Généalogie Bakkum en Blankendaal » Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal (1907-2001)

Données personnelles Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal 

  • Le surnom est Piet.
  • Il est né le 11 mars 1907 dans Alkmaar.
  • Professions:
    • Broeder.
      Broeder Piet Blankendaal, (Broeder Cyrillus) geboren in Omval, gem. Alkmaar op 11 maart 1907, uit een gezin van 14 kinderen, 5 jongens en 9 meisjes. In 1930 begon hij zijn missionaire loopbaan bij Mill Hill in het toenmalige broederhuis Oud Vrijland. Op 1 mei 1930 ontving hij de naam Cyrillus en op 1 mei 1937 legde hij de eeuwige eed af in Vrijland.
      Broeder Piet heeft 48 jaar lang op het Missiehuis St. Bonifatius in Hoorn gewerkt, van 1934 tot 1982.
      Zijn groententuin en boomgaard waren zijn lust en zijn leven. Voor de studenten was Piet een begrip, en vanwege zijn toewijding, trouw en hard werken ook een bron van inspiratie. In 1982 ging hij wonen in het St. Jozefhuis te Arnhem waar hij het rustiger aan zou doen. Ook hier had hij weer zijn eigen groententuin. Eind 2000 ging Piet rusten in Vrijland en tot verbazing van velen genoot hij van zijn vrije tijd.
      Voor allen die hem ontmoet hebben was Piet een bijzondere missionaris, vol levenslust, opgewekt en vol humor. Een bron van inspiratie voor velen.
      Piet overleed op 94 jarige leeftijd op 22 september 2001.
    • Tuinder.
  • Religion: RK.
  • Résidant:
    • de 1897 à 1919: Omval 55, Alkmaar.
    • à partir du 1907: Omval 32, Alkmaar.
    • de 1919 à 1948: Omval 32, Alkmaar.
    • à partir du 2 avril 1928: Poeldijk 51, Monster.
  • (Herinnering) de 1950 à 1957.Source 1
    Oud-missionaris in Kongo en Oeganda, Pater Piet Korse uit Zwaag, was van september 1950 tot juli 1957 als leerling verbonden aan het klein seminarie van het Sint Bonifatius (Bonifacius) Missiehuis van de congregatie Mill Hill in Hoorn. In 2009 heeft pater Piet Korse zijn herinneringen aan zijn studieperiode 1959-1963 vastgelegd in een autobiografie, waarin Broeder Cyrillus, Piet Blankendaal, voor de jonge en puberale leerlingen een warme, inspirerende en onvergetelijke indruk heeft achtergelaten op het harde en wereldafschermende leven dat deze pupillen op het missiehuis in Hoorn moesten doormaken. Zonder dat Piet Korse en Piet Blankendaal het toen wisten, weten wij nu, dat ze gezamenlijke familiebanden hebben langs de Kruier-lijn, ook al gaat dat zo’n honderd jaar terug in de tijd.

    Over Broeder Cyrilles en andere Mill Hill broeders in Hoorn schrijft hij het volgende:

    … De broeders zijn een klasse apart en worden ook zo behandeld. Ze mogen zich niet mengen onder de paters en ook niet onder de studenten. Het zijn mannen zoals Cyrillus, ook Piet Blankendaal geheten, die voor de aardappelen op de bouw zorgt, en Clemens Werkman (geb. 1897, geprof. 1932), een Fries die voor het vee zorgt en de Limburger Emmanuel Maassen (geb. 1912, geprof. 1942) die de zorg heeft voor de fruittuin, de druivenkas en het grote gazon voor het huis. Het zijn stuk voor stuk noeste werkers. Zij houden door hard werken het missiehuis draaiende. Wat ze teveel aan producten hebben wordt verkocht en is dus een bron van inkomsten. Clemens en Cyrillus wonen en slapen op het boerderijtje dat aan de noordkant van de cour ligt. Zo bevinden zij zich ‘s nachts dicht bij het vee. Broeder Piet Blankendaal wordt geboren in de Omval, gemeente Alkmaar op 11 maart 1907, uit een gezin van 14 kinderen, 5 jongens en 9 meisjes. In 1930 begint hij zijn missionaire loopbaan bij Mill Hill in het toenmalige broederhuis Oud Vrijland. Op 1 mei 1930 ontvangt hij de naam Cyrillus en op 1 mei 1937 legt hij de eeuwige eed af in Vrijland.

