Arbre généalogique Van Beveren uit Wassenaer » Segert van Beveren (1851-1905)

Données personnelles Segert van Beveren 

  • Il est né le 6 octobre 1851 dans Koog aan de Zaan.Source 1
  • Profession: à partir du 1876 Kuiper.Source 2
  • Résidant:
    • à partir du 1876: Schiermonninkoog t/o 57, Zaandam.Source 3
    • à partir du 1897: Dr. Roggertspad G488a, Zaandam.Source 4
      Kuiper als beroep
    • de 1901 à 1920: Emmastraat 41, Koog aan de Zaan.Source 4
      Na het overlijden van haar man is Grietje naar Haarlem verhuisd.
  • (Archiefmelding) de 31 décembre 1878 à 30 septembre 1880.
    Segert is gearresteerd en veroordeeld voor een inbraak met diefstal op 10 februari 1879 door de rechtbank in Amsterdam tot een gevangenisstraf van twee jaar eenzame opsluiting. Op 13 juni 1879 was hij gedetineerd in Schiedam, gevangenis Noordsingel. Opvallend is dat hij heeft gemeld dat zijn vader Johannes heette en zijn moeder Treintje van Hastum. Kan dit betekenen dat hij zijn familie wilde beschermen of wilde hij gewoon niet teveel van zijn achtergrond kwijt. Kennelijk heeft hij in voorarrest gezeten want de detentie is begonnen op 28 december 1878.
  • (Archiefmelding) de 30 septembre 1880 à 1880.
    Op 30 september 1880 is hij ingeschreven in de registers van de gevangenis in ’s Hertogenbosch. Bij aantekeningen staat nog de vermelding: 2 x Herh. Dat kan betekenen dat Segert in herhaling van zijn activiteiten is vervallen, maar kan ook betekenen dat de veroordeling herhaald is en dat Segert dus ‘zijn tijd’ moet uitzitten. Op 26 november 1880 is besloten Segert vrij te laten wegens goed gedrag. Dat is uitgevoerd op 28 december 1880. Dan heeft hij inderdaad zijn straf uitgezeten.
  • (Archiefmelding) de 19 avril 1881 à 13 octobre 1881.
    In Oss is een inschrijving van Segert gevonden in de boeken van het bevolkingsregister, periode 1880-1900. Inschrijving bevat o.a. Dienstboden 1880-1900. Verder onderzoek levert op: Segert van Beveren is van 19 april 1881 tot en met 13 oktober 1881 in Oss geweest, een half jaar dus.
    Was hij werkelijk ergens in dienst of heeft hij een korte tijd weer ‘vastgezeten’?

    Na 13 oktober 1881 is hij weer vertrokken naar Koog aan de Zaan ( waar hij ook geboren is). Bij opmerkingen staat trouwens nog '2 jaar cellulair gezeten'. Dat was dus in Schiedam en daarna in 's Hertogenbosch
  • (Krantartikel) le 28 février 1876.
    Het volgende verhaal stond op 28 februari 1876 in het (lokale)
    Dagblad De Zaanlander:

    Straat schenderij.
    Het was me een toestand die nacht aan de Lagedijk te Zaandijk. Over een afstand van vijf a zes minuten gaans waren alle gaslantaarns uitgedraaid [9 stuks], terwijl zij om half één nog allen brandden. Omstreeks dat tijdstip hadden de nachtwachten Gerardus de Boer[52] en Jan Kelder[41] bij hun ronde alleen maar twee personen ontmoet, n.l. Dirk Metselaar van het Ameland te Zaandam en Segert van Beveren van het Reeelepad te Koog. Het lag voor de hand, dat deze knapen met het verschijnsel te maken moesten hebben. Maar toen ook nog bleek, dat van de aan de Lagedijk geparkeerde handkarren, die van Jan Verdonk, benoorden de sluis en die van Cornelis van der Stad, bezuiden de brug, en verder de kar van Dirk Verlaan, en bovendien de kar van Willem Kruijshoop, benoorden het Zaagselpad, allen op of door het ijs van de Wegsloot waren geworpen, werden de genoemde knapen op het matje bij de Burgemeester geroepen. Segert van Beveren[24] vertelde, dat hij met Dirk Metselaar[21], een loswerkman wonende aan het Schiermonnikoog, naast het Ameland te Zaandam, om half elf uur, van Wormerveer was komen wandelen. Het had hun een grote bevrediging gegeven om de gaslantaarns uit te draaien en om wat afwisseling in het bedrijf te brengen, hadden zij ook enige handkarren in de sloot gereden. Bij P. Couwenhoven J.z. en bij Dr. Jan Mulder hadden zij ook nog deurtjeschel gedaan. Dirk zei dat het wel waar was, maar dat hij er niet aan had meegewerkt om karren in de sloot te deponeren.
  • Il est décédé le 29 avril 1905 dans Zaandam, il avait 53 ans.
  • Un enfant de Adrianus van Beveren et Aafje van Diemen
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 15 juin 2018.

