Fredriksz - Remeeus Familie en aanverwanten » Marino Johannes Mollet (1914-1989)

Persoonlijke gegevens Marino Johannes Mollet 

  • Hij is geboren op 18 mei 1914 in Dokjakarta, Jawa Tengah (Djawa Tengah), Indonesië.
    --Zoon van Johannes Christoffel Mollet en Johanna Maria Remeeus, beiden echtelieden.--.
  • Hij is overleden op 5 juni 1989 in Tilburg, Noord-Brabant, Nederland, hij was toen 75 jaar oud.
    Datum: ----Grafrede van zijn zoon Huib Mollet.
    Marino Johannes (NoNo) Mollet
    Op 18 Mei 1914 werd Pa als oudste van 6 kinderen geboren op een Suikeronderneming in Yokjakarta, het voormalige Nederlands-Indië. Zijn jeugd werd gekenmerkt door 'Het Geweldige Genieten'. Het grote uitnodigende huis... de entourage van een grote- en gezellige familie én vriendenkring.. zijn zwem- en tennisprestaties... de avonden gevuld met zang-, gitaar- en pianomuziek... en niet in de laatste plaats zijn HBS schoolopleiding deden hem jaren later besluiten zijn memoires vast te leggen.
    De oorlog verstoorde wreed deze gelukkige-, uitbundige- en onbezorgde jongensjaren. Hij onderging 4 lange jaren van intense vernedering en onmenselijke wreedheid van de Japanse concentratiekampen in Birma en Thailand (Siam).
    Ná de bevrijding ontmoette hij 'Toettie' Eugenie Driessen en in een tijd van politieke onzekerheid bouwden ze samen, gedreven door hun liefde, een gelukkig gezin met vijf gezonde kinderen en een onbezorgd bestaan op in Jakarta.
    Nono was trots op zijn afkomst en vóóral trots dat hij Nederlander was. Hij weigerde zich te Nationaliseren en werd in 1958 Indonesië uitgezet! Diep vernedert maar met opgeheven hoofd vertrok hij stante pede met zijn gezin naar Nederland met achterlating van álles wat hem dierbaar was vol vertrouwen maar óók vol verwachtingen...
    Nederland bleek letterlijk koud en kil. Het ontvangst in Nederland was niet meer dan efficiënt, koelbloedig, zakelijk en erg kostbaar. De sollicitaties strandden steeds op de twee struikelblokken. Zijn leeftijd en zijn medische afkeuring immers had hij last van Hypertensie. Hij moest terug naar Af... er volgden jaren van hard- en zwaar werk en grote soberheid. Echter volgde er ook een blijde lente met de geboorte van Maurice, als toegift van moeder natuur, het troetelbeertje van ons hele gezin.
    In het bomvolle huisje (Oma Driessen woonde ook bij ons in) was gedeelde smart 'halve smart' en tijdens de vele verjaardags- en feestdagen werd veel lief- en leed met elkaar gedeeld. En toen de welstand van het gehele gezin nét begon te stijgen sloeg opnieuw het noodlot toe!
    Nono's gezondheid liep hard terug en op een dag viel het harde oordeel. Zijn beide nieren waren stuk, transplantaties op zijn leeftijd té gevaarlijk en hij krijgt 'Levenslang'! ...Levenslang veroordeeld tot de Niermachine... bijna de helft van zijn verdere leven in het ziekenhuis...
    Achttien jaar heeft deze periode geduurd. Achttien jaar heeft Toettie, met Gods hulp, de kracht gevonden om hem bij te staan en te verplegen. Na Nono's begrijpelijke opstandigheid en somberheid, als gevolg van onmacht en afhankelijkheid, is hij Ma's zorg met de jaren steeds meer gaan waarderen en heeft zich uiteindelijk kunnen neerleggen bij de gevolgen door z'n handicap. Na zware- en spannende tijden heeft uiteindelijk de liefde overwonnen en konden Pa en Ma weer van elkaars gezelschap genieten en de blijdschap straalde weer op Nono's gezicht vóóral wanneer de kleinkinderen op bezoek kwamen. Hij was een trotse opa en genoot met volle teugen van zijn opa-rol. Verhalen- en ervaringen uit zijn jeugd deelde hij graag met z'n kleinkinderen. Zijn gevoel van waarde kwam hierdoor geheel weer terug op z'n plaats. We hebben Pa- en Ma's 40-jarig Huwelijksfeest gevierd en hij heeft er intens van genoten. Iedereen die zijn van blijdschap glunderend gezicht heeft gezien zal dit nooit meer vergeten! Nono, Pappa... Je bent veel te vroeg van ons heengegaan. Er was nog zoveel te zeggen, er moest nog zoveel gebeuren. We hebben niet eens afscheid van je kunnen nemen. Maar Hij heeft jou ontboden en ons blijft de herinnering... een fijne herinnering. We zijn trots dat uw bloed door onze aderen stroomt. Bedankt voor ons leven wat u gegeven heeft...
    Geschreven door Broer (wijlen) Huib Mollet in 05-06-1989
    uit naam van Ma, kinderen en kleinkinderen.
  • Hij is begraven op 9 juni 1989 in Oisterwijk (NB).
  • Een kind van Johannes Christoffel Mollet en Johanna Maria Remeeus
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 21 juni 2015.

Gezin van Marino Johannes Mollet

Hij is getrouwd met Eugenie Gerline Driessen.

Zij zijn getrouwd op 11 maart 1947 te Jakarta, Jawa Barat (Djawa Barat), Indonesië, hij was toen 32 jaar oud.


