Genealogie Ketelaars » Jan Stappaerts (????-< 1421)

Persoonlijke gegevens Jan Stappaerts 

  • Hij is overleden voor 1421 in Oisterwijk.
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 30 oktober 2005.

Gezin van Jan Stappaerts

Hij is getrouwd met Kerstine n.n..

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):Notities over Jan Stappaerts

*Nr. 634. *
/RHC Tilburg, Oud Rechterlijk Archief Oisterwijk, inv.nr.143, microfiche 3-E10, f.75-1, aktenr. 634, 08-02-1421./
Op 08-02-1421 verkochten kinderen van wijlen Peter Haermans, 1. Jan Haerman, 2. Margriet, gehuwd met Engbrecht Lambrecht Vannijs, 3. Marije, gehuwd met Jan Jans van Weert, aan Jan Jan Stappaerts
A. hun deel in alle goederen die wijlen Claus Peter Haermans of zijn vrouw Juet (die 1/2 bezit), verstorven waren van wijlen zijn zweer Jan Stappaert (de vader van Jan Jan Stappaert), in Tilburg,
B. het deel dat voornoemde Jan Haerman van die goederen verkregen had van zijn zwager Jacob Hessel Jacobs zoen man van Kathelijn.

*Nr. 691. *
/RHC Tilburg, Oud Rechterlijk Archief Oisterwijk, inv.nr.143, microfiche 4-B12, f.87-5, aktenr. 691, 13-04-1421./
Op 13-04-1421 gaven Juet Jan Stappaert en haar man Jan Emont uit aan haar broer Jan Jan Stappaert haar kindsdeel van alle erfgoederen die hen verstorven zijn van wijlen haar vader en moeder Jan Stappaert en Kerstine, in Westilburg, voor de cijns, pacht en kommer, en voor een erfpacht van 1 mud rogge, te leveren met lichtmis.
87v-1. Mathijs Jan Stappaerts gaf uit aan zijn broer Goeswijn Jan Stappaerts zijn kindsdeel van voornoemde erfgoederen, voor de cijns, pacht en onraad, en voor een erfpacht van 22 lopen rogge, te leveren met lichtmis. Mathijs zal zijn leven lang een "bedstat" hebben in het huis van zijn broers Goeswijn en Jan, dat op voornoemde erfenissen staat, met zijn in- en uitgaan in het huis en een plaats bij het vuur om te zitten als hij wil. De brief van Mathias afgeven aan Heijn Gerijt Peters zoen.
http://rhc.tilburg.nl/studiezaal/naderetoegangen/otw/prototw143-7.htm

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jan Stappaerts?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!

Voorouders (en nakomelingen) van Jan Stappaerts


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).

Verwantschap Jan StappaertsVisualiseer een andere verwantschap

De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

Over de familienaam Stappaerts


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Roel A. Ketelaars, "Genealogie Ketelaars", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-ketelaars/I1045347388.php : benaderd 14 juli 2024), "Jan Stappaerts (????-< 1421)".