    Broeder Piet werkt al vanaf 1934 op het Missiehuis St. Bonifatius in Hoorn. Hij bijt de sigaren die hij hier en daar opduikt, stuk en pruimt ze dan heerlijk tot een grote bruine fluim. Zijn bouwland met aardappelen zijn zijn lust en zijn leven. Voor de studenten is Piet een begrip, en vanwege zijn toewijding, trouw en hard werken ook een bron van inspiratie. Voor allen die hem ontmoeten is Piet een bijzondere man, vol levenslust, opgewekt en vol humor.

    Onder de tweede wereld oorlog worden de studenten uit het missiehuis verdreven en vinden dan onderdak in de Ramen. Piet scharrelt het hele platteland van West-Friesland en de Wieringermeer af om aardappelen voor de studenten te krijgen. Ook broeder Clemens, een stille werker in Gods wijngaard, staat in hoog aanzien bij de jongens: vele keren per dag gaat hij heen en weer tussen de kapel/eetzaal en de boerderij, gekleed in toog en een rood koord om zijn middel, langzaam voortsjokkend, zonder zich druk te maken om de jeugd om hem heen. ’s Morgens vroeg heeft hij altijd al vroeg zijn melkbussen aan de weg. Hij is een voorbeeld van plichtsgetrouwheid, nauwgezetheid en werklust.

    Terwijl de paters ’s avonds in hun eetzaal samen eten, nemen de broeders samen met ons in dezelfde refter hun maaltijd. Hun aparte tafel is iets beter dan die van ons, maar dat gunnen wij hun best, want ze moeten lichamelijk hard werken.

    Broeder George Nankman, geb, 1905, geprofest in 1933, een Groninger, is de gastheer in huis en beantwoordt de bel en staat als eerste aanspreekpunt de bezoeker te woord. Hij doet dat in een gefingeerd Engels uitspraak van het Nederlands om het je niet te laten ontgaan dat hij in Engeland gewerkt heeft.

    Ook andere broeders komen en gaan in huis. Sommigen onder hen mogen en moeten de kamers van de paters schoonhouden. Bij sommigen van hen die ouder zijn dan sommige paters wekt het nogal wrevel en afkeer op als zij de asbakken en po’s van jongere paters mogen legen en schoonmaken. We leven in een klerikaal tijdperk, waar de broeders geen deel van uitmaken. Zij hebben ´s avonds boven in huis ook hun eigen recreatiezaaltje met een radiootje. Het is natuurlijk ook wrang dat, als je broeder geworden bent om je handen in de missielanden te laten wapperen, je een benoeming krijgt om in een missiehuis in Nederland te functioneren en de po’s moet legen van veel jongere paters. …

    Bron: Op Studie 1950-1963, Piet Korse, Oosterbeek, november 2009

    http://lokole.nl/download/Piet%20Korse_Op_Studie.pdf
  • Il est décédé le 22 septembre 2001 dans Arnhem, il avait 94 ans.
  • Il est enterré le 26 septembre 2001 dans Oosterbeek.
  • Un enfant de Petrus Nicolaas Blankendaal et Alida Emke
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 25 novembre 2010.

Famille de Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Petrus Gerardus Blankendaal

Cornelis Emke
1841-1891
Alida Emke
1874-1956
Alida Emke

Petrus Gerardus Blankendaal
1907-2001


    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).

