Groningse doopsgezinden » Menno Huizinga (1907-1947)

Données personnelles Menno Huizinga 

  • Il est né le 28 octobre 1907 dans Nes, Ameland.Source 1
  • (Levensloop) de 1907 à 1947.Source 1
    Menno Huizinga (Nes (Ameland) , 28 oktober 1907 – Amsterdam, 14 september 1947) was een Nederlandse fotograaf, hij behoorde in de jaren dertig tot de bekende Nederlandse vakfotografen. In de loop van de bezettingstijd ontwikkelde hij zich vaneen secuur werkende bedrijfsfotograaf tot een illegale reportagefotograaf, die steeds actuele gebeurtenissen fotografeerde. Hij deed aan verschillende soorten van fotografie onder andere: stadsgezichten, straatfotografie, architectuurfotografie, tabletop-fotografie, en reclamefotografie. Alleen de serie over honger voor het Plaatselijk Interkerkelijk Bureau 's-Gravenhage en Omstreken maakte hij in opdracht. Huizinga maakte tevens foto's op microfilm voor een verzetsgroep. De oorlogsnegatievenvan Huizinga zijn nog tijdens zijn leven overgedragen aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) te Amsterdam. Zijn overige werk is in beheer bij het Nederlands Fotomuseum.

    Hij werkte in 1926 in Amsterdam, in Den Haag in 1928, maakte een studiereis naar de Verenigde Staten van Amerika in 1929, werkte daar bij een klein fotografisch atelier, The Hughes Company, bezocht ook Baltimore (Maryland) en werkte daar bij een groot bedrijf, Lucas Kanarian in New York City.Hij begon een eigen studio voor bedrijfsfotografie; hij sloot dit atelier in 1938 en fotografeerde vanaf 1941 tot 1943 in Amsterdam, Rotterdam, Gouda, Delft, Haarlem en Nijmegen voor de Nederlandsche Vereeniging voor Luchtbescherming en was in 1942 filmoperateur voor het Nederlandsche Roode Kruis. Hij maakte opnamen van de gevolgen van de Duitse bezetting in Den Haag, onder andere voor de verzetsgroep Packard, de Gemeente Den Haag en het Plaatselijk Interkerkelijk Bureau 's Gravenhage en Omstreken. In 1945 verhuisde hij naar Amsterdam en trad in dienst bij Lichtbeeldeninstituut.
  • Il est décédé le 14 septembre 1947 dans Amsterdam, il avait 39 ans.Source 1
  • Un enfant de Menno Huizinga et Arnolda Johanna Geertruid Sannes
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 15 mars 2014.

Famille de Menno Huizinga

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Menno Huizinga?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Menno Huizinga

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Image(s) Illustration(s) Menno Huizinga

Ancêtres (et descendants) de Menno Huizinga


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. Wikipedia

Sur le nom de famille Huizinga

  • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Huizinga.
  • Afficher des informations sur Huizinga sur le site Archives Ouvertes.
  • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Huizinga.

La publication Groningse doopsgezinden a été préparée par .contacter l'auteur
Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Klaas Pera, "Groningse doopsgezinden", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/groningse-doopsgezinden/I31292.php : consultée 4 mai 2024), "Menno Huizinga (1907-1947)".