genealogieonline

Kwartierstaat Huisman / Derksen » Geboorte- en doopplaatsen van mijn voorouders

Hier vindt u een animatie van alle geboorte- en doopplaatsen van mijn voorouders

Hier ziet u een animatie van de geboorte- en doopplaatsen van mijn voorouders voor opeenvolgende generaties. Ik ben generatie 1; generatie 2 zijn mijn ouders, generatie 3 mijn grootouders, etc.  Niet alle plaatsen zijn exact: Het is vaak de gemeente of de plek waar de kerk stond waarin de kinderen gedoopt werden.
Alhoewel ik alle namen van de 7e generatie weet, weet ik maar 96.9% van al hun geboorteplaatsen. Als het spoor begint dood te lopen weet je vaak wel de namen van de ouders, en zelfs vaak waar ze getrouwd zijn, maar typisch gezien niet waar de ouders geboren zijn (omdat de ouders voor 1810 meestal alleen vermeld worden op de doopaktes, niet op de trouw- of overlijdensaktes). En dus, alhoewel ik 98.4% van generatie 8  van de namen weet, ken ik van deze generatie nog veel minder waar ze geboren zijn. Dus alles vanaf generatie 7 wordt steeds incompleter.
Een ander probleem is dat de aktes in Nederland veel completer zijn en makkelijker te doorzoeken dan de aktes in Duitsland. Ik vermoed dat ik daardoor vanaf generatie 7 of 8 veel minder Duitse voorouders laat zien dan er in werkelijkheid waren.
 

Genealogieonline heeft ook een leuke functie om te laten zien waar de voorouders vandaan komen. Per grootouder kun je die hier bekijken. Klik op geokwartierstaat voor een overzicht per generatie, en op kaartje voor een kaart.

Alloisius Hermanus Antonius Huisman, geokwartierstaat, kaartje
Anneke van Wessel, geokwartierstaat, kaartje
Antonius Franciscus Uffing, geokwartierstaat, kaartje
Johanna Geertruida Kampschreur, geokwartierstaat, kaartje

 

 

 


Andere verhalen


Terug naar de startpagina van deze publicatie

Het inloggen op het besloten deel van deze
publicatie is alleen mogelijk als u daartoe
bent uitgenodigd door de auteur!


Annuleren


Bent u uw wachtwoord vergeten?