genealogyonline

Stamboom Kempin Finken » Otto I van Chiny (± 955-± 987)

Personal data Otto I van Chiny 

Source 1

Ancestors (and descendant) of Otto I van Chiny


Household of Otto I van Chiny

He is married to Irmengarde (Ermgard) van Namen.

.


Child(ren):

  1. Lodewijk I van Chiny  ????-1025 


Notes about Otto I van Chiny

Otto I (Eudes) (overleden 987), graaf van Chiny, misschien zoon van Adalbert I de vrome, graaf van Vermandois en Gerberge van Lotharingen. [1] Hoewel hij de titel waarschijnlijk niet heeft gebruikt, wordt Otto beschouwd als de eerste graaf van Chiny.

Historisch gezien wordt een Otto van Vermandois vermeld in een charter van 958 naast zijn vader, de graaf van Vermandois. Zijn naam en die van zijn broer Ludolfe tonen een Germaanse afkomst van de koningen van de familie van Saksen, wat inderdaad het geval is, aangezien zijn moeder Gerberge van Lorraine is, nicht van keizer Otto I (haar moeder als dochter van Henry de Fowler) . Hij werd gemeld als een ruziënde heer die Henegouwen en Cambrésis (de regio rond Cambrai) bedreigde.

In 971 richtte een Otto een fort op in Warcq, in de Ardennen, en viel zijn buren aan, waaronder Adalbero, aartsbisschop van Reims. [1] Hij wordt genoemd als keizerlijke afkomst. Dit en een aantal andere feiten brachten de historicus Léon Vanderkindere ertoe om te veronderstellen dat deze twee Otto's in feite één historische figuur waren. [Nodig citaat]

De naam van zijn vrouw is onbekend. Het is mogelijk dat ze uit Ardennes kwam, een familielid van Wigeric van Lotharingia en Cunigunda van Frankrijk, kleindochter van Louis de Stammerer. Dit zou de naam van zijn zoon en de benoeming van deze laatste als graaf van Verdun in 1024 kunnen verklaren. Otto en zijn vrouw hadden één kind:

Louis I (overleden in 1025), graaf van Chiny en Verdun. [2]
Na zijn dood werd Otto opgevolgd als graaf van Chiny door zijn zoon Louis.

https://en.wikipedia.org/wiki/Otto_I,_Count_of_Chiny

Do you have supplementary information, corrections or questions with regards to Otto I van Chiny?
The author of this publication would love to hear from you!


Sources

  1. Wikipedia

Timeline Otto I van Chiny

  This functionality is only available in Javascript supporting browsers.
Click on the names for more info. Symbols used: grootouders grandparents   ouders parents   broers-zussen brothers/sisters   kinderen children

About the surname Van Chiny


    

The publication Stamboom Kempin Finken has been compiled by (contact the author).
When copying data from this family tree, please include a reference to the origin:
Jan Kempin, "Stamboom Kempin Finken", database, Genealogy Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kempin-finken/I11934.php : accessed September 23, 2021), "Otto I van Chiny (± 955-± 987)".