligh
    • 3 augustus » Paus Pius VI creëert één nieuwe kardinaal.
    • 26 augustus » De eerste universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de Burger wordt in Frankrijk openbaar gemaakt.
    • 28 augustus » Ontdekking van het Saturnusmaantje Enceladus door William Herschel.
    • 27 oktober » Slag bij Turnhout tegen de Oostenrijkers.
  • De temperatuur op 7 mei 1823 lag rond de 16,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: half bewolkt zwaar weerlicht. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1823: Bron: Wikipedia
    • 19 maart » Agustín de Iturbide treedt af, Mexico wordt een republiek.
    • 10 september » Simon Bolivar wordt president van Peru.
    • 28 september » Kardinaal Annibale della Genga wordt gekozen tot Paus Leo XII.
    • 5 oktober » Kroning van paus Leo XII in Rome.
    • 2 december » President James Monroe van de Verenigde Staten houdt een rede in het Amerikaanse Congres waarin hij Europese inmenging in Noord- en Zuid-Amerika afwijst, evenals Amerikaanse inmenging in Europa. Dit zou later de Monroedoctrine worden genoemd.
  • De temperatuur op 16 maart 1828 lag rond de 11,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: betrokken regen winderig. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1828: Bron: Wikipedia
    • 5 januari » De eerste editie van het Algemeen Handelsblad komt in Amsterdam van de persen.
    • 14 april » Eerste editie van Noah Websters woordenboek.
    • 22 mei » In Zeeland wordt begonnen met geregelde veerdiensten.
    • 26 mei » De mysterieuze Kaspar Hauser duikt op in Neurenberg.
    • 11 augustus » Ranavalona I wordt koningin van het Koninkrijk Madagaskar.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia


Over de familienaam HILVERS

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam HILVERS.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over HILVERS.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam HILVERS (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
F. Kuijken, "Genealogie Kuijken-Dikschei", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-kuijken-dikschei/I225.php : benaderd 20 juni 2024), "Elisabeth HILVERS (1789-1828)".