Genealogie John van Hemert » Dirk van Hemert (1848-1937)

Persoonlijke gegevens Dirk van Hemert 


Gezin van Dirk van Hemert

Hij had een relatie met Anna van Bommel.

De relatie startte.

Jarenlang hebben Dirk en Anna een relatie gehad. De kinderen van Anna waren hoogstwaarschijnlijk van Dirk maar nooit officieel. Alle kinderen en Anna hebben een legaat gekregen uit het testament van Dirk. Dirk zijn andere zoon, uit een relatie met zijn nicht Maria van Hemert, is als Johannes Hubertus van Hemert in 1920 geboren. Maria en haar broer Cornelis erfde zijn boerderij.

Notities over Dirk van Hemert

De HoogE Prelaat Bazelmans heeft dit jaar met alle succes hier het 40 uurgebed gepredikt zoo dat Anna van Bommel alhier dit ab versatienem familiarem, cum Prostante Peimultus.....

Reaktie op mijn vraag voor vertaling gaf als oplossing:

Beste John, Ik heb de afbeeldingengalerij bekeken. Je transcriptie van de oorspronkelijke tekst klopt niet helemaal, maar globaal heb je gelijk.: De prelaat spreekt van een al vele jaren durende scandaleuze verhouding van Anna van Bemmel (Bommel) met genoemde protestant Van Hemert. Reeds tweemaal gewaarschuwd en wederom geweigerd haar scandaleuze leven met de genoemde protestant van Hemert te beeindigen. Vriendelijke groet, Sacha Vries

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Dirk van Hemert?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Dirk van Hemert

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Dirk van Hemert

Jenneke Vos
1781-1851

Dirk van Hemert
1848-1937



    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 23 november 1848 lag rond de 7,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Typering van het weer: betrokken. Bron: KNMI
    • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Van 21 november 1848 tot 1 november 1849 was er in Nederland het kabinet De Kempenaer - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. J.M. de Kempenaer (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
    • In het jaar 1848: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
      • 24 februari » Koning Lodewijk Filips I van Frankrijk treedt af.
      • 15 maart » In Hongarije breekt een opstand uit tegen de Habsburgse monarchie.
      • 15 maart » In Nederland bieden alle ministers – 'door pligtsgevoel gedrongen' – hun ontslag aan, nadat de koning de Tweede Kamer geheel buiten hun medeweten om heeft uitgenodigd tot het doen van voorstellen voor een ruimere herziening van de Grondwet.
      • 29 mei » Wisconsin wordt de 30e staat van de Verenigde Staten.
      • 19 augustus » Verheffing van het rooms-katholieke bisdom Bagdad in het Ottomaanse Rijk tot aartsbisdom.
      • 28 augustus » Ondertekening Nederlandse Grondwet door koning Willem II
    • De temperatuur op 22 mei 1937 lag tussen 5,0 °C en 20,2 °C en was gemiddeld 13,8 °C. Er was 11,1 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 31 juli 1935 tot 24 juni 1937 was er in Nederland het kabinet Colijn III met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
    • Van 24 juni 1937 tot 25 juli 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn IV met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
    • In het jaar 1937: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 8,6 miljoen inwoners.
      • 19 februari » Koningin Wilhelmina ondertekent een Koninklijk Besluit waarin staat dat rood, wit en blauw de kleuren van de vlag van het Koninkrijk der Nederlanden zijn.
      • 14 maart » Baltasar Porcel i Pujol, Mallorcaans schrijver, journalist en literair criticus († 2009)
      • 27 mei » De Golden Gate Bridge gaat open voor het verkeer.
      • 28 mei » Het Britse kabinet van Neville Chamberlain treedt aan.
      • 14 juli » Oprichting Hockeyclub 's-Hertogenbosch.
      • 20 juli » In Cali (Colombia) wordt het Estadio Pascual Guerrero officieel in gebruik genomen.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Van Hemert


    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Johannes van Hemert, "Genealogie John van Hemert", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-john-van-hemert/I1823.php : benaderd 27 april 2024), "Dirk van Hemert (1848-1937)".