Kind(eren):

  1. (Niet openbaar)
  2. Johan Hubert Mollet  1950-2008 
  3. (Niet openbaar)
  4. (Niet openbaar)
  5. (Niet openbaar)
  6. Maurice Michael Mollet  1962-2022 


Notities over Marino Johannes Mollet

--Kinderen uit dit huwelijk, 4 zonen en 2 dochters, Eugene, Huib, Richard, Elisabeth(Lies), Lucia en Maurice.--.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Marino Johannes Mollet?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Marino Johannes Mollet

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Marino Johannes Mollet


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    De getoonde gegevens hebben geen bronnen.

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 18 mei 1914 lag tussen 10,5 °C en 22,6 °C en was gemiddeld 16,4 °C. Er was 14,0 uur zonneschijn (89%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
    • In het jaar 1914: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 6,2 miljoen inwoners.
      • 15 juni » In Durrës (Albanië) sneuvelt de Nederlandse majoor Lodewijk Thomson tijdens een vredesmissie.
      • 3 augustus » Duitsland verklaart de oorlog aan Frankrijk en vraagt het neutrale België om doorgang (Von Schlieffenplan). België weigert.
      • 4 augustus » Eerste Wereldoorlog: Duitse troepen vallen België binnen, waardoor het Verenigd Koninkrijk de oorlog verklaart aan Duitsland.
      • 8 september » Benoeming van Petrus Hopmans tot bisschop van Breda in Nederland.
      • 18 oktober » De Slag om de IJzer gaat van start. Franse, maar vooral Belgische, soldaten verdedigen de Noordelijke frontlinie in de Westhoek.
      • 8 december » Slag om de Falklandeilanden tussen Verenigd Koninkrijk en Duitsland.
    • De temperatuur op 11 maart 1947 lag tussen -3.3 °C en 5,1 °C en was gemiddeld 0.7 °C. Er was 14,1 mm neerslag gedurende 4,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
    • In het jaar 1947: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 9,5 miljoen inwoners.
      • 10 februari » De geallieerden tekenen in Parijs de Vrede van Parijs met Roemenië, Italië, Hongarije, Bulgarije en Finland.
      • 27 april » Maria Goretti (1890-1902), een Italiaans meisje dat door haar aanrander werd vermoord, wordt in Rome zalig verklaard door paus Pius XII.
      • 7 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Huachipato.
      • 21 juli » Begin van de eerste politionele actie in Nederlands-Indië.
      • 20 november » Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk treedt in het huwelijk met Philip Mountbatten.
      • 30 december » Koning Michael van Roemenië doet afstand van de troon, onder druk van de communisten, aldus de verklaring die hij aflegt.
    • De temperatuur op 5 juni 1989 lag tussen 3,8 °C en 15,8 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Er was 8,7 mm neerslag gedurende 2,6 uur. Er was 8,6 uur zonneschijn (52%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) was van 30 april 1980 tot 30 april 2013 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
    • Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
    • In het jaar 1989: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 14,8 miljoen inwoners.
      • 18 februari » De Nederlandse Spoorwegen zet een wereldrecord met een trein van 60 rijtuigen (1607 meter lang) ter viering van het 150 jarig jublieum van treinen in Nederland.
      • 12 juni » De Italiaanse rechters gaan voor twee dagen in staking om meer aandacht voor de problemen van de rechterlijke macht te vragen.
      • 10 juli » De sultan van Brunei, volgens Money Magazine de rijkste man ter wereld, wordt in Londen bestolen voor een waarde van 10 miljoen pond, circa 35 miljoen gulden.
      • 2 oktober » RTL-Véronique (het latere RTL 4) gaat van start.
      • 6 december » In Montreal, Canada schiet een man 14 vrouwen dood op een hogeschool.
      • 8 december » De later met een Gouden Kalf bekroonde film De avonden van regisseur Rudolf van den Berg gaat in première.
    • De temperatuur op 9 juni 1989 lag tussen 8,5 °C en 17,5 °C en was gemiddeld 12,8 °C. Er was 1,8 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 3,3 uur zonneschijn (20%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) was van 30 april 1980 tot 30 april 2013 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
    • Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
    • In het jaar 1989: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 14,8 miljoen inwoners.
      • 1 februari » De eerste aflevering van de Vlaamse televisieserie Samson en Gert wordt uitgezonden.
      • 4 februari » In Angola wordt een nieuwe wet van kracht die amnestie verleent aan alle strijders van UNITA, de verzetsbeweging van Jonas Savimbi.
      • 6 februari » Begin rondetafelbesprekingen tussen Solidarność en de communistische machthebbers in Polen met als inzet o.a. vrije verkiezingen, vrij grensverkeer en liberalisering van de economie. Begin van het einde van het IJzeren Gordijn.
      • 23 juli » Greg LeMond wint de 76ste editie van de Ronde van Frankrijk. De Amerikaanse wielrenner doet dat in de afsluitende tijdrit naar Parijs, waarbij hij zijn Franse collega Laurent Fignon uit de gele trui rijdt. Het verschil bedraagt uiteindelijk slechts acht seconden.
      • 2 september » Uit woede over de kritische berichtgeving over de drugshandel in Colombia voert het Medellínkartel een bomaanslag uit op het redactiegebouw van de krant El Espectador.
      • 7 november » David Dinkins wordt gekozen als eerste zwarte burgemeester van New York.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Mollet

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Mollet.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Mollet.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Mollet (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    Eddy Fredriksz, "Fredriksz - Remeeus Familie en aanverwanten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/fredriksz-familie-stamboom/I55.php : benaderd 4 mei 2024), "Marino Johannes Mollet (1914-1989)".