Genealogie Bakkum en Blankendaal » Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal (1907-2001)

Persönliche Daten Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal 

  • Spitzname ist Piet.
  • Er wurde geboren am 11. März 1907 in Alkmaar.
  • Berufe:
    • Broeder.
      Broeder Piet Blankendaal, (Broeder Cyrillus) geboren in Omval, gem. Alkmaar op 11 maart 1907, uit een gezin van 14 kinderen, 5 jongens en 9 meisjes. In 1930 begon hij zijn missionaire loopbaan bij Mill Hill in het toenmalige broederhuis Oud Vrijland. Op 1 mei 1930 ontving hij de naam Cyrillus en op 1 mei 1937 legde hij de eeuwige eed af in Vrijland.
      Broeder Piet heeft 48 jaar lang op het Missiehuis St. Bonifatius in Hoorn gewerkt, van 1934 tot 1982.
      Zijn groententuin en boomgaard waren zijn lust en zijn leven. Voor de studenten was Piet een begrip, en vanwege zijn toewijding, trouw en hard werken ook een bron van inspiratie. In 1982 ging hij wonen in het St. Jozefhuis te Arnhem waar hij het rustiger aan zou doen. Ook hier had hij weer zijn eigen groententuin. Eind 2000 ging Piet rusten in Vrijland en tot verbazing van velen genoot hij van zijn vrije tijd.
      Voor allen die hem ontmoet hebben was Piet een bijzondere missionaris, vol levenslust, opgewekt en vol humor. Een bron van inspiratie voor velen.
      Piet overleed op 94 jarige leeftijd op 22 september 2001.
    • Tuinder.
  • Glaube: RK.
  • Wohnhaft:
    • von 1897 bis 1919: Omval 55, Alkmaar.
    • Ab 1907: Omval 32, Alkmaar.
    • von 1919 bis 1948: Omval 32, Alkmaar.
    • Ab 2. April 1928: Poeldijk 51, Monster.
  • (Herinnering) von 1950 bis 1957.Quelle 1
    Oud-missionaris in Kongo en Oeganda, Pater Piet Korse uit Zwaag, was van september 1950 tot juli 1957 als leerling verbonden aan het klein seminarie van het Sint Bonifatius (Bonifacius) Missiehuis van de congregatie Mill Hill in Hoorn. In 2009 heeft pater Piet Korse zijn herinneringen aan zijn studieperiode 1959-1963 vastgelegd in een autobiografie, waarin Broeder Cyrillus, Piet Blankendaal, voor de jonge en puberale leerlingen een warme, inspirerende en onvergetelijke indruk heeft achtergelaten op het harde en wereldafschermende leven dat deze pupillen op het missiehuis in Hoorn moesten doormaken. Zonder dat Piet Korse en Piet Blankendaal het toen wisten, weten wij nu, dat ze gezamenlijke familiebanden hebben langs de Kruier-lijn, ook al gaat dat zo’n honderd jaar terug in de tijd.

    Over Broeder Cyrilles en andere Mill Hill broeders in Hoorn schrijft hij het volgende:

    … De broeders zijn een klasse apart en worden ook zo behandeld. Ze mogen zich niet mengen onder de paters en ook niet onder de studenten. Het zijn mannen zoals Cyrillus, ook Piet Blankendaal geheten, die voor de aardappelen op de bouw zorgt, en Clemens Werkman (geb. 1897, geprof. 1932), een Fries die voor het vee zorgt en de Limburger Emmanuel Maassen (geb. 1912, geprof. 1942) die de zorg heeft voor de fruittuin, de druivenkas en het grote gazon voor het huis. Het zijn stuk voor stuk noeste werkers. Zij houden door hard werken het missiehuis draaiende. Wat ze teveel aan producten hebben wordt verkocht en is dus een bron van inkomsten. Clemens en Cyrillus wonen en slapen op het boerderijtje dat aan de noordkant van de cour ligt. Zo bevinden zij zich ‘s nachts dicht bij het vee. Broeder Piet Blankendaal wordt geboren in de Omval, gemeente Alkmaar op 11 maart 1907, uit een gezin van 14 kinderen, 5 jongens en 9 meisjes. In 1930 begint hij zijn missionaire loopbaan bij Mill Hill in het toenmalige broederhuis Oud Vrijland. Op 1 mei 1930 ontvangt hij de naam Cyrillus en op 1 mei 1937 legt hij de eeuwige eed af in Vrijland.

    Broeder Piet werkt al vanaf 1934 op het Missiehuis St. Bonifatius in Hoorn. Hij bijt de sigaren die hij hier en daar opduikt, stuk en pruimt ze dan heerlijk tot een grote bruine fluim. Zijn bouwland met aardappelen zijn zijn lust en zijn leven. Voor de studenten is Piet een begrip, en vanwege zijn toewijding, trouw en hard werken ook een bron van inspiratie. Voor allen die hem ontmoeten is Piet een bijzondere man, vol levenslust, opgewekt en vol humor.

