Familienstammbaum I.D.M. de Vries » Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629) (582-641)

Persönliche Daten Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629) 


Familie von Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)

Er ist verheiratet mit Doda van Saksen.

Sie haben geheiratet


Kind(er):



Notizen bei Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)

Hij stamde uit een aanzienlijke Frankische familie en is de oudste mannelijke voorvader van Karel de Grote die we met enige zekerheid kennen.
Arnulph werd jong naar het hof gestuurd waar hij onderwezen werd door de hofmeier Gundulf, werd benoemd tot “domisticus” en paltsgraaf en trouwde in die tijd met een jonge adellijke vrouw bij wie hij twee kinderen had.
Hij wist met Pepijn de Oude, koning Clotaire over te halen in te grijpen in Austrasië om Brunhilde gevangen te nemen, na de overwinning verkreeg hij het episcopaat van Metz en werd één van de belangrijkste raadgevers van Clotaire, hetgeen zich continueerde in 621 toen Clotaire zijn zoon Dagobert als vorst van die regio installeerde, echter toen Dagobert in 629 het gehele rijk erfde ontstond een breuk tussen de koning en Arnulf, die ontheven van zijn functies samen met zijn vriend Romaric en zijn neef Bertoul zich terugtrok in Habendum, hij stierf zonder opnieuw in de gunst van de koning te komen.
Doda, religieuse te Trier, zij zou zich in het convent te Trier hebben teruggetrokken.
Hij is door Chlotarius II in 614 tot bisschop van Metz gewijd.
Zijn overlijdensdatum is niet geheel zeker, kan ook zijn 16 aug. 641.
Raadsheer/hofmeier van de Merovingische koningen Theodebert II en Chlotarius II (610). In 624 heeft hij zijn ambt neergelegd
en zich als kluizenaar in de Vogezen teruggetrokken om zich aan de verpleging van melaatsen te wijden. Hij is later heilig verklaard.
Bron; Genealogische Tabellen van Johann Hubner.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Über den Familiennamen Van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629)


Die Familienstammbaum I.D.M. de Vries-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Ger de Vries, "Familienstammbaum I.D.M. de Vries", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I15388.php : abgerufen 4. Juni 2024), "Arnulf van Herstal (Domisticus te Frankrijk en paltsgraaf ,Bischop van Metz 614-629) (582-641)".