Fragment Tirion Gouda

Foto van Simon Blok
De publicatie Fragment Tirion Gouda is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 23 personen. Vanwege privacy zijn 1 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 11 mei 2024.


Het spoor van Isaack Christoffels Tirion in Gouda is gevonden in de weesakte waarin Jannetje en Sijtje Tirion erven van hun innocente oom Jan Jans Calff, de zoom van Jan Daniels Calff en Sijche Jans. Hierbij worden hun ouders de parckament bereider Isaack Christoffels Tirion en Aeltje Jans Calff genoemd. Isaack Christoffels Tirion kreeg met Susanna Niekerck in Gouda in ieder geval nog de zoon Christoffel em de dochter Johanna. Christoffel Isaacks Tirion belande als Medisch Doctor via Utrecht in Amsterdam. Met Dorothea Ijmants van Aldenhoven kreeg hij twee zoons en een dochter. De zoon Isaack werd daar befaamd uitgever. De familie was doopsgezind en leverde, ook aangetrouwd, een aantal vermaners op. Hiervan is Abraham van Loon de bekenste. Het fragment geeft een kleine aanvulling op het de uitgebreide beschrijving van familie in de Kwartierstaat van Schothorst van Louk Lapikas.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie


Andere publicaties van Simon Blok

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van Simon Blok

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!