    Onder de tweede wereld oorlog worden de studenten uit het missiehuis verdreven en vinden dan onderdak in de Ramen. Piet scharrelt het hele platteland van West-Friesland en de Wieringermeer af om aardappelen voor de studenten te krijgen. Ook broeder Clemens, een stille werker in Gods wijngaard, staat in hoog aanzien bij de jongens: vele keren per dag gaat hij heen en weer tussen de kapel/eetzaal en de boerderij, gekleed in toog en een rood koord om zijn middel, langzaam voortsjokkend, zonder zich druk te maken om de jeugd om hem heen. ’s Morgens vroeg heeft hij altijd al vroeg zijn melkbussen aan de weg. Hij is een voorbeeld van plichtsgetrouwheid, nauwgezetheid en werklust.

    Terwijl de paters ’s avonds in hun eetzaal samen eten, nemen de broeders samen met ons in dezelfde refter hun maaltijd. Hun aparte tafel is iets beter dan die van ons, maar dat gunnen wij hun best, want ze moeten lichamelijk hard werken.

    Broeder George Nankman, geb, 1905, geprofest in 1933, een Groninger, is de gastheer in huis en beantwoordt de bel en staat als eerste aanspreekpunt de bezoeker te woord. Hij doet dat in een gefingeerd Engels uitspraak van het Nederlands om het je niet te laten ontgaan dat hij in Engeland gewerkt heeft.

    Ook andere broeders komen en gaan in huis. Sommigen onder hen mogen en moeten de kamers van de paters schoonhouden. Bij sommigen van hen die ouder zijn dan sommige paters wekt het nogal wrevel en afkeer op als zij de asbakken en po’s van jongere paters mogen legen en schoonmaken. We leven in een klerikaal tijdperk, waar de broeders geen deel van uitmaken. Zij hebben ´s avonds boven in huis ook hun eigen recreatiezaaltje met een radiootje. Het is natuurlijk ook wrang dat, als je broeder geworden bent om je handen in de missielanden te laten wapperen, je een benoeming krijgt om in een missiehuis in Nederland te functioneren en de po’s moet legen van veel jongere paters. …

    Bron: Op Studie 1950-1963, Piet Korse, Oosterbeek, november 2009

    http://lokole.nl/download/Piet%20Korse_Op_Studie.pdf
  • Er ist verstorben am 22. September 2001 in Arnhem, er war 94 Jahre alt.
  • Er wurde beerdigt am 26. September 2001 in Oosterbeek.
  • Ein Kind von Petrus Nicolaas Blankendaal und Alida Emke
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 25. November 2010.

Familie von Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Petrus Gerardus Blankendaal

Cornelis Emke
1841-1891
Alida Emke
1874-1956
Alida Emke

Petrus Gerardus Blankendaal
1907-2001


    Zeige ganze Ahnentafel

    Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

    • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
    • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
    • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

