Genealogie Kuijken-Dikschei » Maria Wilhelmina HUIJBOOM (1845-1922)

Persoonlijke gegevens Maria Wilhelmina HUIJBOOM 

Bronnen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Gezin van Maria Wilhelmina HUIJBOOM

Zij is getrouwd met Franciscus Wilhelmus KUIJKEN.Bronnen 1, 2, 4, 5, 6, 7

Woonden 1868 Koudenhorn,1874-1882 Oranjeboomslaan, wijk 3,nr.229,nr.25.
[[BS]]

Zij zijn getrouwd op 8 mei 1867 te Haarlem (NH),NL, zij was toen 22 jaar oud.Bron 3

Getuige: Thijs Dekker (oom bruid), Wilhelmus Huijboom, Nicolaas Wilhelmus Huijboom, Johannes Hendrik Huijboom, b

Kind(eren):


Woonachtig in het jaar 1868: Haarlem, Noord-Holland, NederlandKoudenhorn.

Woonachtig van 1874 tot 1882: Haarlem, Noord-Holland, NederlandOranjeboomslaan wijk 3, nr.229, later nr.24.


Notities over Maria Wilhelmina HUIJBOOM

[[geboorteinfo. opgave R.Kuiken dd 5-3-1996]]
Woonde 1922 Brouwersvaart.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Maria Wilhelmina HUIJBOOM?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Maria Wilhelmina HUIJBOOM