    Parenté Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. Op Studie 1950-1963, Piet Korse, Oosterbeek, november 2009

    Des liens dans d'autres publications

    On rencontre cette personne aussi dans la publication:

    Événements historiques

    • La température au 11 mars 1907 était entre -2.9 et 4,5 °C et était d'une moyenne de 0.5 °C. Il y avait 9,0 heures de soleil (78%). La force moyenne du vent était de 3 Bft (vent modéré) et venait principalement du nord-nordest. Source: KNMI
    • Du 17 août 1905 au 11 février 1908 il y avait aux Pays-Bas le cabinet De Meester avec comme premier ministre Mr. Th. de Meester (unie-liberaal).
    • En l'an 1907: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 5,6 millions d'habitants.
      • 1 mai » |à Paris, le conseil municipal s'était prononcé, le 6 juin 1906, pour que le 1mai devînt férié, c'est sa première mise en application comme tel.
      • 29 juillet » création du mouvement scout sous l’égide de Robert Baden-Powell.
      • 8 août » loi électorale en Espagne. Les élections sont supprimées, en cas de candidature unique. Succès électoral des républicains, et des régionalistes catalans.
      • 18 octobre » acte final de la deuxième conférence de la Haye.
      • 16 novembre » l'Oklahoma devient le 46 État des États-Unis.
      • 18 décembre » l'abbé Giaccomo Della Chiesa est consacré évêque. Nommé archevêque de Bologne, il sera le pape Benoît XV.
    • La température au 22 septembre 2001 était entre 7,1 et 17,7 °C et était d'une moyenne de 12,6 °C. Il y avait une précipitation de 3,5 mm pendant 3,1 heure(s). Il y avait 8,1 heures de soleil (66%). Il faisait partiellement nuageux ou couvert. La force moyenne du vent était de 2 Bft (vent faible) et venait principalement du ouest-nord-ouest. Source: KNMI
    • Du lundi, août 3, 1998 au lundi, juillet 22, 2002 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Kok II avec comme premier ministre W. Kok (PvdA).
    • En l'an 2001: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 16,0 millions d'habitants.
      • 14 février » |près de Tel Aviv, le chauffeur palestinien d'un autobus israélien fonce sur des militaires et civils, tuant huit d'entre eux.
      • 16 février » |attentat meurtrier contre des pèlerins serbes au Kosovo (7 morts).
      • 17 février » |un cargo, l' «East Sea», transportant 908 immigrants clandestins, pour la plupart des Kurdes irakiens, s'échoue sur une plage de Saint-Raphaël après sept jours de traversée dans des conditions inhumaines.
      • 28 février » |le ministre de l'agriculture français Jean Glavany annonce un plan d'aide pour les éleveurs bovins touchés par la crise de la vache folle.
      • 4 juin » couronnement de Gyanendra Bir Bikram Shah Dev comme roi du Népal.
      • 7 octobre » début de la guerre d'Afghanistan.
    • La température au 26 septembre 2001 était entre 8,3 et 17,9 °C et était d'une moyenne de 12,5 °C. Il y avait une précipitation de 2,8 mm pendant 2,8 heure(s). Il y avait 3,5 heures de soleil (29%). Il faisait très nuageux. La force moyenne du vent était de 2 Bft (vent faible) et venait principalement du sud-sud-est. Source: KNMI
    • Du lundi, août 3, 1998 au lundi, juillet 22, 2002 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Kok II avec comme premier ministre W. Kok (PvdA).
    • En l'an 2001: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 16,0 millions d'habitants.
      • 7 février » Jean-Bertrand Aristide prête de nouveau serment en Haïti.
      • 1 mars » |le régime taliban en Afghanistan commence à détruire toutes les statues de Bouddha, y compris celles de Bâmiyân, les deux plus grandes du monde (53 et 37 mètres), érigées au Vsiècle de l'ère chrétienne et témoins du passé pré-islamique du pays.
      • 15 juin » création de l'Organisation de coopération de Shanghai.
      • 27 septembre » fusillade de Zoug.
      • 7 octobre » début de la guerre d'Afghanistan.
      • 12 novembre » insurrection d'Hérat pendant la guerre d'Afghanistan.
    

    Même jour de naissance/décès

    Source: Wikipedia

    Source: Wikipedia


    Sur le nom de famille Blankendaal


    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Frank Bakkum, "Généalogie Bakkum en Blankendaal", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-bakkum/I3406.php : consultée 4 juin 2024), "Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal (1907-2001)".