Familie Beunke » Franciscus Johannes Philippus (1843-1912)

Données personnelles Franciscus Johannes Philippus 

Les sources 1, 2, 3, 4

Famille de Franciscus Johannes Philippus

(1) Il est marié avec Jannigje de Jong.

Ils se sont mariés le 6 juin 1866 à Rotterdam, Rotterdam, ZH, Netherlands, il avait 22 ans.

Echtgeno(o)t(e): Jannigje (geboren de Jong)

Enfant(s):

  1. Maarten Philippus  1868-1922
  2. Anna Adriana Philippus  1871-1962 


Enfant(s):

  1. Phine Philippus  1904-2001
  2. Marie Antonius Philippus  ± 1908-1998


Notes par Franciscus Johannes Philippus

In het adresboek van Rotterdam is in 1866 sprake van F. F. J. Philippus, vleeschhouwer, Penssteeg 8 te Rotterdam. Op hetzelfde adres staan ingeschreven: J. Philippus, pianomaker, en weduwe G. Philippus. Klaarblijkelijk woont hij daar samen met zijn broer Johannes en zijn moeder Johanna Philippus-Lindenhof, de weduwe van Giliam Philippus.

In 1869 is er in het adresboek van Rotterdam een vermelding van F. J. Philippus. Hij heeft dan een slagerij, gevestigd Lijnbaanslaan 15 te Rotterdam. In 1878 blijkt de zaak verhuisd te zijn naar de Binnenweg 68 te Rotterdam. In 1887 blijkt op dat adres zijn zoon M. Philippus te zijn ingeschreven. Vreemd genoeg verdwijnt in 1890 deze inschrijving weer, en staat de slagerij weer een paar jaren alleen op naam van F. J. Philippus. Wellicht is er sprake geweest van een strijd tussen de twee broers, want in 1895 staan de volgende vermeldingen in het adresboek: M. Philippus, vleeschhouwer, Nieuwe Binnenweg 409; F. J. Philippus, vleeschouwer, Noordsingel 184, vleeschhouwerij, Binnenweg 66; G. Philippus, vleeschhouwer, Binnenweg 66.  In 1903 staan M. en G. M. Philippus vermeld als firmanten bij F. J. Philippus, vleeschhouwerij Binnenweg 66. Ook valt op dat het nu gaat om nummer 66, i.p.v. 68; in latere adresboeken is weer sprake van Bnnenweg 68. In een advertentie in het Rotterdamsch Nieuwsblad  12-6-1899 wordt gevraagd een flinke halfwas, in persoon te melden op Binnenweg 66. Waarschijnlijk was de slagerij dus op de nummers 66-68 gevestigd.

In 1904 staat als particulier adres voor F. J. Philippus vermeld Boezemsingel 32 te Rotterdam. In 1912 is hij verhuisd naar de Oudedijk 269 te Rotterdam.

Op de Binnenweg blijft heel lang een Philippus slagerij gevestigd. Mijn moeder heeft me verteld dat in 1940, er mariniers voor de slagerij in het portiek lagen, en dat ze die stukken worst is gaan brengen. Met het bombardement van Rotterdam is de slagerij op de Binnenweg verloren gegaan, mijn vader schijnt van een afstand gezien te hebben hoe de zaak is ingestort.  

bron: gemeentearchief Rotterdam, http://appl.gemeentearchief.rotterdam.nl/adresboeken/index.cfm?r=23 

Franciscus Johannes Philippus is op 13 mei 1863 op 19-jarige leeftijd ingelijfd bij het 6e regiment infanterie.
Voorts blijkt uit het register het volgende:

lengte: 1 el 770 strepen (dit staat gelijk met 177 cm)
aangezigt: rond
voorhoofd: hoog
ogen: blauw
neus: groot
mond: gemiddeld
kin: spits
haar: bruin
merkbare teekenen: geen 

bron: militieregister

In het adresboek Rotterdam van 1869 staat ingeschreven:
J.F. Philippus, vleeschhouwer, Banketstraat 9, Rotterdam.   ?

 

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Franciscus Johannes Philippus?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!

Ancêtres (et descendants) de Franciscus Johannes Philippus


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. BEUNKE FAMILY Site, Frederik Martin (Frits) Beunke, via https://www.myheritage.nl/person-1500023...
    Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen

    Stambomen op MyHeritage

    Familiesite: BEUNKE FAMILY Site

    Familiestamboom: 545410241-1
  2. Philippus Web Site, Erik Philippus, Franciscus Johannes Philippus
    Toegevoegd via een Smart Match

    MyHeritage family tree

    Family site: Philippus Web Site

    Family tree: 200527681-1
  3. Geni World Family Tree, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
    Franciscus Johannes Philippus<br>Geslacht: Man<br>Geboorte: Rotterdam, Rotterdam, ZH, Netherlands<br>Huwelijk: Echtgeno(o)t(e): Jannigje (geboren de Jong) - 6 jun 1866 - Rotterdam, Rotterdam, ZH, Netherlands<br>Echtgenote: Jannigje (geboren de Jong)
    The Geni Wereld Stamboom kan gevonden worden op http://www.geni.com" target="_blank">www.Geni.com. Geni is eigendom van en wordt uitgevoerd door MyHeritage.
  4. Rotterdam, Nederland, Overlijdensindex, 1811-1960, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
    Franciscus Johannes Philippus<br>Certificaat #: 3129<br>Notities: akte nr. 3129<br>Citaat: Rotterdam 1885 c135
    Neem er nota van dat getrouwde vrouwen werden geregistreerd onder hun meisjesnaam en niet onder hun getrouwde achternamen. Overlijdensgevallen werden gewoonlijk vastgelegd in de gemeenten waar het overlijden plaatsvond, zelfs als de overledene geen inwoner was. In dat geval werd een kopie van het overlijdensrecord gewoonlijk verzonden naar de woonplaats van de overledene.