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. Huwelijk Matthijs F.W.Kuijken en Huberta W.van Riet Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  2. Archief: BS-Huwelijksakte
    Archiefnaam: SA-Kennemerland
    Transcriptie Huwelijksakte Matthijs Franciscus Wilhelmus Kuijken en Huberta Wijnanda van Riet, Haarlemmerliede en Sparnwoude,dd 22-09-1897, akte nr.21
    Op heden den twee en twintigsten September ACHTTIEN HONDERD ZEVEN EN NEGENTIG, verschenen voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, in het huis derzelve gemeente, ten einde een huwelijk aan te gaan:
    Matthijs Franciscus Wilhelmus Kuijken, oud negen en twintig jaren, van beroep werkman, geboren en wonende te Haarlem, meerderjarige zoon van Franciscus Wilhelmus Kuijken, graveur en van Maria Wilhelmina Huijboom, zonder beroep, beiden wonende te Haarlem
    En Huberta Wijnanda van Riet, oud drie en twintig jaren, van beroep zonder, geboren te Woerden en wonende alhier, meerderjarige dochter van Arie van Riet, van beroep smid, wonende alhier en van Cornelia Koot, overleden, van welk de vereischte afkondigingen zonder stuiting hebben plaats gehad, op Zondagen den Vijfden en den Twaalfden September dezes jaars binnen deze gemeente en te Haarlem.
    Door de aanstaande echtgenooten zijn ons overgelegd:
    a.hunne geboorte-akten.
    b.De akte van overlijden van hare moeder,
    c.Het bewijs dat de bruidegom aan de wet op de Nationale Militie voldaan heeft,
    d.De akte waaruit blijkt dat de afkondigingen van dit huwelijk te Haarlem hebben plaats gevonden,
    Zijnde de ouders des bruidegoms en de vader der bruid, hierbij tegenwoordig, die verklaarden hunne toestemming tot dit huwelijk te geven.
    Waarna wij hun in het openbaar hebben afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouw de plichten zullen vervullen, welke door de Wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; hetwelk door hen toestemmend beantwoord zijnde, hebben wij in naam der Wet verklaard, dat zij door het huwelijk zijn vereenigd. In tegenwoordigheid van:
    Wilhelmus Franciscus Kuijken, plaatsnijder, oud zeven en twintig jaren, wonende te Haarlem, broeder des bruidegoms, Leonardus de Winter, arbeider, dertig jaren, wonende te Bloemendaal, Gerardus van der Staar, kruidenier, oud vijf en twintig jaren, wonende te Haarlem, Cornelis Valk, koetsier, oud vier en dertig jaren, wonende te Haarlem, Alle bekenden van bruid en bruidegom.
    En is hiervan door ons opgemaakt deze akte, welke na voorlezing, door ons de comparanten, de ouders des comparants, de vader der comparante en de getuigen is geteekend.
    w.g. M.F.W.Kuijken, H.W.van Riet, F.W.Kuijken, M.W.Huijboom, A.van Riet, W.F.Kuijken, L.de Winter, G. van der Staar, Cornelis Valk De Ambtenaar voornoemd, ??
    Inventarisnr.: 1897, akte nr.21
    Gebeurtenissen 22 september 1897
  3. Huwelijk Jan Folkerts en Cornelia Maria Wilhelmina Francisca Kuijken Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  4. Archiefnaam: SA-Kennemerland
    Inventarisnr.: 1902, akte nr.373
    Archief: BS-Huwelijksreg.
    Gebeurtenissen 18 september 1902
  5. Huwelijk Franciscus Wilhelmus Kuijken en Maria Wilhelminas Huijboom Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  6. Inventarisnr.: 1867, akte nr.63
    : 63
    Archief: BS-Huwelijksreg.
    Extract trouwakte: Op 8 Mei 1867 zijn te Haarlem gehuwd FRANCISCUS WILHELMUS KUIJKEN, oud 21 jaren, geboren alhier, graveur, zoon van Franciscus Wilhelmus Kuijken en van Cornelia Dekker, zonder beroep en MARIA WILHELMINA HUIJBOOM, oud 22 jaren, geboren alhier, dienstbode, dochter van Hendricus Huijboom, overleden en van Helena Wijngaarden.
    Archiefnaam: SA-Kennemerland
    Gebeurtenissen 8 mei 1867
  7. Huwelijk Franciscus Wilhelmus Johannes Kuijken en Antje de Graaf
  8. Archiefnaam: SA-Kennemerland
    Transcriptie Huwelijksakte Franciscus Wilhelmus Johannes Kuijken en Antje de Graaf, Schoten, dd 10-05-1916, akte nr.28
    Heden den tienden Mei NEGENTIENHONDERD ZESTIEN verschenen voor ons, Ambtenaar van den Burgerlijken Stand der Gemeente Schoten, in het huis derzelve gemeente, teeinde een huwelijk aan te gaan:
    Franciscus Wilhelmus Johannes Kuijken, oud dertig jaren, van beroep stoker, geboren en wonende te Haarlem, zoon van Franciscus Wilhelmus Kuijken, plaatsnijder, en van Maria Wilhelmina Huijboom, zonder beroep, wonende beiden te Haarlem, en
    Antje de Graaf, oud vijf en twintig jaren, van beroep naaister, geboren te Haarlem en wonende te Schoten, dochter van Jacob de Graaf, oud twee en vijftig jaren, fabrieksarbeider en van Guurtje Zijdewind, oud vier en vijftig jaren, zonder beroep, wonende beiden te Schoten, van welk huwelijk de vereischte afkondiging zonder stuiting heeft plaats gehad op Zaterdag den negen en twintigsten April dezes jaars binnen deze gemeente en de gemeente Haarlem.
    Door de aanstaande echtgenooten zijn aan ons overgelegd:
    a. hunne geboorte-akten,
    b. het bewijs van gedane huwelijksafkondiging te Haarlem
    De ouders van de bruid verklaarden hunne toestemming tot dit huwelijk te geven.
    Waarna wij hun in het openbaar hebben afgevraagd, of zij elkander aannemen tot echtgenooten en getrouw de plichten zullen vervullen, welke door de Wet aan den huwelijken staat verbonden zijn; hetwelk door hen toestemmend beantwoord zijnde, hebben wij in naam der Wet verklaard dat zij door het huwelijk zijn vereenigd.
    In tegenwoordigheid van: Matthijs Franciscus Wilhelmus Kuijken, oud acht en veertig jaren, magazijnknecht, wonende te Amsterdam, broeder van den bruidegom en van Gerardus van der Steur, oud drie en veertig jaren, bode, wonende te Haarlem, zwager van den bruidegom.
    En is hiervan door ons opgemaakt deze akte, welke na voorlezing, door ons is geteekend met de partijen en de getuigen, uitgezonderd de moeder der bruid, die verklaarde niet te kunnen naamteekenen, hebbende zulks niet geleerd.
    w.g. F.W.J.Kuijken, A.de Graaf, J. de Graaf, M.Kuijken, en De Ambtenaar voornoemd
    Archief: BS-Huwelijksakte
    Inventarisnr.: 1916, akte nr.28
    Gebeurtenissen 10 mei 1916
  9. Huwelijk Wilhelmus Franciscus Kuijken en Hendrika van Bakel Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  10. Archief: BS-Huwelijksreg.
    Archiefnaam: SA-Kennemerland
    Inventarisnr.: 1885, akte nr.407
    Gebeurtenissen 27 november 1895
  11. Huwelijk Gerardus van der Steur en Maria Elizabeth Helena Kuijken Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  12. Archiefnaam: SA-Kennemerland
    Archief: BS-Huwelijksreg.
    Inventarisnr.: 1900, akte nr.141
    Gebeurtenissen 17 mei 1900
  13. Huwelijk Aart van den Berg en Elisabeth Frederica Cecilia Kuijken Er zijn gekoppelde afbeeldingen
  14. Inventarisnr.: 1911, akte nr.116
    Archief: BS-Huwelijksreg.
    Archiefnaam: SA-Kennemerland
    Gebeurtenissen 4 mei 1911

