Stamboom Familie Schmidt (Lavelsloh - Rotterdam)

Foto van Hans Schmidt
De publicatie Stamboom Familie Schmidt (Lavelsloh - Rotterdam) is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 1.936 personen. Vanwege privacy zijn 85 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op maandag 23 oktober 2023.


Rond 1820 verlaat Johann Cordt Schmidt zijn ouders in het Duitse Lavelsloh, vlak bij Hannover ,  toen nog gelegen in het Graafschap Hoya. Hij komt in Rotterdam terecht alwaar hij een baan vindt als suikerraffinadeursknecht bij de firma Van Gennep en Certon. Deze suikerraffinadeur is rond 1820 gevestigd op de Leuvehaven.  In Rotterdam blijft hij wonen en werken . In 1824 trouwt hij met de Rotterdamse Maria Theadora Os, waarna hij de stad niet meer zal verlaten.

De stamboom van Johann Cordt heb ik terug kunnen vinden tot ongeveer 1627 wanneer Arend Smed in Bohnhorst geboren wordt. Eerdere gegevens over hem of zijn familie heb ik niet kunnen  vinden . Ik ga er vanuit dat het arme boeren / landarbeiders waren, die behalve hun naam in het kerkregister, geen sporen hebben nagelaten.

De berichten naar huis zijn blijkbaar zo positief dat zijn broers , Friederich Wilhelm en Johann Friederich respectievelijk in 1825 en 1828 ook naar Rotterdam komen en in de suikerraffinaderij gaan werken. Ook zij blijven in Rotterdam

Nazaten van Johann Cordt Schmidt zijn niet alleen in Nederland te  vinden. In 1857 vertrok Willem Gerrit Schmidt naar Zuid-Afrika, waar hij de plaats Schmidtsdrift stichtte op de plek waar hij een pont over de oranje rivier en een winkel exploiteerde. Willem Gerrit had geen kinderen, dus liet hij twee neven ( G.G.K. Schmidt 1867-1947 en C.G. Schmidt 1862-1943 ) overkomen, die de Schmidt lijn in Zuid-Afrika voortzetten. In 1907 emigreerde Johan Rudolf Schmidt met zijn 2e vrouw en 5 kinderen, naar Amerika ( Grand Rapids ), waar de Schmidt lijn ook verder werd voorgezet.

Op deze website treft u geen foto's of scans aan. Mocht u daar belangstelling voor hebben, omdat er raakvlakken met uw stamboom zijn, kunt u altijd contact met mij opnemen.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!