Arbre généalogique I.D.M. de Vries » Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629) (582-641)

Données personnelles Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629) 


Famille de Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)

Il est marié avec Doda van Saksen.

Ils se sont mariés.


Enfant(s):



Notes par Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)

Hij stamde uit een aanzienlijke Frankische familie en is de oudste mannelijke voorvader van Karel de Grote die we met enige zekerheid kennen.
Arnulph werd jong naar het hof gestuurd waar hij onderwezen werd door de hofmeier Gundulf, werd benoemd tot “domisticus” en paltsgraaf en trouwde in die tijd met een jonge adellijke vrouw bij wie hij twee kinderen had.
Hij wist met Pepijn de Oude, koning Clotaire over te halen in te grijpen in Austrasië om Brunhilde gevangen te nemen, na de overwinning verkreeg hij het episcopaat van Metz en werd één van de belangrijkste raadgevers van Clotaire, hetgeen zich continueerde in 621 toen Clotaire zijn zoon Dagobert als vorst van die regio installeerde, echter toen Dagobert in 629 het gehele rijk erfde ontstond een breuk tussen de koning en Arnulf, die ontheven van zijn functies samen met zijn vriend Romaric en zijn neef Bertoul zich terugtrok in Habendum, hij stierf zonder opnieuw in de gunst van de koning te komen.
Doda, religieuse te Trier, zij zou zich in het convent te Trier hebben teruggetrokken.
Hij is door Chlotarius II in 614 tot bisschop van Metz gewijd.
Zijn overlijdensdatum is niet geheel zeker, kan ook zijn 16 aug. 641.
Raadsheer/hofmeier van de Merovingische koningen Theodebert II en Chlotarius II (610). In 624 heeft hij zijn ambt neergelegd
en zich als kluizenaar in de Vogezen teruggetrokken om zich aan de verpleging van melaatsen te wijden. Hij is later heilig verklaard.
Bron; Genealogische Tabellen van Johann Hubner.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

Parenté Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)



Visualiser une autre relation

Les données affichées n'ont aucune source.

Sur le nom de famille Van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)


Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Ger de Vries, "Arbre généalogique I.D.M. de Vries", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I15388.php : consultée 25 mai 2024), "Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629) (582-641)".