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 5 maart 1845 lag rond de -4 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1845: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
    • 3 maart » Florida wordt toegelaten als de 27ste staat van de VS.
    • 4 maart » James Knox Polk wordt beëdigd als 11e president van de Verenigde Staten
    • 17 maart » De Engelse uitvinder Stephen Perry patenteert het elastiek.
    • 2 april » Léon Foucault en Hippolyte Fizeau maken de eerste foto van de zon.
    • 15 mei » Doop van de eerste Nederlandse Baptisten
    • 5 december » Aaron Allen vraagt octrooi aan op de klapstoel.
  • De temperatuur op 8 mei 1867 lag rond de 27,7 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 42%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
  • In het jaar 1867: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
    • 17 februari » Het eerste schip vaart door het Suezkanaal.
    • 1 juli » De Dominion Canada wordt gevormd doordat Upper Canada (Ontario), Lower Canada (Quebec), New Brunswick en Nova Scotia samengevoegd worden tot een confederatie.
    • 20 juli » In Uruguay wordt de stad Rivera gesticht, vernoemd naar José Fructuoso Rivera.
    • 2 augustus » Oprichting van de Vlaamse muziekschool in Antwerpen, onder leiding van de componist Peter Benoit.
    • 9 september » Het groothertogdom Luxemburg wordt onafhankelijk van België
    • 18 oktober » De Verenigde Staten kopen Alaska van Rusland.
  • De temperatuur op 12 januari 1922 lag tussen 0.6 °C en 5,5 °C en was gemiddeld 2,5 °C. Er was 2,8 mm neerslag. Er was 3,8 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
  • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
  • Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
  • In het jaar 1922: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 7,0 miljoen inwoners.
    • 12 maart » Verheffing van de Apostolische Prefectuur van de Kleine Soenda-eilanden in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat.
    • 11 april » Benoeming van de Nederlander Johannes Olav Smit tot apostolisch vicaris van Noorwegen.
    • 9 juli » Johnny Weissmuller zwemt als eerste mens onder de minuut op de 100 meter vrije slag; in Alameda brengt de latere filmster (Tarzan) het wereldrecord op 58,6. Het oude record (1.00,4) stond sinds 24 augustus 1920 op naam van zijn Amerikaanse landgenoot Duke Kahanamoku.
    • 12 september » Opening van het Stade Marcel Picot in de Franse stad Tomblaine.
    • 29 november » In de graftombe van farao Toetanchamon wordt een enorme schat gevonden.
    • 16 december » Gabriel Narutowicz, de eerste president van Polen, wordt vermoord.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam HUIJBOOM

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam HUIJBOOM.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over HUIJBOOM.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam HUIJBOOM (onder)zoekt.

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
F. Kuijken, "Genealogie Kuijken-Dikschei", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-kuijken-dikschei/I143.php : benaderd 12 mei 2024), "Maria Wilhelmina HUIJBOOM (1845-1922)".