De temperatuur op 5 augustus 1879 lag rond de 14,7 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 88%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
3 februari » Joseph Swan demonstreert de eerste gloeilamp met een gloeidraad van koolstof.
14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Trouwdag 6 december 1900
De temperatuur op 6 december 1900 lag rond de 10,2 °C. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 83%. Bron: KNMI
1 januari » In Duitsland wordt het Bürgerliches Gesetzbuch van kracht.
14 januari » Première van de opera Tosca van Giacomo Puccini in Rome.
27 februari » Voetbalclub Bayern München wordt opgericht in restaurant Gisela te München Schwabing als een afscheiding van elf leden van voetbalploeg MTV München. Franz John wordt de eerste voorzitter.
14 maart » De Nederlandse botanicus Hugo de Vries brengt de erfelijkheidswetten van Mendel opnieuw onder de aandacht.
15 april » Opening van de Exposition Universelle (1900), de vijfde wereldtentoonstelling al die in Parijs plaatsvindt.
8 september » De Galvestonorkaan eist 6000 tot 12.000 levens in Texas.
Dag van overlijden 3 oktober 1950
De temperatuur op 3 oktober 1950 lag tussen 9,1 °C en 14,5 °C en was gemiddeld 11,4 °C. Er was 0.4 mm neerslag gedurende 0.5 uur. Er was 7,2 uur zonneschijn (62%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
11 januari » In Italië valt het vijfde kabinet van de christendemocraat Alcide De Gasperi.
12 maart » Encycliek Anni Sacri van Paus Pius XII over de bestrijding van atheïstische propaganda.
4 juli » Eerste uitzending van Radio Free Europe in München.
24 september » Het Albanees voetbalelftal lijdt de zwaarste nederlaag uit zijn bestaan. In Boedapest wordt met 12-0 verloren van Hongarije.
11 december » Een gerechtshof in Singapore wijst ook in hoger beroep het 13-jarige meisje Bertha Hertogh toe aan haar ouders uit Bergen op Zoom. Na de uitspraak breken hevige rellen uit, waarbij 18 doden vallen.
19 december » Voetballer Abe Lenstra wijst een aanbieding van de hand om voor honderdduizend gulden bij ACF Fiorentina te gaan spelen. Hij zou per maand zeshonderd gulden verdienen, plus premies. Omdat de burgemeester van Heerenveen niet kan garanderen dat hij zijn baan als ambtenaar na twee jaar terugkrijgt, besluit Lenstra in Nederland te blijven.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter van Markus, "Familie Luttge uit Amsterdam", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/familie-luttge-uit-amsterdam/I39.php : benaderd 10 november 2024), "Cath._Carolina_Sophia_Friederika_Johannetta Luttge (1879-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.