genealogyonline

Stamboom Kempin Finken » Pepijn van Vermandois (± 818-> 850)

Personal data Pepijn van Vermandois 

Source 1

Ancestors (and descendant) of Pepijn van Vermandois


Household of Pepijn van Vermandois

He is married to Rothaide van Bobbio.

.


Child(ren):

  1. Bernard van Laon - Bayeux  ± 837-893 
  2. Nn van Vermandois   
  3. Herbert I van Vermandois  ± 850-907 


Notes about Pepijn van Vermandois

Pepijn van Vermandois (ca. 818 - na 850) was een zoon van Bernard van Italië en van Cunigonde. Hij is de eerste van de graven van de Vermandois die twee eeuwen lang tot de belangrijkste feodale vorsten van Frankrijk hoorden.

In 834 bevrijdde hij samen met andere Italiaanse edelen keizerin Judith van Beieren uit het klooster van Cortona waar ze was opgesloten door haar opstandige stiefzoons en bracht haar naar Lodewijk de Vrome in Aken. Als beloning werd hij in 836 benoemd tot graaf van St. Quentin, Senlis en Peronne. Net als veel andere getrouwen van Lodewijk de Vrome steunde hij na diens dood in 840 zijn jongste zoon Karel de Kale maar toen Lotharius I optrok naar Parijs koos Pepijn diens kant. Na het verdrag van Verdun werd hij blijkbaar weer zonder problemen vazal van Karel en behield zijn functies.

Pepijn was getrouwd met een onbekende vrouw. Op grond van het gegeven dat zijn kinderen goederen in de Vexin erfden wordt verondersteld dat zij dochter was van een edelman Theoderic uit de Vexin, die achterkleinzoon was van Childebrand. Theoderics vader en grootvader heetten beiden Nibelung. Pepijn en zijn vrouw kregen de volgende kinderen:

Bernard
Peppijn
Herbert I van Vermandois
mogelijk een dochter met de naam Cunigonde
mogelijk een onbekende dochter die in haar eerste huwelijk was getrouwd met Berengar van Bayeux en in haar tweede huwelijk met Wido van Senlis

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pepijn_van_Vermandois

Do you have supplementary information, corrections or questions with regards to Pepijn van Vermandois?
The author of this publication would love to hear from you!


Sources

  1. Wikipedia

Timeline Pepijn van Vermandois

  This functionality is only available in Javascript supporting browsers.
Click on the names for more info. Symbols used: grootouders grandparents   ouders parents   broers-zussen brothers/sisters   kinderen children

About the surname Van Vermandois


    

The publication Stamboom Kempin Finken has been compiled by (contact the author).
When copying data from this family tree, please include a reference to the origin:
Jan Kempin, "Stamboom Kempin Finken", database, Genealogy Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kempin-finken/I6295.php : accessed September 23, 2021), "Pepijn van Vermandois (± 818-> 850)".