Fragment de Veth Gouda

Foto van Simon Blok
De publicatie Fragment de Veth Gouda is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 46 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 23 april 2024.


Het Fragment de Veth beslaat de periode tussen 1580 en 1720. De familie komt met regelmaat voor in de weesboeken maar zonder veel details. Er voor de liefhebber dus nog veel uit te zoeken.

De stamvader Willem Wouters de Veth was, gezien het beroep van zijn zonen, vrijwel zeker schipper. Dit moet hebben bijgedragen aan de genen van zijn verre nazaat Lucas Willems de Veth, die als Schout bij Nacht van Holland en Friesland zijn sporen op zee verdiende. In tegenstelling tot vele zeehelden stierf hij niet in het harnas. De liefde bracht hem in Purmerend waar hij als notabele en welgestelde loodwit fabrikant stierf.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie


Andere publicaties van Simon Blok

Bekijk de complete lijst van genealogische publicaties van Simon Blok

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!