Arbre généalogique Warta » (Se)Bastiaan Grimminga (1640-????)

Données personnelles (Se)Bastiaan Grimminga 


Famille de (Se)Bastiaan Grimminga

(1) Il est marié avec Anna Wils.

Ils se sont mariés le 25 mai 1676 à Groningen Nieuwe Kerk, il avait 36 ans.

Geboren aan de Vismearct

Boedelbeschrijving bij het aangaan van het 2e huwelijk

"Notificatie van den Boedel Soo als Moeder op heeden is besittende sijnde den 16 Augusti 1695.

De Solder

Een tavel met twie schraagen, een kuippe met vier ijseren hoepen, een blat, een servetten planck, een pars, een beddewarmer, een baackermat, een weegijn, een kinderkorf, een keersekist, een rickijn om linnen op te droogen, eenige slachteltijntijs, een vleeston, drie beertonnen met ijsere hoepen, twie halve tonnen met ijsere hoepen, een vorrel met ijsere hoepen, een esel, een gieter, een barve.

Het Kleinne Kamertijn

Een kleerkorf, een braskorf, een korffijn,.

De Kelderkamer

Een tavel, acht letteren stoelen, acht groene stoelkussens, twie gordijnen, een beddespriet, een tavelspriet, een schoorstienkleet en een rabat, acht schildereien, een spiegel, vier bonte schooteltijs, twie bonte schootels, ses teekoppijs met schotteltijs, twie pasteleinen koppijs, eenige flouten, eenige roemers, een swarte kaste, een korffijn, vijf vlesken, een tavelspriet, een kanten schhorstien kleet.

De Voorkamer

Achtijn schilderien groot en klein, een spiegel, een tavel, een root tavelspriet, een kleerborsel, een rustbanck met sijn toebehooren, een mantelstock, tijn spanse stoelen, twie witte gordijnen, een kanten tavelspriet.

Het Voorhuis

Twalf schilderien groot en klein, Vier Spanse stoelen.

De Blauwe Ganck

Een Mantelstock, twie swarte stoelen, een eiken kastijn, twie vlesken met een pot, twie korffijs, twie hofkorven, een kamerbessem met een swijn, een hantstuber met een heerbesemtijn, een vrijver, acht bonte schotels, drie kleinne schotels, twie kommen met een vlesch, een vliegenkast, een schenck taveltijn, een holten schootel, een blicken schupijn, lampet, soltvat, een blicken keerselagijn, twie gordijntijs.

De Kelder

Twie schraagen, drie waschevaaten, een koperen keetel, een ledder, eenige potten, twie eierrickijs.

Het Portael

Een rickijn, ses banketschotels, drie slaatschotels, vijf stooven, twie aackers, een mesken pottijn, een mesken hantbecken, een koperen konvoor­tijn, drie tangen, twie roosters, een potseel, twie snuiters, een schuimer, twie slieven, twie hackmessen, twie braatspittijs, een ijseren elle, een klein pulroostertijn, een broot korffijn, twie scharfvaten groot en klein, een holten backijn, twie blicken dexeltijs.

De Ganck.

Vijf kruicken, een kruicke bort.

De Koeken

Seven stoelen, ses sangen trijpen stoelkussens, twie scangen gordijnen met een tavelspriet, een tavel, een rickijn, een spiegel, eenentwintigh schaalen groot en klein, een vuiren kastijn, een slaabanck met een spriet, twie bottellien met silver, een beeckertgen met een kruickijn en een vleskijn, drie tinnen schotels, twie blicken blaackers, een mesken vuirpan, vier teekoppijs en schoteltijs, ses tinnen telders, tijn tinnen schotels, een tinnen waterpot, een drieoors pullegijn, een halfkroes pullegijn, een botterklip, een tinnen treckpot, een tinnen koppijn, een vijsel, twie mesken pijpen, een bijbel, een bedde, een poel, twie kussens, een wijtel, twie deeckens, een elle stock, een kleerborstel, een kanten schoorsteenkleet.

De Rookamer

Een bedde, vier kussens, een poel, een ledikant, een wijtel, een deecken.

De Blauwe Kamer

Ses bonte stoelkussens, een tabijnetijn, twie schilderien, een japonsche deeken, een witte deecken, een bedde, twie kussens, een poelle, drie olde stoelen.