    Deze index bevat ook het registernummer - een uniek nummer per record en jaar. Het jaar en het registernummer zijn essentiële informatie voor het bestellen van een kopie van het originele overlijdensrecord bij het Stadsarchief Rotterdam (Rotterdam City Archives). Het originele record kan aanvullende informatie opleveren, zoals het beroep van de overledene, of de partner en de ouders van de overledene nog leefden of ook overleden waren en de namen van de informanten of getuigen (die soms familieleden of buren waren).

    Deze index werd gemaakt door de medewerkers en vrijwilligers van het Stadsarchief Rotterdam en werd verkregen van www.rotterdamopendata.nl .

Des liens dans d'autres publications

On rencontre cette personne aussi dans la publication:

Événements historiques

  • La température le 29 août 1843 était d'environ 22,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du sud-ouest. Caractérisation du temps: half bewolkt regen. Source: KNMI
  •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • En l'an 1843: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 3,1 millions d'habitants.
    • 4 mars » création du Sixième district congressionnel de l'Illinois.
    • 16 mai » prise de la Smala, de l'émir AbdelKader, par les troupes du duc d'Aumale, qui met fin à la conquête de l'Algérie.
    • 3 septembre » coup d'État du 3 septembre 1843 en Grèce.
    • 15 septembre » un coup d'État, dans le royaume de Grèce, vise à lui donner une constitution.
    • 21 septembre » la goélette Ancud hisse le drapeau chilien à Puerto del Hambre et prend ainsi possession du détroit de Magellan et de sa région, au nom de son pays.
  • La température le 6 juin 1866 était d'environ 21,8 °C. La pression du vent était de 4 kgf/m2 et provenait en majeure partie du sud-sud-ouest. La pression atmosphérique était de 76 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 45%. Source: KNMI
  • Du 1 février 1862 au 10 février 1866 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Thorbecke II avec comme premier ministre Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
  • Du 10 février 1866 au 1 juin 1866 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Fransen van de Putte avec comme premier ministre I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
  • Du 1 juin 1866 au 4 juin 1868 il y avait en Hollande le gouvernement Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk avec comme premiers ministres Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) et Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
  • En l'an 1866: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 3,6 millions d'habitants.
    • 12 février » ultimatum américain à Napoléon III pour le retrait des troupes françaises du Mexique.
    • 8 avril » signature de l'alliance italo-prussienne, qui mènera à la guerre austro-prussienne.
    • 16 avril » Dmitri Karakozov tente d'assassiner l'empereur Alexandre II de Russie.
    • 3 juillet » bataille de Sadowa.
    • 10 août » la Bolivie et le Chili signent un traité accordant le territoire situé entre les Andes et le Pacifique aux Chiliens.
    • 23 août » traité de Prague (guerre austro-prussienne). Les territoires sous influence autrichienne se tournent vers la Prusse.
  • La température au 7 février 1912 était entre 4,1 et 9,7 °C et était d'une moyenne de 6,1 °C. Il y avait 2,7 mm de précipitation. Il y avait 3,3 heures de soleil (35%). La force moyenne du vent était de 4 Bft (vent modéré) et venait principalement du sud. Source: KNMI
  • Du 12 février 1908 au 29 août 1913 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Heemskerk avec comme premier ministre Mr. Th. Heemskerk (AR).
  • En l'an 1912: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 6,0 millions d'habitants.
    • 1 janvier » constitution du gouvernement de la République de Chine par Sun Yat-sen.
    • 6 janvier » le Nouveau-Mexique devient le quarante-septième État des États-Unis.
    • 25 février » Marie-Adélaïde devient grande-duchesse de Luxembourg.
    • 1 mars » le Capitaine Berry saute d'un avion en vol au-dessus de Saint-Louis, Missouri. Il exécute le premier saut avec parachute à partir d'un avion.
    • 4 avril » l’Italie s’empare de Rhodes.
    • 16 décembre » victoire de Pávlos Koundouriótis à la bataille d'Elli pendant la première guerre balkanique.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia

  • 1894 » Adolphe Sax, facteur d'instruments de musique belge (° 6 novembre 1814)
  • 1895 » «El Tato» (Antonio Sánchez, dit), matador espagnol (° 6 février 1831).
  • 1904 » Alfred Velghe, pilote automobile français (° 1871).
  • 1920 » Charles Langelier, homme politique canadien (° 23 août 1850).
  • 1926 » William Evans Hoyle, zoologiste britannique (° 28 janvier 1855).
  • 1938 » Harvey Firestone, industriel américain (° 20 décembre 1868).

Sur le nom de famille Philippus


La publication Familie Beunke a été préparée par .contacter l'auteur
Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Frits M. Beunke, "Familie Beunke", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/familie-beunke/I501000.php : consultée 19 mai 2024), "Franciscus Johannes Philippus (1843-1912)".