Famille de Segert van Beveren

Il est marié avec Grietje Stoffels.

Ils se sont mariés le 4 novembre 1886 à Zaandijk, il avait 35 ans.Source 1


Enfant(s):

  1. Arend van Beveren  1889-1972


Notes par Segert van Beveren

Segert was van beroep kuiper (net als zijn vader); waar hij werkte is niet bekend. Of hij nog heeft meegewerkt aan de kuipermolen van zijn vader (na 1890) en zijn halfbroer Gerrit is ook niet bekend.
Kennelijk was Seegert niet zo'n lieverdje: Een krantebericht uit Dagblad de Zaanlander welke in het archief gevonden is staat onder feiten.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Segert van Beveren?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Segert van Beveren

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Segert van Beveren


    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. Gemeentearchief Koog aan de Zaan
    2. familiearchief
    3. Archief Zaanstad
    4. Gemeentearchief Zaanstad

    Événements historiques

    • La température le 6 octobre 1851 était d'environ 10,1 °C. Il y avait 0.2 mm de précipitation. La pression atmosphérique était de 76 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 90%. Source: KNMI
    •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • Du 1 novembre 1849 au 19 avril 1853 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Thorbecke I avec comme premier ministre Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
    • En l'an 1851: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 3,3 millions d'habitants.
      • 12 février » alors que l'Australie compte à peine 500000 habitants, un chercheur d'or, Edward Hargreaves, part tenter sa chance en Amérique. Il remarque que les terrains californiens aurifères ressemblent étrangement aux terres alluviales de la Nouvelle-Galles. De retour en Australie, il gagne le site de Bathurst où il trouve aussi de l'or.
      • 17 septembre » traité de Fort Laramie signé entre les Amérindiens et les colons américains.
      • 2 décembre » coup d'État du président de la République, Louis-Napoléon Bonaparte qui devient président pour dix années.
      • 4 décembre » après son coup d'État du 2 décembre, Louis-Napoléon Bonaparte écrase un soulèvement républicain à Paris.
      • 21 décembre » plébiscite accordant à Louis-Napoléon Bonaparte le pouvoir constituant et la présidence pour dix ans.
      • 31 décembre » abolition de la Constitution autrichienne.
    • La température le 4 novembre 1886 était d'environ 9,4 °C. Il y avait 7 mm de précipitation. La pression du vent était de 29 kgf/m2 et provenait en majeure partie du sud-sud-ouest. La pression atmosphérique était de 76 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 98%. Source: KNMI
    • Du 23 avril 1884 au 21 avril 1888 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Heemskerk avec comme premier ministre Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
    • En l'an 1886: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 4,5 millions d'habitants.
      • 7 janvier » le général Georges Boulanger est nommé ministre de la Guerre en France.
      • 3 mars » le traité de Bucarest met fin à la guerre serbo-bulgare.
      • 5 mars » l'anarchiste Charles Gallo accomplit un acte de propagande par le fait, en lançant une bouteille d'acide prussique dans la Bourse de Paris.
      • 4 mai » massacre de Haymarket Square aux États-Unis d'Amérique.
      • 4 septembre » reddition de Geronimo.
      • 1 novembre » traité de délimitation anglo-allemand, qui fait tomber le Sultanat de Zanzibar sous l'influence britannique, mais reconnait à l'Allemagne une zone d'influence en Afrique orientale.
    • La température au 29 avril 1905 était entre 7,8 et 14,8 °C et était d'une moyenne de 10,8 °C. Il y avait 2,1 heures de soleil (14%). La force moyenne du vent était de 5 Bft (vent assez fort) et venait principalement du sud-sud-ouest. Source: KNMI
    • Du 1 août 1901 au 16 août 1905 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Kuijper avec comme premier ministre Dr. A. Kuijper (AR).
    • Du 17 août 1905 au 11 février 1908 il y avait aux Pays-Bas le cabinet De Meester avec comme premier ministre Mr. Th. de Meester (unie-liberaal).
    • En l'an 1905: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 5,5 millions d'habitants.
      • 20 février » début de la bataille de Mukden pendant la guerre russo-japonaise.
      • 7 juin » indépendance de la Norvège.
      • 5 août » premier congrès mondial d'espéranto, réunissant, à Boulogne-sur-Mer, 688 locuteurs de 20 pays.
      • 28 septembre » découverte de la relativité restreinte par Einstein.
      • 30 octobre » Nicolas II signe le Manifeste d'octobre, lequel accorde de plus grandes libertés aux peuples russes, une participation à la Douma, et le suffrage universel masculin.
      • 28 novembre » naissance du parti Sinn Féin.
    

    Même jour de naissance/décès

    Source: Wikipedia

    Source: Wikipedia


    Sur le nom de famille Van Beveren


    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    André van Beveren, "Arbre généalogique Van Beveren uit Wassenaer", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-beveren-uit-wassenaer/I234.php : consultée 13 mai 2024), "Segert van Beveren (1851-1905)".