Het Achterhuis

Een diegplanck, een ascheschop, schuimer en meer ijserwerck, een slaatemmertijn, een keerselae, een pannekoeckpan, twie kandelaars, een tinnen doorslagh, een diegtrogh, een ledder, twie wateremmers, een ijseren schottelpot, een ijseren haal, drij ijseren dexels, een haal, een tavel, een rickijn, een spiegel, een torfkorf, twie drievoeten, een tange.

In het Eikenkastijn in de Ganck

Een wijtel, neegentijn servetten, elf beddelaackens, seven tavelackens, twieentwintigh kussenbuirs.

In de Swarte Kast

Twie silveren koppen, seven beeckers groot en klein, twie kelkijs met dexels, twie silveren soutvatijs met een musterpot, een silveren speldebackijn, een silveren snuiter, een silveren kandelaar, een silveren pulle, een sliveren kaneeldoossijn, een silveren musterpot, een groot silveren soutvat, veertijn silveren lepels, een silveren kleerbor­stel, een kruickijn met een silveren lit, drie en vijftigh beddelaac­kens, vier handoecken, sevenentwintigh kussenbuirs, vier poellaackens, negentijn tavelaackens, vier en tagentigh servetten, brieven van het huis in de Jacobijnerstraat, brieven van een plaas van 40 graasen lants met de behuisinge geleegen tot Zuidwolde, een brief van sestijn en een half graslant tot Westerdijckshorren geleegen, een brief van 1200 gulden over Vrouw Menhols Kuvent, twie brieven bestaende elck uit 500 gulden over de stadt, twie brieven over Oom Ruimvelt bestaande de een uit 600 en de ander uit 300 gulden, een versegelt setmaal van 100 en 75 gulden over Stols, een brief van een vrouwen sitplaas in de A Kerck, een brief van een graft in de Broerkerck, een brief van een graft in de Martini­kerck, een graft op Martini Kerckhof.

Schulden soo als moeder op heden heeft.

Een brief van Margreta Catharijna Wils groot 700 en 50 gulden, debet voor huishuir 40 gulden.

Indien der iets uit menschelijcke swackheidt mochte ofte teveel opge­stelt ofte iets af vergeeten sijn beloove het selve te verbeeteren.

[was get.] Anna Wils wed: Grimmenga
Ils se sont mariés à l'église le 25 mai 1676 à Groningen, il avait 36 ans.


Enfant(s):

  1. Margriete Grimminge  1678-????


(2) Il est marié avec Hille Alberts.

Ils se sont mariés


Enfant(s):

  1. Albert Grimminga  1673-????


(3) Il est marié avec Anna Mees.

Ils se sont mariés le 4 mai 1667 à Groningen, il avait 27 ans.Source 1


Enfant(s):

  1. Jan Grimminga  1667-????
  2. Jan Grimminga  1668-????
  3. Jan Grimminga  1670-????


Notes par (Se)Bastiaan Grimminga

Ook vermeld als Sebastiaen

Leefde met zijn gezin in Groningen tijdens het beleg van 1672 door de bischoppen van Keulen en Munster.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant (Se)Bastiaan Grimminga?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique (Se)Bastiaan Grimminga

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de (Se)Bastiaan Grimminga

(Se)Bastiaan Grimminga
1640-????

(1) 1676
(2) 
(3) 1667

Anna Mees
1643-????

Jan Grimminga
1667-????
Jan Grimminga
1668-????
Jan Grimminga
1670-????

Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. http://home.planet.nl/~folke093/KWART.htm

Événements historiques

  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    Van 1650 tot 1672 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Eerste Stadhouderloze Tijdperk.
  • En l'an 1667: Source: Wikipedia
    • 6 mai » Jean-Baptiste Gonthier, seigneur de Long(u)eville, né en 1622, reçu conseiller au Grand Conseil du Parlement de Paris en 1649, est reçu président en la chambre des Comptes de Paris, office qu'il occupera jusqu’en 1675.
    • 24 mai » les troupes de Louis XIV entrent aux Pays-Bas espagnols, marquant le début de la guerre de Dévolution.
    • 9 juin » début du raid sur la Medway, au cours de la deuxième guerre anglo-néerlandaise.
    • 14 juin » le raid sur la Medway s'achève par une victoire néerlandaise, et mène au traité de Bréda, qui met fin à la deuxième guerre anglo-néerlandaise.

Sur le nom de famille Grimminga


La publication Arbre généalogique Warta a été préparée par .contacter l'auteur
Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
David Warta, "Arbre généalogique Warta", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-warta/I454.php : consultée 28 avril 2024), "(Se)Bastiaan Grimminga (1640-????)".