    Verwandschaft Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal



    Visualisieren Sie eine andere Beziehung

    Quellen

    1. Op Studie 1950-1963, Piet Korse, Oosterbeek, november 2009

    Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

    Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

    Historische Ereignisse

    • Die Temperatur am 11. März 1907 lag zwischen -2.9 °C und 4,5 °C und war durchschnittlich 0.5 °C. Es gab 9,0 Stunden Sonnenschein (78%). Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 3 Bft (mäßiger Wind) und kam überwiegend aus Nord-Nord-Osten. Quelle: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) war von 1890 bis 1948 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von 17. August 1905 bis 11. Februar 1908 regierte in den Niederlanden das Kabinett De Meester mit Mr. Th. de Meester (unie-liberaal) als ersten Minister.
    • Im Jahr 1907: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 5,6 Millionen Einwohner.
      • 11. Februar » Im Rhode Island Sound sinkt nach einer Kollision mit einem Schoner der Raddampfer Larchmont. 140 Menschen sterben.
      • 20. Februar » An der Hofoper in Sankt Petersburg erfolgt die Uraufführung der Oper Die Legende von der unsichtbaren Stadt Kitesch und von der Jungfrau Fewronija (Orig.: Skasani je o newidimom grade Kiteshe i dewe Febronii) von Nikolai Andrejewitsch Rimski-Korsakow.
      • 11. April » Im Gasthaus Zum Tannenbaum auf dem Waldhof in Mannheim entsteht aus der Fußballgesellschaft Ramelia der spätere SV Waldhof Mannheim.
      • 28. Mai » Auf der Isle of Man wird erstmals die Tourist Trophy, eines der traditionsreichsten Motorradrennen der Welt, ausgetragen.
      • 21. Oktober » Der Tagelöhner Daniel Hartmann findet in der Nähe von Heidelberg den Unterkiefer von Mauer, das Typusexemplar des Homo heidelbergensis. Es ist das bislang älteste Fossil der Gattung Homo, das in Deutschland geborgen worden ist.
      • 20. Dezember » Am Ende der Zentralamerikanischen Friedenskonferenz in Washington D.C. steht die Verständigung von Nicaragua, Costa Rica, El Salvador, Honduras und Guatemala, den Zentralamerikanischen Gerichtshof zu errichten, das erste internationale Gericht der Rechtsgeschichte. Der vertragliche Rückzug Nicaraguas beendet später die Existenz des Gerichts im Jahr 1918.
    • Die Temperatur am 22. September 2001 lag zwischen 7,1 °C und 17,7 °C und war durchschnittlich 12,6 °C. Es gab 3,5 mm Niederschlag während der letzten 3,1 Stunden. Es gab 8,1 Stunden Sonnenschein (66%). Es war Halb- bis Schwerbewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 2 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus West-Nord-Westen. Quelle: KNMI
    • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) war von 30. April 1980 bis 30. April 2013 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von Montag, 3 August, 1998 bis Montag, 22 Juli, 2002 regierte in den Niederlanden das Kabinett Kok II mit W. Kok (PvdA) als ersten Minister.
    • Im Jahr 2001: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 16,0 Millionen Einwohner.
      • 22. Januar » Deutschland und die Volksrepublik China unterzeichnen einen Vertrag zum Bau der Magnetschwebebahn Transrapid. Gebaut werden soll eine 200 Kilometer lange Bahnverbindung zwischen Shanghai und Hangzhou.
      • 18. Februar » Dale Earnhardt verunglückt als NASCAR-Teilnehmer beim Daytona 500 tödlich. Der Vorfall löst in der Folge höhere Sicherheitsvorkehrungen durch SAFER Barriers aus.
      • 25. Mai » Der US-Amerikaner Erik Weihenmayer erreicht als erster Blinder den Gipfel des Mount Everest.
      • 23. Juni » Bei einem Erdbeben der Stärke 8,4 nahe der Küste von Peru kommen 138 Menschen ums Leben.
      • 8. Juli » Ein chilenisches Berufungsgericht beschließt die Aussetzung des Verfahrens gegen den Ex-Diktator Augusto Pinochet.
      • 19. Oktober » Beim Untergang eines indonesischen Fischerbootes südlich von Java, das mit 397 Menschen übervoll besetzt ist, ertrinken 353 Personen in stürmischer See, 44 können gerettet werden. Die Passagiere wollten als irakische Flüchtlinge in Australien Asyl erhalten.
    • Die Temperatur am 26. September 2001 lag zwischen 8,3 °C und 17,9 °C und war durchschnittlich 12,5 °C. Es gab 2,8 mm Niederschlag während der letzten 2,8 Stunden. Es gab 3,5 Stunden Sonnenschein (29%). Es war schwer bewölkt. Die durchschnittliche Windgeschwindigkeit war 2 Bft (Schwacher Wind) und kam überwiegend aus Süd-Süd-Osten. Quelle: KNMI
    • Koningin Beatrix (Huis van Oranje-Nassau) war von 30. April 1980 bis 30. April 2013 Fürst der Niederlande (auch Koninkrijk der Nederlanden genannt)
    • Von Montag, 3 August, 1998 bis Montag, 22 Juli, 2002 regierte in den Niederlanden das Kabinett Kok II mit W. Kok (PvdA) als ersten Minister.
    • Im Jahr 2001: Quelle: Wikipedia
      • Die Niederlande hatte ungefähr 16,0 Millionen Einwohner.
      • 20. Januar » Nach einem Korruptionsskandal um den letzten Präsidenten Joseph Estrada wird die umstrittene Gloria Macapagal-Arroyo als Staatspräsidentin auf den Philippinen vereidigt.
      • 30. März » In Peking wird das Ergebnis der Volkszählung bekanntgegeben. Demnach leben in der Volksrepublik China (ohne Hongkong und Macao) 1.265.830.000 Menschen.
      • 9. Mai » Beim Fußballspiel zwischen den beiden ghanaischen Clubs Hearts of Oak SC und Asante Kotoko SC in Accra kommt es zu einer Panik im Fußballstadion. Dabei kommen 126 Menschen ums Leben.
      • 22. Mai » Delegationen aus 122 Ländern unterzeichnen das Stockholmer Übereinkommen, Verbots- und Beschränkungsmaßnahmen für gewisse persistente organische Schadstoffe.
      • 4. Juli » Eine Tupolew Tu-154 der Vladivostok Avia stürzt beim dritten Landeanflugversuch bei Irkutsk ab. Alle 145 Menschen an Bord sterben.
      • 9. Oktober » Die Sueskanal-Brücke über den Sueskanal wird vom ägyptischen Staatspräsidenten Hosni Mubarak feierlich freigegeben.
    

    Gleicher Geburts-/Todestag

    Quelle: Wikipedia

    Quelle: Wikipedia


    Über den Familiennamen Blankendaal

    • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Blankendaal.
    • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Blankendaal.
    • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Blankendaal (unter)sucht.

    Die Genealogie Bakkum en Blankendaal-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
    Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
    Frank Bakkum, "Genealogie Bakkum en Blankendaal", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-bakkum/I3406.php : abgerufen 4. Juni 2024), "Petrus Gerardus "Piet" Blankendaal (1907-2001)".